Witam

na Zagórku cały czas praca i zmiany. Postawione są 3 nowe pergole. Dwie zastąpiły rachityczne, metalowe łuki, a jedna dostawiona całkiem w nowym miejscu. Już obsadzona powojnikami. Czekam hadal na róże z rosarium zamówione u p. Choduna.
Pierwsza pergola zastępująca aluminiowy łuczek jest tuż przy domku. Oto ona
Druga stanęła przy grządkach z kannami. Wspinać po niej się będą różę sympathia i powojniki, które już tam rosłly. Ale teraz będą miały ładniejszą podpórkę do wspinaczki
I trzecia znalazła nowe miejsce. Jak na razie jest obsadzona powojnikami. Czeka jeszcze na róże pnące rosarium utersen
Przed domkiem zrobiłam nowe rabatki. Już wysadziłam lawendę i czekam na przesyłkę z rosarium. Zagoszczą na grządce różyczki gospel. Ponoć cudnie pachną. Hmmm....

powąchamy,zobaczymy
Zrobiłam też(M się zagotował

) nową grządkę hortensjowo-hostową. Na razie wygląda mizernie, ale czekam z niecierpliwością, jak wszystkie roślinki się rozrosną
I żeby nie było,że działka to tylko praca i ciężka harówka, to pojawił się sprzęt do leniuchowania i bujania
Huśtaweczka stanęła między jabłonkami, które w słoneczne, gorące dni dają cudowny cień