Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Izka właśnie sobie przypomniałam, że nieobecna jesteś od dni tylu, czyżby ogródkowe prace Cię pochłonęły :lol:
Kilka słów, please ;:180 jak maluchy i te większe ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jej... jeszcze o mnie pamiętacie...
Jeszcze do mnie zaglądacie....

;:196

Martuś - krokusów było sporo sadzonych, ale przez dwa lata nie ruszania rozrosły się zaskajująco :D Widać im odpowiada mój górski klimat :;230 Dobre sobie :;230 W okolicy najwyższym wzniesieniem jest mój skalniak :;230

Dorotko- oj, żebyś od tego padania przy ogarze wilka nie złapała... Och, tak, ten czas należy do krokusów :D

Joluś - a mój M dziś stwierdził, że dzień za długi i się przy łopacie i taczkach wykończy :wink:

Agnieś - to malutkie cebulki, wszędzie się wciśnie ;:3 A Ciebie cebulki lubią, więc będzie cudnie ;:138

Ewuś - "zapodam" kolejny odcinek ogrodowych prac. Ale boli... uwierz mi, że boli... Co chwilę to jęknę, to syknę, to westchnę, to krzyknę... Wiesz... ten ból uzewnętrzniam :;230

Goś - Psidełka oba ciągle z nami. Telefony się urwały... Ciągle szukamy dobrych domów. Ogród nie piękny - totalna demolka. Staramy się jak najszybciej zagospodarować plac po świerkach, więc do nocy w ogródku a później w domu licytacja co kogo bardziej boli... Z doskoku doglądam róż - u mnie piach już suchy i nagrzany - kopce zrobiły się w środku cieplutkie, więc zaczęłam je rozbierać. Kopce... hm... mało powiedziane... Kurhany usypałam, ot co :;230

Joluś - jakoś tak się porobiło, że w miarę upływu czasu... czas mi szybciej płynie :;230 No... to przywołana staję do raportu:

Wiośni się ... jak malowanie :D Kreska jeszcze delikatna, nieśmiała. Ale z każdym dniem plamy koloru większe, nasycone. Obraz zaczyna powoli wypełniać się

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

CDN
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiosna ciągle nie nazbyt śmiała, ale już jest w ogródku. O... proszę :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Się wysłało, miast podglądnąć....

A my w ten wiosenny czas ... Kopiemy grządki i robimy rabatki :D

Obrazek Obrazek

Chodzimy na spacery ;:65

Obrazek Obrazek

Świetnie się bawimy ;:108

Obrazek Obrazek

Odpoczywamy i rozmyślamy ;:170

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U Ciebie wiosna na całego. Cudne krokusy. Całe pole.
Kurhany powiadasz? Zatem to Ty jesteś wygrana tej zimy.Ja usypałam za małe.
Obcinanie prawie do ziemi bedzie.
No to masz problem z psidełkami. :roll:
No, ale wesoło to też masz :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Piękne są te twoje psidełka. Rozumiem, że cztery to za dużo, ale ciężko pewnie będzie sie rozstać.
Chyba trochę zawaliłam z różami. Mam wrażenie, że pospieszyłam się z rozgarnięciem kopczyków. Były jeszcze przymrozki i trzy róże mi się nie podobają. Mocno ruszyły pod kopcami, ale teraz te pąki takie dziwne. No cóż, pożyjemy-zobaczymy. W doniczkach uziemione kilka sztuk, będzie na uzupełnianie.
U mnie też rewolucje ogrodowe i zamiast przy nauce czas spędzam na świeżym powietrzu, ale stwierdziłam, ze nawet w przypadku porażki na ostatnim egzaminie nic się nie stanie. W końcu kiedyś trzeba.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nic mnie tak pozytywnie nie nastraja jak piękne łany krokusów :P
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wiosna u Ciebie cudna, ale aktualne fotki byłyby chyba jeszcze odważniejsze :;230
Psiaki urocze, ale ja się wciąż dziwię,, jak dajecie sobie radę z ogrodem, ja jutro sypię antypsa, mam dosyć tych dwojga szkodników, a M jeszcze bardziej :?
Izka czy Ty wiesz, jak on się denerwuje :lol:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Zdjęcia są genialne, oczu nie można od nich oderwać. I nie wiem czy flora, czy fauna tym razem bardziej mnie bierze :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Pozwolę sobie zadać pytanie: cóż to wiośni się na drugim zdjęciu w poście dotyczącym flory? :)
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

No ja obstawiam cebulicę Tubergena, moją jedynaczkę :-) Ta ma, na dodatek, niebieskie pylniki, a moja białe.

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Młodzież uczy się życia jak widzę.
Aż truchleję na myśl o kopaniu grządek, robieniu rabatek, szukania zaginionego itp...
Nic dziwnego, ze nie masz czasu na swój wątek. :wink: :lol:
Tu trzeba mieć oczy nawet w tyłku....... :;230
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - wiosna raczej nie na pełnym biegu... Jakoś tak dziwacznie się wszystko zbiera.... no, ale hosty kły wystawiły :roll: Kurhany dość przyzwoicie osłoniły róże, ale i tak cięcie krótkie z psidełkowatego powodu. Serce pękało, bo niektóre róże hm... jedno pędowe... Ale, co tam... Psidełka ma się raz w życiu :wink:

Dorotko - nawet nie myślę o rozstaniu, bo wiem, że będzie bolało. Więc cieszę się tymi psidełkami a ogródek da sobie radę... chyba :;230 . U mnie w kopcach różanych też ruszyły pąki... hm... liście się pojawiły, więc odsłoniłam, żeby się nie ugotowały. Poradzą sobie, nie martw się :D A te donicowe i tak się zmieszczą... i następne... i następne :D Ogrodowe rewolucje o tej porze roku to chyba normalka ... jak o każdej zresztą :wink: A o Twój egzamin się nie martwię się - intuicyjnie nie uczysz się, bo wiesz, ile wiesz... i wiesz, że zdasz.

Comciu - oj, ja też się cieszę ich widokiem ;:3

Joluś - ? nie zrozumiałam z tą odwagą i aktualnością... I wiesz.... teraz już wiem, że dwa psy w ogrodzie, to betka... Ale przyznam, że czuję ulgę, że masakrują go już tylko dwa szczeniaki. Próbuję im tłumaczyć, że za rolborder nie wolno... ale chyba nie mogą zrozumieć ( ani co znaczy nie wolno, ani co to rolborder :wink: ) Nie używałam nigdy antypsa... chętnie posłucham jak to działa. A... i jeszcze jedno... szkoda nerwów.... może niech Twój M porozmawia z moim... Mój tak pięknie tłumaczy :;230

Siberio - ech... te moje Fauny :;230 Chcesz jednego? M zadeklarował, że jak ktoś je zechce, to zawiezie, doda karmę na rok, a co więcej, będzie przez rok wyprowadzał rano na spacer.... i jeszcze kawę poranną parzył wybawcy i do łóżka zanosił :;230 To co? bierzesz?

GorzatkoMał - wychodzi na to, że Cebulica Tubergena (Scilla tubergeniana), choć myślałam, że to Puszkinia. Hm... ona taka malutka, przyczajona... ciekawe czemu :;230

Grażynko - oj, uczy się młodzież... to ważny moment w psim życiu, dobrze, żeby poszły do swoich domów i ogrodów... Nie dlatego, że u nas demolują... Ale przyznaję, że straszliwie pochłaniają czas i na forum rzadko bywam. A o ogródek zadbać by trzeba... ech... nie te oczy :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Siberio - ech... te moje Fauny Chcesz jednego? M zadeklarował, że jak ktoś je zechce, to zawiezie, doda karmę na rok, a co więcej, będzie przez rok wyprowadzał rano na spacer.... i jeszcze kawę poranną parzył wybawcy i do łóżka zanosił To co? bierzesz?
Oooo...Jakąś desperację u M. wyczuwam...Czyżby miał już trochę dość uroczych psidełek? :wink:
A serio, to musicie jakoś zintensyfikować poszukiwanie im nowych domów i ogrodów...Zwłaszcza, że takie niepojętne co do istoty rollboarderów... :wink: Ja w każdym razie psa już posiadam, nadmieniam! :)
Jak to kły host już wyłażą? Już?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też się dziwię. U mnie ani jednego kła.
Tzn, mam kilka ale nie w ziemi.
Nawet 2 biegające. :;230
Trzymam kciuki za znalezienie psidłom domków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”