Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

Piękne wspomnienia, cieszy mnie że coraz więcej ludzi przejmuje się porzuconymi zwierzaczkami ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

atena40 pisze:Asiu, piękny ogród. Miły spacerek sobie zrobiłam. Tyle pięknych roślin, ale róże ;:oj mnie powaliły. To, co piszesz o psiaku jest SUPER!!! ;:138 Też nie wyobrażam sobie pozostawić go na pewną śmierć. Pewnie podbił Wasze serca :D My mamy 2 kocie podrzutki, wykarmione strzykawką, bo były tak maleńkie,że nawet mleka z miski nie umiały jeszcze pić. Są cały czas z nami i nie wyobrażam sobie,żeby ich nie było :D
Ateno Witaj :wit
dziękuję, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za miłe słowa. Ogród "rodzi" sie pomalutku, ciągle się uczę, a to Forum, to kopalnia wiedzy, smaku i radości dla oczu.
Kochana, kociaka też mam znajdę, ktoś wyrzucił go do lasu, a My akurat bylismy sobie z EM na spacerze i co? i wróciliśmy z futrzakiem, jak można było zostawić malucha samego. Chyba ten Ktoś uważał, że stanie się Rysiem i jakoś się odnajdzie w leśnym życiu... Masakra :( Kociak jest z nami od 6 lat :D

Cieszę się, że jest Nas coraz więcej i ratujemy te biedne zwierzęta, chociaż to wielka odpowiedzialność i poświęcenie w pewien sposób. Taki zwierzak potrafi wywrócić świat do góry nogami ;:306 ;:306
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, to my jesteśmy odpowiedzialni za los tych zwierzaków. Każde obojętne przejście wobec czyjejś krzywdy i strachu, czyni nas słabszymi.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu witaj w nowym roku! Oby był zdrowy i lepszy od poprzedniego! Jak tam na Twojej działeczce? Pookrywałaś roślinki, czy idziesz na żywioł? Bardzo przystojny ten pan z muszką :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, idę na żywioł ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

I ja idę na żywioł ;) Piękny piesio, widać, że mu u Was dobrze. Piękne roślinki- super je teraz podziwiać w ten pochmurny dzień z kawą w ręku ;:304
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj :!: Asiu z prawdziwą przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie...podobają mi się nasadzenia. Iglaki, drzewka liściaste, owocowe ;:215 będą stanowić szkielet ogrodu ;:108 dobrze przeczytałam posadziłaś tulipanowca...to bardzo duże drzewo. Dalie, mieczyki, aksamitki też lubię ;:3 ;:7 ;:7 funkie upchnęłaś pod niewielkim krzakiem dającym cień...też tak robiłam :;230 Pozdrawiam cieplutko, będę zaglądać ;:196
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wolusiu witaj :wit Miło mi, że zajrzałaś w moje skromne progi.

Teraz jest właśnie fajny czas na odwiedzanie ogrodów Forumowiczów. Za oknami szaro, zimno i mokro , a My napawamy się pięknymi fotkami swoich roślinnych piekności. Kolorowych, pachnących i wspaniałych ;:oj
Forum to kopalnia wiedzy i bardzo się cieszę, że jesteśmy tu Wszyscy i sobie jakoś w tym wirtualnym-ogrodowym świecie żyjemy , pisząc - komentując, pomagając.
Czekam wiosny jak zbawienia, zima mnie już nie cieszy. Chyba okres dziecięcy był tym szczególnym, że snieg i bałwany było tym, co "tygrysy lubią najbardziej" ;:306 ;:306
A teraz zimno i mroźno, to niekoniecznie mój ulubiony klimat ;:306
Wiosno wróć ;:303
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fotki bez kwalifikacji ...

Obrazek

Obrazek

Pomalutku małe zmiany - nowe ogrodzenie, osobiście wykonane przez mojego eM, tzw. ręczna robota

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roślinki fajowe ale ogrodzenie ;:oj . Taaakie zdolne ręce ma ten Twój em że hohohohoh. Ładnie się musiał przy tym napracować. Warto było. Efekt końcowy będzie fantastyczny. ;:215
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow, odjęło mi mowę jak zobaczyłam te słupki! ;:oj Czy zamierzacie sukcesywnie ogradzać całą działkę takimi czy tylko od "frontu"?
A drzewko z purpurowymi listkami na przedostatnim zdjęciu to brzoza?
Wszystkiego dobrego Asiu na cały rok! :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, napracował sie ten mój eM ;:224
Słupki będą tylko od frontu, za duzo z tym pracy i koszty dość spore...Kamienie musieliśmy kupić, u nas ziemia niestety nic nie rodzi ;:145
Milenko dziękuję za życzenia i nawzajem ! A drzewko, to brzoza brodawkowata 'Purpurea'
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A przekonana byłam że kamienie "zbierane". Piękny będziecie mieli front. Naprawdę śliczny. Asiu, czy masz działkę w okolicy gdzie można sobie pospacerować? Czy raczej tylko na swoim kawałku ziemi odpoczywasz?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, pospacerować można tylko w las, ode mnie biegnie dalej droga, są chałupy wiejskie ze dwie i potem lasem lasem do następnej wsi. Jednak nie chodzimy tam na spacery, jedynie w okresie grzybobrania chadzamy po lesie. Jakoś wystarcza mi moje terytorium, wiesz mieszkając w mieście, człowiek cieszy się nawet "własną trawą" ;:306 ;:306
Właśnie z tymi kamieniami był największy problem .... ;:218
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytam, bo my z eMkiem to takie powsinogi jesteśmy :D Jak jest jakieś święto i nie powinno się pracować, to idziemy na dłuuuugie kilkugodzinne spacery po okolicznych wsiach. Podglądamy co, kto ma w ogródku. Bardzo lubię spacery, zwłaszcza takie gdzie za dużo aut nie jeździ. Ale wiadomo, takich okazji do spacerowania nie ma za wiele. Bo coś trzeba zrobić tu, albo tam :) Wiesz co mi się przypomniało? Temat Twojej studni. Pisałaś, że woda się nie nadaje. A ile czasu ją przebieraliście?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”