Ogródek Robaczka cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 7

Post »

Moja domowa biala roza miniaturka, nie dosc ze sie zaliscila, to kwitnac zaraz bedzie, bo ma jednego paka :twisted: Hortensja ogrodowa ktora tez przechowuje na dole, ma juz calkiem spore liscie - skonczy sie na tym, ze wiosne bedziemy mialy w domu.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Słonko wyszło, od razu lepiej się na duszy robi :D Jeszcze tylko cieplej i bez białego i będzie git ;:215
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Optymizm to dobra sprawa i ;:3 też ,ale jak za oknem biało a na termometrze -4 a ma być więcej to mnie optymizm znika ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej Kasia , zazdroszcze ci tego wypadu...nabierzesz sił, i chyba wygrzejesz kości ...my tu tymczasem zrobimy porzadek z zimą :uszy
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek czytam że i Twój optymizm umarł z powodu tego czegoś dziwnego za oknami ;:219 najważniejsze że wybierasz się na urlop ;:3 a zimową wiosnę olej totalnie ;:222
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Moi mili, mamy astronomiczną i kalendarzową wiosnę. Super.
Dziękuję za odwiedziny i bezcenne pokłady optymizmu, bez Was byłoby znacznie trudniej... ;:131 ;:4

Słuchamy sobie cały wieczór nowej płyty Stereophonics, popijamy winko i jest git. Wyłączyłam widoki za oknem, zamówiłam nowe firanki i myślę o urlopie :D

Aniu/Sweety, jesteś moją pokrewną duszą z tym zamiłowaniem do spania...ja wprost uwielbiam spać. W weekendy budzę się przed południem z czystej przyzwoitości i zapotrzebowania na światło dzienne ;-))
Asiu, przepracowujesz się kochana ;:196 Trzeba się rozruszać! Kiedy idziemy na tańce? :tan
Annes, ja zamówiłam Andromedę, po tym jak ją podziwiałam w kilku forumowych ogrodach. Piilu też polecam - nie chorował, dośc długo kwitł, a kwiaty miał podwójne i pojedyncze.
Justynko, cieszę sie, że optymizm Cię nie opuszcza :D
Marzenko, dziękuję ;:180 Tylko zdjęcia nam pozostały..
Jule, my jesteśmy zasypani kompletnie. Mam metrowe zaspy w ogrodzie :shock:
Jolu, gdy patrzę na to co za oknem, to czasami wątpię, czy ta zima się kiedyś skończy i ogród się zazieleni...
Agness, bardzo mi miło, że zaglądasz ;:196 Ściskam Cię mocno i pozdrawiam!
Lulka, jak nic założysz oranżerię z salonie :lol: Ja mam na razie ogródek zimowy w garażu, a samochód przysypany na podjeździe... ;:224
Wando, ja też poprosiłam o wysyłkę w pierwszym tygodniu kwietnia i czekam ;:65 Potem wyjeżdżam, więc cokolwiek przyjdzie, zgnije pod drzwiami..
Marta, współczuję rozdartych dzieciaków nad głową..dajesz sobie świetnie radę, dzielna dziewczyna ;:196
Oluniu, Barcelona brzmi czadowo. Jak dawno tam nie byłam...życzę udanego wypoczynku kochana ;:196
Krysiu, zużycie materiału chyba objawia się czasem niezależnie od wieku.. ;-) Te kwiatuszki to przypołudniki - siane do gruntu w maju, prosto w te szczeliny z piaskiem.
Ewcia, dobrze, że z Hamletem już lepiej, jedno zmartwienie mniej. Na pogodę spuszczam zasłonę milczenia - w weekend u nas ma być -16*..

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszku drogi, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałeś. Byłaś moim gościem od początku, gdy faza koncepcyjna nad ścieżką przechodziła w etap planowania i wykonania, pamiętam. Bardzo mi miło, że efekt jest na tyle naturalny, że sprawia wrażenie, jakby ścieżka 'należała' do ogrodu od dawna, taki efekt mi się marzył.
Rośliny między kamieniami to wysiane w maju między szczeliny przypołudniki i portulaka. Rosły bez mojej interwencji, musiałam wręcz plewić pod koniec sezonu, bo bardzo szybko się rozrastają.
Angielska rabata wciąż w fazie tworzenia, będę dosadzać byliny wiosną, ale wciąż planuje konfigurację..pokazywane przez Ciebie bajeczne ogrody Wisley i Kew nieustannie mnie inspirują, a angielskie bujne rabaty pozostają niedoścignionym wzorem..problemem jest jednak to, co słusznie uchwyciłaś refleksją, że planujemy ogród na efekt natychmiastowy, co najwyżej w perspektywie kilku lat...a tymczasem Anglicy dla swych wnuków ;-))
Ilonko, 3 tygodnie do wiosny to wydaje się wieczność...z kolei tyle samo do mojego urlopu więc może jakoś zleci ;-))
Zazdroszczę optymizmu i zapału, mój topnieje z dnia na dzień..
Aga, witam serdecznie! Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś i mamy okazję 'poznać się' się wprost! Mijamy się wielokrotnie i zaglądałam również do Ciebie, dlatego tym bardziej mi miło, że wpadłaś do mnie z oficjalną wizytą ;-) Bardzo dziękuję za komplementy, niezmiernie miło mi to słyszeć, aczkolwiek nie mam przekonania, że zasługuję na takie słowa ;:131 W każdym razie jeszcze raz dziękuję i zapraszam do odwiedzin kiedy tylko znajdziesz czas :wit
Jagódko, to wspaniale, że realizujesz sowje rozliczne talenty i jeszcze się przy tym rozwijasz! Gratuluję z serca ;:196
O roślinki się nie martw, trzymaj w chłodzie, poczekają :uszy
Annes, Monia, April, Agnieszko - o tym, co za oknem lepiej nie pisac, po co się dołować.. ;:168
Pat, to się nazywa skuteczna negacja rzeczywistości :lol: Ja w garażu mam ogród zimowy, a parapetowe rozsady w ramach eksperymentów na uzyskanie dopłat dla rolników-amatorów 8-)

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April, sadzenie róż w domu to jest myśl - różanka w wannie? ;:oj
Aguś, do urlopu jeszcze muszę dociągnąć resztkami sił ;-)) O pogodzie cicho sza, a jak Twoje samopoczucie?
Anka, ja też mam tunel do auta :lol: Kobeę zostaw ;:124
Jule, lepsza wiosna w domu niż żadna.. ;:224
Lulka, u mnie w weekend ma być 10 godzin słońca dziennie - co z tego, skoro mróz ma być iście syberyjski? ;:202
Elu, przytulam ;:168
Dorotko, Majeczko - do urlopu jeszcze chciałabym zobaczyć co tam pod śniegiem przeżyło :wink: Oby się udało...

Dobranoc kochani ;:19

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja w garażu mam ogród zimowy, a parapetowe rozsady w ramach eksperymentów na uzyskanie dopłat dla rolników-amatorów
Nie dalej jak wczoraj mówiłam eMowi, ze w garażu mamy szkółkę drzew i krzewów (dereń, oczar, magnolia i hortensja oraz oczywiście mój samochód), w kotłowni sadzowniczy (2 datury, 3 chryzantemy i ciemiernik), w pomieszczeniu gospodarczym kolejny sadowniczy (w donicach hosta, agapantusy, orliki, floks, irysy, alstromeria, dyptam, 2 piwonie, psianka, męczennica, kolejne 4 datury, 3 oleandry, sadzonki złocieni, pelargonii, koleusów i zapewne o czymś o czym zapomniałam :;230 ), foliak w łazience (2 szklarenki m.in. z nową serią sianej kobei po średnio udanej pierwszej serii, klonikami domowymi, daturą, cleome), a w gabinecie kolejny foliak (sadzonki szałwii trójbawnej i powabnej, lewkonii letniej, kobei, iksji chińskiej, aksamitki, goździków, petunii, tumbergii, papryki, lobeli i pelargonii). Sama rozumiesz, że wolałam go uprzedzić zanim zjedzie na święta ;:306 ;:306 ;:306No i teraz sobie tak myślę... Mam szansę na dopłatę??? ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam wiosennie ;:138
To był żart oczywiście :twisted: Rano -8.

Ale posadziłam wczoraj dwie róże Veichenblau, w domu do ogromnych donic ;:306 ;:306 Mam dużą, 60 metrową pracownię, w której utrzymuję temp 14-15 stopni. M się śmieje, że mam tam już ogród zimowy i obsadzone rabaty ;:306
Dziś posadzę kolejne dwie Lykkefundy, tylko ziemia w workach musiała przez noc na ogrzewaniu podłogowym rozmarznąć ;:224 Jak się ociepli to będę wysadzać do ogrodu ;:172 A co mi tam.

Kasiu, jak Ci zazdroszczę planowanego urlopu. Jak wrócisz to akurat na kwitnienie sasanek i tulipanów.
;:3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Że też nie pomyślałam o tych dopłatach ;:224 Ja mam też warzywa na parapetach, to może nawet stawka wyższa będzie...swoją drogą, trzeba by sprawdzić, ile teraz płacą od hektara lobelii? I czy jest bonus za przeżycie tych w krążkach? :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Pati, żeby nam choć dopłacili do okularów, bo od patrzenia na te maleństwa czuję, że mój wzrok się pogarsza ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, ślicznie czarujesz różami i nnymi kwiatuszkami. Patrząc za okno zazdraszczam po cichutku urlopu wciepłych krajach. Ale co tam, u nas też będzie wiosna, ciepło, a potem lato. Póki co ratuję się siejąc kolejne nasionka, nawet kratkę na pnącza sobie zrobiłam :wink: i osłonki z resztek olchowego płotu na plastikowe skrzynki.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek cze!
Pomponelka cudaśna! Ciekawe czy moja przeżyje ;:202
Powiedz czy biegasz okrywać co nieco? Ja myślę, że i tak to nic nie da ;:185 Ale może się nie poddawać?
Nie pamiętam takiego marca...o co tu chodzi :lol: ;:168
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Twoja Pomponella Kasia zjawiskowa, jak na razie widze ,ze moja przezimowała super ...całe pedy zieloniutkie :tan miłego dziona i nos do góry :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”