Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Aga, nie za wcześnie na te dynie? :)
Ciekawa jestem tego drzewka, ambrowca. Mam nadzieję, że dobrze przezimuje ;:333 Będziesz je okrywać agrowłókniną? Zastanawiam się nad tym również pod kątem okrycia mojego judaszowca, może słomiany chochoł? :roll:
Zawiało chłodem dzisiaj, mam nadzieję, że jeszcze nacieszymy się słońcem, wszak wciąż mamy lato ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga ,pięknie....
Powiedz... czy mnie oczy mylą ? czy jeden z wrzosów jest dwukolorowy ?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry! Po pochmurnym i chłodnym poranku wyszło słońce i dzień zanosi się na całkiem udany :)

Małgosiu, wrzos, który zwrócił Twoją uwagę to odmiana pączkowa o nazwie Jette. Faktycznie sprawia wrażenie dwukolorowego, dlatego że jego intensywne fioletowe płatki mają białą nasadę. Bardzo lubię wrzosy pączkowe, właśnie ze względu na ich dekoracyjność :)
Kasiu, pogoda na szczęście wciąż dopisuje :) Czy za wcześnie na dynie? Może, ale ja bardzo lubię tego typu dekoracje, więc nie zamierzam czekać do listopada. Ambrowca będę okręcać agrowłókniną, ale tylko przez 2-3 lata; potem będzie sobie radził sam. Myślę, że słomiany chochoł to jeszcze lepsze rozwiązanie. Miłego dnia!
Małgosiu, Mufko, Marysiu, Dana - wiem, że lato jeszcze trwa, ale trochę dekoracji wrzosowo-dyniowych przecież nie zaszkodzi... to nie są rośliny pędzone w szklarniach, tylko już w naturze kwitną i wydają olbrzymie owoce - chcę z tego korzystać już teraz :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś przepiękną kompozycję stworzyłaś..... nie mogę się napatrzeć.... wrzosy w cudnych donicach....do tego wspaniałe dynie....rewelacja.... A ja nie wytrzymałam i zamówiłam sobie jeszcze 4 duże lampiony ;:224 ..... uwielbiam je jako dekoracje tarasów, ogrodów..... a zimą i domu 8-) :lol: Czekam z niecierpliwością na kuriera.... mam nadzieję, ze już dziś dojedzie .....
x-ag-a
---

Post »

Agusiu, dziękuję!
Wyobraź sobie, że ja wciąż nie mam lampionów... muszę coś dobrać pod moje grafitowe donice, ale jakoś nie potrafię znaleźć nic stosownego. Będę szukać dalej, bo marzy mi się ten wkład szyszkowo-dyniowy :)
Czekam na zdjęcia Twoich!
Pozdrawiam,
A
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sloneczny ale zimnawy Dziendobry Agus :wit Widze juz jesienne przygotowania i dobrze, dluzej beda oko cieszyc. Chociaz wlasnie rozmawialam z sasiadka i jeszcze jesieni w powietrzu nie czuc, tak ze cieszmy sie ostatkami lata buuuuu nie lubie, nie lubie, tej nadchodzacej zimy.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu moje pewnie nie będą Ci się podobały 8-) :lol: One można by pomyśleć, że nie pasują u mnie stylem, bo jest on naturalistyczny ( drewno, wiklina, glina) a latarenki są takie bardziej orientalne 8-) .... ale ja uwielbiam takie łączenie stylów i do takiego ściśle określonego, lubię zawsze dodać odrobinę czegoś całkowicie innego, kontrastowego, co nadaje takiego ,,pazura,, i wprowadza taki lekki niepokój..... wygania nudę...... coś jak kwiatek do kożucha 8-) .....uwielbiam ;:224 :;230
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

A ja cały czas się bronię przed dyniami i wrzosami - dla mnie to zmierzch lata, robi się zimno i ponuro - nie chcę tego!!!
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Aga, zwykle tylko podglądam cichutko ale tą dyniową kompozycją mnie sprowokowałaś :;230 Bardzo mi się podoba i mimo że nie lubię jesieni, a to zdecydowanie to jej oznaki, to uważam że kompozycja godna powielania. Szkoda że nie mam na coś takiego miejsca u siebie.

Obrazek Przy okazji, co to za różyczka przytulona do iglaczka?
x-ag-a
---

Post »

Agusiu, ja też lubię łączyć style... pokażesz na pw swoje? Może mnie zainspirujesz i łatwiej mi będzie wreszcie się zdecydować :)
Julek, w powietrzu zdecydowanie chłodniej, ale w ogrodzie jako takiej jesieni jeszcze nie czuć... owszem, wszystko delikatnie się przebarwia, ale jest pięknie!
Asiu, dla mnie z kolei dynie wnoszą dużo radości, dlatego je już wkomponowałam w ogród :)
Jolu, myślę, że gdzieś na tarasie, przy niebieskich skrzyniach, dynie świetnie by wyglądały!
Róża to mój giganteus - L.D. Braithwaite :) Ma w tej chwili ponad 30 kwiatów, wielkości dłoni... zdrowa, absolutnie cudna - polecam!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze w tym roku maślaczki!
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzięki, nie znam tej róży...muszę poczytać

Już wiem czemu ;:306 ona jest czerwona, tylko na zdjęciu wydaje się ciemnoróżowa....
x-ag-a
---

Post »

Jolu, to angielka... róża urodą niemal florystyczna ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś już piszę PW :D
.....ależ maślaczek ;:oj .... u mnie straszna susza..... ściółka w lesie wysuszona, grzybków jak na lekarstwo :? ... a Ty masz swój prywatny las i grzybki ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na grzybki się u mnie nie zanosi ;:131 modrzew został wycięty a pod nim maślaczki bywały ;:92 fajnie tak mieć grzybki na wyciągnięcie ręki ...zazdroszczę ! :oops:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Nieustannie podziwiam Twój ogród i zazdoszczę grzybków. U mnie same niejadalne rosną lub takie co niby są jadalne, ale ... ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”