Aluś od kilku dni działam na całego, przycięłam wszystkie krzewy, hortensje, wysprzątałam część rabat, pracy mnóstwo ale bycie na świeżym powietrzu to najlepsze lekarstwo na moje dolegliwości, wieczorem padam szczęśliwa
Gosiu trochę gałązek, mchu i pracy własnych rąk, wszystko za 0 złotych a satysfakcja ogromna
Dorotko dziś przycięłam
Grażynko słonka było nie wiele ale od dwóch dni nadrabia i już prawie wszystkie krokusy w pełnej krasie.
Ewuniu jeśli ci się podoba to zapraszam na kolejny krokusowy pokaz.
Martuniu cieszę się, że w taki sposób odbierasz mój ogród to bardzo miłe i daje ogromnego powera by tworzyć go nadal nie tylko dla siebie

dziękuję i buziaczki dla ciebie
Andziu wianki są z witek brzozowych, mam kilka dużych drzew i gałęzi mam dostatek a kokardki z trawy. Spróbuj Aniu to fajna zabawa i niesamowita satysfakcja
Moni dziękuję

cieszę się, że podobają ci się moje krokusiki, na razie tylko one kwitną ale cieszą bardzo bo to pierwsze kolory w ogrodzie
Kasiu tobie również dużo słonka życzę
Gosiu fajnie, że ci się spodobały, cieszy mnie to ogromnie
Jolu
Sławku każda twoja pochwała sprawia mi wiele radości, dziękuję
Dorotko mam nadzieję, że i u ciebie pogoda się poprawiła, u mnie słońce świeci aż miło...no może tylko ten wiatr ale czapka na głowie i działam od rana do wieczora
Iwonko już dobrze
Marysiu wianki zrobione na wprędce, cieszę, że podoba ci się moja galanteria ogrodowa
Basiu ostrogowce nie wymarzają ale dobrze je co kilka lat odmładzać bo mogą zniknąć, sadźca też posiadam ale w zeszłym roku dzieliłam go i bardzo ucierpiał

Podobno lubi trochę cienia i mokrą ziemię dlatego przesadziłam go w takie miejsce, mam nadzieję, że odżyje. Żeleźniaka bulwiastego mam od jesieni ale na razie go nie widzę, mam nadzieję, że jeszcze się pojawi bo piękna roślina i rzadko spotykana w ogrodach.
Rondo to trochę elipsa i może mieć 6-7 m w najszerszym miejscu, przede wszystkim rosną tam trawy bo właśnie dla nich stworzyłam to miejsce ale są też marcinki,rozchodniki i trochę płożących roślinek. Miała to być jesienna rabata ale staram się też wciskać tam roślinki, które kwitną wiosną i latem, trochę tulipanów, lilie, dziewannę i jednoroczne a na samym środku rośnie katalpa. Najważniejszą rzeczą przy takiej rabacie jest sadzenie piętrowe, z tyłu wysokie a z przodu jak najniższe. Myślę, że troszkę Ci pomogłam Basiu ale jakbyś miała jeszcze pytania to nie ma sprawy pytaj
Maryniu troszkę słońca a zobaczysz jak wszystko ruszy
Jadziu i do ciebie przyjdzie, u mnie na razie tylko krokusy ale jak cieszą swoimi kolorkami
Nic nowego nie zakwitło więc krokusów ciąg dalszy, mam nadzieję, że was się nie znudziły