Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Witaj Aniu, ja u Ciebie a Ty u mnie :wit
Maczki przecudne :D , nasionka zebrane, także w tym roku też będą :D
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anka, mnie też zachwyciła ta twoja pysznogłówka. Nie miałam pojęcia że są jednoroczne. Potem sama się wysiewa może?
Pod jaką nazwą ją kupowałaś? W jakimś markecie? Napisz proszę to może upoluję.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ANKO,zaglądam a u Ciebie też wiosna :wit
Krokus z pszczółką bardzo piękny ;:108 Ale mnie się także bardzo podoba Twoja fotka na otwarcie,
o czym zresztą w swoim czasie juz pisałem...Udane rzeczy można chwalić wielokrotnie ;:108
Nieprawdaż :?:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu piękne krokusy, z pszczółką ;:167 , u mnie też się rozkręciły, niestety nie były w pełnej krasie, otwarte, wiadomo weekend pogoda ;:222 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu śliczne krokusiki i nie tylko, a Ty mam nadzieję, że już dobrze się czujesz ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu krokusiki wdzięczne, a włochaty pyszczek w żółtym pyłku uroczy, ale najbardziej podobają mi się ozdoby. Bardzo eleganckie ;:333
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit

Aniu odzywam się, a jakże, cofnełam sie aż do pierwszej cześci, bo chciałam zobaczyć rabatę -rondo z trawami jak powstawała i w 2014.
Bardzo podoba mi sie w Twoim ogrodzie. Masz wiele ciekawych bylin ( np głowienka, zrostka) ;:63
Pysznogłówke cytronową odkryłam już sama na kórejś stronie chyba w II cześci wątku, ale dziekuje za odpowiedź.
Z bylin, które u Ciebie widziałam chciałabym zapytać jeszcze o ostrogowca? Zastanawiałam sie nad nim, ale boję się, że u mnie zwyczajnie wymarznie. Wymyśliłam więc, że poszukam Szadźca. Podoba mi się też Żeleźniak bulwiasty ( bo jest wysoki i ma ciekawą budowę kwiatów o różowym kolorze).

To rondo trawiaste jest u Ciebie skomponowane super ;:108 , czy możesz coś więcej o nim napisać jaki metraż zajmuje i jakie gatunki tam rosna. Będzie taki gotowiec, bo Twoje kompozycje rośline są super i może nie tylko ja skorzystam. ;:196
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jakoś ta wiosna Aniu do Ciebie szybciej zawitała u mnie co się wychyli to się cofnie! ;:7 A ja czekam i czekam... ;:65

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

U mnie też wiosna chyba przysnęła , jak patrzę na ogród innych :roll:
Ale pewnie na jesień dłużej będziemy cieszyć się pięknem :heja
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aluś od kilku dni działam na całego, przycięłam wszystkie krzewy, hortensje, wysprzątałam część rabat, pracy mnóstwo ale bycie na świeżym powietrzu to najlepsze lekarstwo na moje dolegliwości, wieczorem padam szczęśliwa ;:215

Gosiu trochę gałązek, mchu i pracy własnych rąk, wszystko za 0 złotych a satysfakcja ogromna :heja

Dorotko dziś przycięłam ;:108

Grażynko słonka było nie wiele ale od dwóch dni nadrabia i już prawie wszystkie krokusy w pełnej krasie.

Ewuniu jeśli ci się podoba to zapraszam na kolejny krokusowy pokaz.

Martuniu cieszę się, że w taki sposób odbierasz mój ogród to bardzo miłe i daje ogromnego powera by tworzyć go nadal nie tylko dla siebie ;:108 dziękuję i buziaczki dla ciebie ;:196

Andziu wianki są z witek brzozowych, mam kilka dużych drzew i gałęzi mam dostatek a kokardki z trawy. Spróbuj Aniu to fajna zabawa i niesamowita satysfakcja ;:108

Moni dziękuję ;:196 cieszę się, że podobają ci się moje krokusiki, na razie tylko one kwitną ale cieszą bardzo bo to pierwsze kolory w ogrodzie :D

Kasiu tobie również dużo słonka życzę ;:196

Gosiu fajnie, że ci się spodobały, cieszy mnie to ogromnie :D

Jolu :wit

Sławku każda twoja pochwała sprawia mi wiele radości, dziękuję ;:180

Dorotko mam nadzieję, że i u ciebie pogoda się poprawiła, u mnie słońce świeci aż miło...no może tylko ten wiatr ale czapka na głowie i działam od rana do wieczora :lol:

Iwonko już dobrze ;:215

Marysiu wianki zrobione na wprędce, cieszę, że podoba ci się moja galanteria ogrodowa ;:196

Basiu ostrogowce nie wymarzają ale dobrze je co kilka lat odmładzać bo mogą zniknąć, sadźca też posiadam ale w zeszłym roku dzieliłam go i bardzo ucierpiał :( Podobno lubi trochę cienia i mokrą ziemię dlatego przesadziłam go w takie miejsce, mam nadzieję, że odżyje. Żeleźniaka bulwiastego mam od jesieni ale na razie go nie widzę, mam nadzieję, że jeszcze się pojawi bo piękna roślina i rzadko spotykana w ogrodach.
Rondo to trochę elipsa i może mieć 6-7 m w najszerszym miejscu, przede wszystkim rosną tam trawy bo właśnie dla nich stworzyłam to miejsce ale są też marcinki,rozchodniki i trochę płożących roślinek. Miała to być jesienna rabata ale staram się też wciskać tam roślinki, które kwitną wiosną i latem, trochę tulipanów, lilie, dziewannę i jednoroczne a na samym środku rośnie katalpa. Najważniejszą rzeczą przy takiej rabacie jest sadzenie piętrowe, z tyłu wysokie a z przodu jak najniższe. Myślę, że troszkę Ci pomogłam Basiu ale jakbyś miała jeszcze pytania to nie ma sprawy pytaj ;:108

Maryniu troszkę słońca a zobaczysz jak wszystko ruszy ;:215

Jadziu i do ciebie przyjdzie, u mnie na razie tylko krokusy ale jak cieszą swoimi kolorkami ;:138

Nic nowego nie zakwitło więc krokusów ciąg dalszy, mam nadzieję, że was się nie znudziły :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu, o tej porze roku każdy kwiatek cieszy, a krokusy szczególnie, takie kępy, tyle kolorków ;:215
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Jak by można się takimi krokusikami znudzić ;:185 niemożliwe
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale pięknie wyglądają te kępki ;:173
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu wiosną każdy kwiatek cieszy, a jak masz takie kobierce krokusów to tym bardziej :) U mnie też kwitnie- dosłownie kilka, a i tak przyciągają wzrok-takie słoneczka wśród szaro-burości :) A wianek zrobię z myślą o Świętach. Pojedzie ze mną do teściów :) Muszę tylko kilka świątecznych ozdóbek kupić. Brzóz za to mam pod dostatkiem na moich okolicznych polach i łąkach nieuprawianych od lat.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu super wiosna u Ciebie. ;:138 Ja krokusy też wsadzam w rożnych miejscach, by o tej porze było kolorowo.
Te w cieniu dopiero wychodzą,ale mam też takie,które już przekwitają
Aniu rabatki super czyściutkie. Ja mam jeszcze do obróbki..
Ogród i w nim praca to lekarstwo na wszystkie dolegliwości.Kochana pracuj w nim a na pewno już będzie tylko lepiej. Tego Ci życzę z całego serca. ;:167
Dla mnie też to lekarstwo na wszystkie dolegliwości.
Gdyby nie ogród pewnie bym się poddała chorobie. Trzymaj się. Upiększaj już i tak cudny ogród a my będziemy go podziwiać. ;:108 :wit ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”