Ogródek Gosi 13
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Gosiu rzeczywiście u Ciebie nie widać oznak jesieni:) Słoneczne fotki,zielony trawnik 

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gośka i ja tez pomyślałam, że u Ciebie nie widać jesieni - tylko marcinki o niej przypominają 

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziewczyny, nie widać jesieni, bo to zdjęcia sprzed dwóch tygodni. Teraz już niestety liście są pożółkłe, a na drzewach w ogóle jest ich coraz mniej. Chociaż ostatnio nie mam okazji za bardzo oglądac ogród. Rano bieg, a wracam jak juz jest prawie ciemno.
Jutro sprawdzę jak wygląda jesienny ogród. Jestem bardzo zadowolona z trawnika. Nie żałuję tego wysiłku. I nawet zaczyna mi się podobać ta przestrzeń. Powoli zaczynam dochodzić do ładu na rabatach. Już przestaję szaleć z zakupami, więc nie potrzebuję miejsca. I tak mam mase roboty z tym co mam. No chyba, że już zrobię wszystko i zacznie mi sie nudzić
A raczej zmieni mi sie gust, co jest bardzo prawdopodne, bo już zauważam pierwsze symptomy

Jutro sprawdzę jak wygląda jesienny ogród. Jestem bardzo zadowolona z trawnika. Nie żałuję tego wysiłku. I nawet zaczyna mi się podobać ta przestrzeń. Powoli zaczynam dochodzić do ładu na rabatach. Już przestaję szaleć z zakupami, więc nie potrzebuję miejsca. I tak mam mase roboty z tym co mam. No chyba, że już zrobię wszystko i zacznie mi sie nudzić

A raczej zmieni mi sie gust, co jest bardzo prawdopodne, bo już zauważam pierwsze symptomy

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu, odwiedzam Twój ogród od dłuższego czasu, ale tych pięknych sosen nie zauważyłam.
Co do zmieniających się upodobań, myśl,że każdy młody ogrodnik musi przejść przez fazę muszę to mieć
Dobrze, że w naszym klimacie mamy czasami ostre zimy, które eliminują nasze wydumane zachcianki, a przybywające nam kolejne wiosny skłaniają do kierowania się rozsądkiem.

Co do zmieniających się upodobań, myśl,że każdy młody ogrodnik musi przejść przez fazę muszę to mieć

Dobrze, że w naszym klimacie mamy czasami ostre zimy, które eliminują nasze wydumane zachcianki, a przybywające nam kolejne wiosny skłaniają do kierowania się rozsądkiem.

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Dawno mnie u Ciebie nie było i już się stęskniłam .Cały sezon minął, a mnie się nie udało do Ciebie dojechać, i w ogóle nigdzie
, a tyle miałam planów...i zawsze tak jest zę jak cos planuję to mi się nie udaje.....Ale widze swiatełko w tunelu, niedługo przyjdą dni błogiego lenistwa(mam taką nadzieje) i b ęde mogła chociaż regularnie do Watków zaglądać
Co to za róża z pierwszych zdjeć?

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero teraz zaglądam do Twojego ogrodu i jestem pod wrażeniem zmian. Trawnik oczy rwie
Erodium kupiłam sobie kiedyś pod nazwą iglica i z przykrością stwierdziłam, że roślinka znikła po pierwszej zimie. Nie dla mnie ona i tyle
Są na pewno miliony innych, które mogą przetrwać 

Erodium kupiłam sobie kiedyś pod nazwą iglica i z przykrością stwierdziłam, że roślinka znikła po pierwszej zimie. Nie dla mnie ona i tyle

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu bylice kwitną żółtymi kuleczkami ja swoją kilkuletnią właśnie wywaliłam bo się zestarzała i już nie była ozdobą widzę że została siewka to będzie młoda. Mam jeszcze 2 inne odmiany z kolei wysokie , lubię ich charakterystyczny zapach ...

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu - piękną masz jesień w ogrodzie
Kolorowo aż miło mi popatrzeć

Kolorowo aż miło mi popatrzeć

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Bylicę kiedyś miałam, ale te żółte maciupeńkie kwiatki nie nadają jej urody. Raczej srebrne ulistnienie sprawia, że warto ją u siebie mieć. Moja wymarzła i nawet w tym roku pomyślałam, że może by tak znów ją kupić. Szybko jednak sobie przypomniałam, że mam się nie rozdrabniać przy ogrodowych zakupach, bo nigdy nie dojdę do ładu z moimi rabatami.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Kwiatuszki bylicy szmidta wcale nie są malutkie ...jest ich tyle , że ładnie zdobią roślinkę malutkie nijakie kuleczki ma inna bylica/ znacznie wyższa/ nie chce mi się szukać jej nazwy ale mam trzy różne odmiany bylicy ...
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja również jak Ania nie dotarłam do Ciebie w tym roku, ale systematycznie podglądam i podczytuję wątek.
Gdy tylko spojrzę na mój ,,trawnik" natychmiast myślę o Twojej pracy.... a moja działka ma 2.000 m2....
A mimo iż jestem bardzo daleko do uporządkowania swojego ogrodu, również pozbywam się już części roślin

Gdy tylko spojrzę na mój ,,trawnik" natychmiast myślę o Twojej pracy.... a moja działka ma 2.000 m2....

A mimo iż jestem bardzo daleko do uporządkowania swojego ogrodu, również pozbywam się już części roślin

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Fajny masz ogród, a z roslinkami tak jest!!!
Już tak nie szalejemy z zakupami. I dobrze.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale miło, żę tyle gości do mnie zajrzało
Aniu, nie zauważyłaś, bo jakoś im zdjęć nie robiłam
A wiem, że stanowią ważny akcent w moim ogrodzie. Chyba za bardzo skupiłam się na samych rabatach. Teraz kiedy trawnik podkreśla wszystko w ogrodzie sosny też wyszły na pierwszy plan. Ja bardzo długo dochodziłam do tego, że nie ilość się liczy, ale jakość. I nadal trudno mi się opanowac, żeby nie kupować wszystkiego co mi się podoba. Ale bardziej już patrzę, czy bedzie pasowało do reszty.
Aniu, umówiłyście się z Renatką? Tak to żadna się na forum nie odzywa, a teraz obydwie.
Miło, że wpadłaś chociaz wirtualnie. Ale zapraszam i na żywo. Przecież macie niedaleko.
Ja w tym roku też nie mogłam zrealizowac wszystkiego co zaplanowałam. Także bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie będę juz miała więcej czasu.
Różyczka to prawdopodobnie Handel. Kupiłam jako nn. Ale jestem nią zachwycona, Mimo, że choruje, bo kwitnie non stop od czerwca.
Ewo, z trawnika jestem bardzo dumna
Teraz ogród można nazwać ogrodem. Już nawet nie mam parcia na powiększanie rabat.
No, ale zobaczymy jak będzie
Własnie niedawno dowiedziałam się, że erodium u nas nie zimuje. Szkoda. Jest rewelacyjne. Kwitnie non stop.
Gatunków jest aż za dużo. Najgorsze, że ja już nie mogę za dużo kupować
Maryniu, ja mam jeszcze drugą bylicę. Raz tylko chyba widziałam jak kwitnie. Widocznie musi mieć odpowiednie warunki. Ja za top bardzo lubię ten srebrzysty kolor i kształ listków.
Jadziu, już wróciłaś?
Faktycznie u mnie jesień jest bardzo kolorowa. Bardzo ją lubię
Wandziu, mnie też bardziej podobają się listki. Chociaż żółte kuleczki są smieszne, takie milusie. Bylicę można dosadzić do roslin, które albo mają bodobną barwę, albo, żeby je podkreślić. Nie wiem, czy to jest rozdrabnianie
Reniu, jedyne wyjście to zrobić jak najmniejszy trawnik
Resztę niech zajmą duże rosliny. Bedziesz miała mnie roboty. Co Ty wyrzucasz?
Nie wierzę, przecież Ty też lubiłaś tyle gatunków.
Tosiu, forsycja?
Czyli zaczyna się wiosna
Chociaz nie wiem, czy dałabym radę tak od razu rozpocząć kolejny sezon. Prawdę mówiąc nawet czekam na zimę, bo wiosną znowu będę kopała w ziemi. Jakbym teraz miała to robić, chyba bym nie dała rady.
Tosiu, Ty to wręcz wynosisz roślinki z ogrodu, a nie przynosisz.
Dzisiaj był cudowny dzień. W tygodniu ma być zimno, ale podobno później ma jeszcze być ciepło.
Cudowna jesień.
Wczoraj pracowałam cały dzień w ogrodzie. Przeniosłam roże Green Ice, w starym miejscu było jej za gorąco.

A tu zostało miejsce na nową różycę.

A to zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni

Aniu, nie zauważyłaś, bo jakoś im zdjęć nie robiłam

A wiem, że stanowią ważny akcent w moim ogrodzie. Chyba za bardzo skupiłam się na samych rabatach. Teraz kiedy trawnik podkreśla wszystko w ogrodzie sosny też wyszły na pierwszy plan. Ja bardzo długo dochodziłam do tego, że nie ilość się liczy, ale jakość. I nadal trudno mi się opanowac, żeby nie kupować wszystkiego co mi się podoba. Ale bardziej już patrzę, czy bedzie pasowało do reszty.
Aniu, umówiłyście się z Renatką? Tak to żadna się na forum nie odzywa, a teraz obydwie.

Miło, że wpadłaś chociaz wirtualnie. Ale zapraszam i na żywo. Przecież macie niedaleko.
Ja w tym roku też nie mogłam zrealizowac wszystkiego co zaplanowałam. Także bardzo dobrze Cię rozumiem. Mam nadzieje, że w przyszłym sezonie będę juz miała więcej czasu.
Różyczka to prawdopodobnie Handel. Kupiłam jako nn. Ale jestem nią zachwycona, Mimo, że choruje, bo kwitnie non stop od czerwca.
Ewo, z trawnika jestem bardzo dumna

Teraz ogród można nazwać ogrodem. Już nawet nie mam parcia na powiększanie rabat.
No, ale zobaczymy jak będzie

Własnie niedawno dowiedziałam się, że erodium u nas nie zimuje. Szkoda. Jest rewelacyjne. Kwitnie non stop.
Gatunków jest aż za dużo. Najgorsze, że ja już nie mogę za dużo kupować

Maryniu, ja mam jeszcze drugą bylicę. Raz tylko chyba widziałam jak kwitnie. Widocznie musi mieć odpowiednie warunki. Ja za top bardzo lubię ten srebrzysty kolor i kształ listków.
Jadziu, już wróciłaś?
Faktycznie u mnie jesień jest bardzo kolorowa. Bardzo ją lubię
Wandziu, mnie też bardziej podobają się listki. Chociaż żółte kuleczki są smieszne, takie milusie. Bylicę można dosadzić do roslin, które albo mają bodobną barwę, albo, żeby je podkreślić. Nie wiem, czy to jest rozdrabnianie
Reniu, jedyne wyjście to zrobić jak najmniejszy trawnik

Resztę niech zajmą duże rosliny. Bedziesz miała mnie roboty. Co Ty wyrzucasz?
Nie wierzę, przecież Ty też lubiłaś tyle gatunków.
Tosiu, forsycja?
Czyli zaczyna się wiosna

Chociaz nie wiem, czy dałabym radę tak od razu rozpocząć kolejny sezon. Prawdę mówiąc nawet czekam na zimę, bo wiosną znowu będę kopała w ziemi. Jakbym teraz miała to robić, chyba bym nie dała rady.
Tosiu, Ty to wręcz wynosisz roślinki z ogrodu, a nie przynosisz.

Dzisiaj był cudowny dzień. W tygodniu ma być zimno, ale podobno później ma jeszcze być ciepło.
Cudowna jesień.
Wczoraj pracowałam cały dzień w ogrodzie. Przeniosłam roże Green Ice, w starym miejscu było jej za gorąco.

A tu zostało miejsce na nową różycę.

A to zdjęcia jeszcze sprzed kilku dni

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu - trawy są niezawodne o każdej porze roku
Pięknie to wszystko zaprojektowałaś , zwłaszcza te obrzeża z łupków
bardzo są urokliwe.

Pięknie to wszystko zaprojektowałaś , zwłaszcza te obrzeża z łupków

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, zieleń Twojego trawnika daje po oczach i gdyby nie czerwony winobluszcz, to można by pomyśleć, że wiosna w pełni.
Znalazłam odpowiedź na moje pytanie u Ciebie, nie tylko mojemu liliowcowi się coś pokręciło

Znalazłam odpowiedź na moje pytanie u Ciebie, nie tylko mojemu liliowcowi się coś pokręciło