Poszukam u siebie, może też gdzieś na leśnym trakcie lub łące znajdę.
Też mam FW i jest nie do pobicia, ale faktycznie musi mieć cień lub półcień.
No pewnie Maju, taki właśnie gąszcz mi się podoba. A u mnie jeszcze tak pusto.......edulkot pisze:Igo też Ci się podoba taki gąszcz na rabatkach
Grażynko te płotki były stawiane dla innego czterołapowego szkodnika, który niestety już odszedł na drugą stronę tęczykogra pisze:Edul pod parasolem z igliwia wygląda na rozanielonego drzemką.
Tam czuje się bezpiecznie i z ukrycia można wszystko mieć pod kontrolą - spryciula z niego.
No tak......już wiem dla kogo te płotki, albo raczej przeciw komu.
Gosiu ja u siebie nie widuję jeży choć czasami w nocy psy potrafią szczekać w taki charakterystyczny sposób czyli 'mają' jeża i czasami dość dawno temu znajdowałam rano taką oziemioną kulkę. Może jednak Fleszowi się nie do końca udało ich przegonićMargo2 pisze:W tym roku prawie nie miałam ślimaków. Wydaje mi się, że to dzięki jeżom. Mam nadzieję, że Flesz nie wygonił ich, bo czasem robił sobie z nich piłki
Igo skoro masz pusto a lubisz busz to proponuję Ci zostawienie paru roślin łatwo rozsiewających się aż do wysypania nasion, murowany buszIga51 pisze:No pewnie Maju, taki właśnie gąszcz mi się podoba. A u mnie jeszcze tak pusto.......edulkot pisze:Igo też Ci się podoba taki gąszcz na rabatkach![]()
Miłych snów
Moniko takie jednorodne szpalery to mam tylko w niektórych miejscach, a że mam nadmiar hektarów to niech sobie rosną. Róże mam prawie wyłącznie pojedyncze egzemplarze a i tak lista chciejstw jest ciągle zbyt długaRozeta pisze:Szpalery z jednakowej odmiany krzewów są z pewnością efektowne i mówiąc wprost: w dobrym guście. Też chciałabym takie u siebie, ale ... jestem tak pazerna na nowe rośliny, że musiałabym zrezygnować z co najmniej kilku innych, nie mówiąc już o różach
. Never
!!!. A wszystko przez ... mały ogród
.
Na marginesie: zaciekawił mnie kącik wypoczynkowy przy bramie. Chyba wcześniej go nie pokazywałaś. Fajna rzecz, załatwić "interesanta" przy wejściu i ... pa, pa ...
.