Moje roślinki... apus.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus.

Post »

Aniu, mam tę hortnesję od sierpnia więc nie wiem jak będzie się zachowywać... póki co chyba lubi się wyginać pod wpływem wilgoci. Podoba mi się, to że jest taka bieluśka :wink:

Iwonko, podzielić chyba trzeba się będzie, bo każdy chodzi i dogląda tego jabłuszka ;:306
...chyba, że mają plan zjeść go pod kołdrą... W ubiegłym roku były dwie sztuki - jedna zaginęła w niewyjaśnionych okolicznościach... ;:224
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Widać, już ktoś zna podkołdrowy sposób :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu jabłuszkom jedno, ale jakie zdrowe i śliczne. Zjedz go z bliskimi, a zdjęcie opraw w ramki i czekaj do następnej jesieni na klęskę urodzaju :D
Mój M też oszczędny, ale takich ładnych rzeczy nie potrafi zrobić :cry: a ja ciągle szukam ale decyzję podejmę na wiosnę :D Chociaż jedna róża szczególnie mnie wkurza jak szarpie mnie za włosy ;:124
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basia to Ty lepiej dobrze pilnuj tego jabłka, bo jak w tym roku znów zginie w niewyjaśnionych okolicznościach, to dopiero będzie żal. Oczywiście życzę Ci kadrów z 55 i pół nawet. ;:168
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basiu zdolnego masz M-ka śliczne podpory i takie masywne ,dobrze różom w nich będzie ;:108
Do tej twojej szarlotki to trzeba będzie chyba zgasić światło ;:306 ;:306 a ile osób do podziału?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, no cóż... ;:306 Trzeba sobie radzić :wink:

Marysiu, wyobraź sobie, że ta jabłonka kupiona w Biedronce (odmiana Ligol) posadzona była w 2014 jesienią a w 2015 miała 3 owoce. W tym roku zawiązało się więcej, ale odpadły (wiatry i grad też sporo zrobiły). Smakowo są super - twarde, soczyste.
Marysiu, myślę że jak mąż ma ogólna smykałkę do różnych prac oraz odpowiedni sprzęt (giętarkę i spawarkę), to zrobiłby takie podpory. Robiliśmy ogrodzenie z elementów giętych od frontu, więc sprzęt do tego był zakupiony, trzeba korzystać :)

Aniu, Tolinko, pilnuję, pilnuję... zresztą nie tylko ja. Mieszkamy w czwórkę (mąż, ja, córka i mój tata) + pies oraz dwie papugi i papuzie jajko. Póki co pies i ptaszyska niezainteresowani ;:306

Złapałam się na tym, że w ogrodzie kwitną tylko aksamitki i to coraz słabiej. Gdzieniegdzie róża (Królowa Elżbieta zaczęła) i tyle... ogrodowa cisza nastaje.
W weekend się zastanawiałam, żeby usunąć aksamitki i zrobić sobie miejsce na nasadzenie narcyzy, ale dobrze, że tego nie zrobiłam, bo byłoby dramatycznie pusto. Wstrzymam się do większych przedzmroków, one i tak pewnie lada dzień nadciągną, bo co wieczór to chłodniej.
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Basiu na pustkę w kwitnieniu o tej porze koniecznie dalie :D , piękne podpory zrobił Ci M.
Mój też mi robi ale takie zwykle najzwyklejsze, a twoje takie eleganckie.Pasiflora cudna.
Hortensja super, fajnie poprowadzona, ładnie się rozkrzewi po przycięciu, moje niektóre nowe były źle cięte, będę miała problem wiosną.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu dziękuję za podpory w imieniu własnym i męża ;:196 Tak jak pisałam wyżej mąż ma sprzęt, ja wyszukuję w necie i mu pokazuje zdjęcia, a on próbuje.
Jak tniesz hortensję? Za 3 oczkiem?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu no coś Ty!? ;:oj Patszyska i pies nie zainteresowane jabłuszkiem?! Jak one mogą?! Niegrzeczne zwierzaki. :;230 A czy papużki były już rodzicami?

A u mnie całkiem kolorowo (jak na tę porę roku). Zawdzięczam to różom, rozchodnikom, werbenom patagońskim, marcinkom, hortensjom żurawkom i trawom. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu nie mamy sprzętu i chyba zakup już nie bardzo ma sens, nie będę tłumaczyć dlaczego ;:306
Mam Ligola kupionego na Al w 2014 roku, w 2015 miał 1 jabłuszko, a tym ma kilka niewielkich bo nie oberwałam. Wiosną sarny spałowały drzewko, wymalowałam maścią ogrodniczą i jabłuszka dojrzewają. To jabłko pewnie już tak ma ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, zwierzyniec zainteresowany byłby, ale skrywam fakt posiadania jabłka ;:306
Ptaszyny w domu a psinka mała gabarytowo i nie dojrzy...
Papużki miały już jajko (wiosną), ale chyba zaziębiło się, kupiliśmy budkę lęgową... teraz mają kolejne - wysiadują na zmianę.
No zobaczymy co to będzie, ale mam wrażenie, że to ciut już długo.

Marysiu, może fanatycznie, ta odmiana jabłonki tak ma ;:172
Liczę na sporo zbiory w kolejnych latach! :tan
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Basiu ja też liczę, bo kiedyś uwielbiałam te jabłka. Teraz mam sporo własnych i kupuję dopiero po nowym roku :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A może Basiu zamiast aksamitek zastanowiłabyś się nad chryzantemami zimującymi w gruncie. To są dopiero jesienne barwy. Ja już nie mam na nie miejsca, ale podobają mi się okrutnie. :roll:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Basiu :wit , na razie witam, a zaległości nadrabiać dopiero będę :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, a ligole można przechowywać?

Wandziu, jak sąsiad zrobi ogrodzenie, to miałam właśnie chęć zrobić przy płocie rabatę z marcinkami, chryzantemami i trochę traw. Samymi chryzantemami jestem zachwycona, a te o dużych kwiatach, to już cud - miód (tylko czy one zimują?)! ;:167
Uwielbiam aksamitki, ale i im dała się we znaki ta susza i już są coraz mniej atrakcyjne.

Iwonko, miło Ci gościć! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”