Ogródek Gosi 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 13

Post »

Gosiu rzeczywiście u Ciebie nie widać oznak jesieni:) Słoneczne fotki,zielony trawnik ;:333
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Gośka i ja tez pomyślałam, że u Ciebie nie widać jesieni - tylko marcinki o niej przypominają :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dziewczyny, nie widać jesieni, bo to zdjęcia sprzed dwóch tygodni. Teraz już niestety liście są pożółkłe, a na drzewach w ogóle jest ich coraz mniej. Chociaż ostatnio nie mam okazji za bardzo oglądac ogród. Rano bieg, a wracam jak juz jest prawie ciemno.
Jutro sprawdzę jak wygląda jesienny ogród. Jestem bardzo zadowolona z trawnika. Nie żałuję tego wysiłku. I nawet zaczyna mi się podobać ta przestrzeń. Powoli zaczynam dochodzić do ładu na rabatach. Już przestaję szaleć z zakupami, więc nie potrzebuję miejsca. I tak mam mase roboty z tym co mam. No chyba, że już zrobię wszystko i zacznie mi sie nudzić :wink:
A raczej zmieni mi sie gust, co jest bardzo prawdopodne, bo już zauważam pierwsze symptomy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, odwiedzam Twój ogród od dłuższego czasu, ale tych pięknych sosen nie zauważyłam. :oops:
Co do zmieniających się upodobań, myśl,że każdy młody ogrodnik musi przejść przez fazę muszę to mieć :;230
Dobrze, że w naszym klimacie mamy czasami ostre zimy, które eliminują nasze wydumane zachcianki, a przybywające nam kolejne wiosny skłaniają do kierowania się rozsądkiem. ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dawno mnie u Ciebie nie było i już się stęskniłam .Cały sezon minął, a mnie się nie udało do Ciebie dojechać, i w ogóle nigdzie ;:145 , a tyle miałam planów...i zawsze tak jest zę jak cos planuję to mi się nie udaje.....Ale widze swiatełko w tunelu, niedługo przyjdą dni błogiego lenistwa(mam taką nadzieje) i b ęde mogła chociaż regularnie do Watków zaglądać :;230 Co to za róża z pierwszych zdjeć?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dopiero teraz zaglądam do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem zmian. Trawnik oczy rwie :D
Erodium kupiłam sobie kiedyś pod nazwą iglica i z przykrością stwierdziłam, że roślinka znikła po pierwszej zimie. Nie dla mnie ona i tyle :roll: Są na pewno miliony innych, które mogą przetrwać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu bylice kwitną żółtymi kuleczkami ja swoją kilkuletnią właśnie wywaliłam bo się zestarzała i już nie była ozdobą widzę że została siewka to będzie młoda. Mam jeszcze 2 inne odmiany z kolei wysokie , lubię ich charakterystyczny zapach ... :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - piękną masz jesień w ogrodzie ;:oj
Kolorowo aż miło mi popatrzeć ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bylicę kiedyś miałam, ale te żółte maciupeńkie kwiatki nie nadają jej urody. Raczej srebrne ulistnienie sprawia, że warto ją u siebie mieć. Moja wymarzła i nawet w tym roku pomyślałam, że może by tak znów ją kupić. Szybko jednak sobie przypomniałam, że mam się nie rozdrabniać przy ogrodowych zakupach, bo nigdy nie dojdę do ładu z moimi rabatami.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kwiatuszki bylicy szmidta wcale nie są malutkie ...jest ich tyle , że ładnie zdobią roślinkę malutkie nijakie kuleczki ma inna bylica/ znacznie wyższa/ nie chce mi się szukać jej nazwy ale mam trzy różne odmiany bylicy ...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja również jak Ania nie dotarłam do Ciebie w tym roku, ale systematycznie podglądam i podczytuję wątek. ;:196
Gdy tylko spojrzę na mój ,,trawnik" natychmiast myślę o Twojej pracy.... a moja działka ma 2.000 m2.... ;:223
A mimo iż jestem bardzo daleko do uporządkowania swojego ogrodu, również pozbywam się już części roślin :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosiu, u mnie nieśmiało kwitnie forsycja!!! ;:306
Fajny masz ogród, a z roslinkami tak jest!!!
Już tak nie szalejemy z zakupami. I dobrze. ;:108
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale miło, żę tyle gości do mnie zajrzało ;:138

Aniu, nie zauważyłaś, bo jakoś im zdjęć nie robiłam :oops:
A wiem, że stanowią ważny akcent w moim ogrodzie. Chyba za bardzo skupiłam się na samych rabatach. Teraz kiedy trawnik podkreśla wszystko w ogrodzie sosny też wyszły na pierwszy plan. Ja bardzo długo dochodziłam do tego, że nie ilość się liczy, ale jakość. I nadal trudno mi się opanowac, żeby nie kupować wszystkiego co mi się podoba. Ale bardziej już patrzę, czy bedzie pasowało do reszty.

Aniu, umówiłyście się z Renatką? Tak to żadna się na forum nie odzywa, a teraz obydwie. :D
Miło, że wpadłaś chociaz wirtualnie. Ale zapraszam i na żywo. Przecież macie niedaleko.
Ja w tym roku też nie mogłam zrealizowac wszystkiego co zaplanowałam. Także bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie będę juz miała więcej czasu.
Różyczka to prawdopodobnie Handel. Kupiłam jako nn. Ale jestem nią zachwycona, Mimo, że choruje, bo kwitnie non stop od czerwca.

Ewo, z trawnika jestem bardzo dumna ;:173
Teraz ogród można nazwać ogrodem. Już nawet nie mam parcia na powiększanie rabat.
No, ale zobaczymy jak będzie ;:224
Własnie niedawno dowiedziałam się, że erodium u nas nie zimuje. Szkoda. Jest rewelacyjne. Kwitnie non stop.
Gatunków jest aż za dużo. Najgorsze, że ja już nie mogę za dużo kupować :roll:

Maryniu, ja mam jeszcze drugą bylicę. Raz tylko chyba widziałam jak kwitnie. Widocznie musi mieć odpowiednie warunki. Ja za top bardzo lubię ten srebrzysty kolor i kształ listków.

Jadziu, już wróciłaś?
Faktycznie u mnie jesień jest bardzo kolorowa. Bardzo ją lubię

Wandziu, mnie też bardziej podobają się listki. Chociaż żółte kuleczki są smieszne, takie milusie. Bylicę można dosadzić do roslin, które albo mają bodobną barwę, albo, żeby je podkreślić. Nie wiem, czy to jest rozdrabnianie

Reniu, jedyne wyjście to zrobić jak najmniejszy trawnik :D
Resztę niech zajmą duże rosliny. Bedziesz miała mnie roboty. Co Ty wyrzucasz?
Nie wierzę, przecież Ty też lubiłaś tyle gatunków.

Tosiu, forsycja?
Czyli zaczyna się wiosna :tan
Chociaz nie wiem, czy dałabym radę tak od razu rozpocząć kolejny sezon. Prawdę mówiąc nawet czekam na zimę, bo wiosną znowu będę kopała w ziemi. Jakbym teraz miała to robić, chyba bym nie dała rady.
Tosiu, Ty to wręcz wynosisz roślinki z ogrodu, a nie przynosisz. ;:306

Dzisiaj był cudowny dzień. W tygodniu ma być zimno, ale podobno później ma jeszcze być ciepło.
Cudowna jesień.
Wczoraj pracowałam cały dzień w ogrodzie. Przeniosłam roże Green Ice, w starym miejscu było jej za gorąco.

Obrazek

A tu zostało miejsce na nową różycę.

Obrazek

A to zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - trawy są niezawodne o każdej porze roku ;:oj
Pięknie to wszystko zaprojektowałaś , zwłaszcza te obrzeża z łupków ;:138 bardzo są urokliwe.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Gosiu, zieleń Twojego trawnika daje po oczach i gdyby nie czerwony winobluszcz, to można by pomyśleć, że wiosna w pełni. ;:138
Znalazłam odpowiedź na moje pytanie u Ciebie, nie tylko mojemu liliowcowi się coś pokręciło :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”