Goś - wiosna raczej nie na pełnym biegu... Jakoś tak dziwacznie się wszystko zbiera.... no, ale hosty kły wystawiły

Kurhany dość przyzwoicie osłoniły róże, ale i tak cięcie krótkie z psidełkowatego powodu. Serce pękało, bo niektóre róże hm... jedno pędowe... Ale, co tam... Psidełka ma się raz w życiu
Dorotko - nawet nie myślę o rozstaniu, bo wiem, że będzie bolało. Więc cieszę się tymi psidełkami a ogródek da sobie radę... chyba

. U mnie w kopcach różanych też ruszyły pąki... hm... liście się pojawiły, więc odsłoniłam, żeby się nie ugotowały. Poradzą sobie, nie martw się

A te donicowe i tak się zmieszczą... i następne... i następne

Ogrodowe rewolucje o tej porze roku to chyba normalka ... jak o każdej zresztą

A o Twój egzamin się nie martwię się - intuicyjnie nie uczysz się, bo wiesz, ile wiesz... i wiesz, że zdasz.
Comciu - oj, ja też się cieszę ich widokiem
Joluś - ? nie zrozumiałam z tą odwagą i aktualnością... I wiesz.... teraz już wiem, że dwa psy w ogrodzie, to betka... Ale przyznam, że czuję ulgę, że masakrują go już tylko dwa szczeniaki. Próbuję im tłumaczyć, że za rolborder nie wolno... ale chyba nie mogą zrozumieć ( ani co znaczy nie wolno, ani co to rolborder

) Nie używałam nigdy antypsa... chętnie posłucham jak to działa. A... i jeszcze jedno... szkoda nerwów.... może niech Twój M porozmawia z moim... Mój tak pięknie tłumaczy
Siberio - ech... te moje Fauny

Chcesz jednego? M zadeklarował, że jak ktoś je zechce, to zawiezie, doda karmę na rok, a co więcej, będzie przez rok wyprowadzał rano na spacer.... i jeszcze kawę poranną parzył wybawcy i do łóżka zanosił

To co? bierzesz?
GorzatkoMał - wychodzi na to, że Cebulica Tubergena (Scilla tubergeniana), choć myślałam, że to Puszkinia. Hm... ona taka malutka, przyczajona... ciekawe czemu
Grażynko - oj, uczy się młodzież... to ważny moment w psim życiu, dobrze, żeby poszły do swoich domów i ogrodów... Nie dlatego, że u nas demolują... Ale przyznaję, że straszliwie pochłaniają czas i na forum rzadko bywam. A o ogródek zadbać by trzeba... ech... nie te oczy