Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja kolekcja

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały ;:180

Gosiu i Agito, życzę spełnienia marzenia o Dtps. Warto poczekać i rozkładać spełnianie marzeń "na raty", bo cóż to by była za przyjemność mieć wszystko naraz :roll:
Gosiu, potwór trafiony super ;:63 Teraz też go widzę ;:108
Agato, u mojego Dtps. dopiero jeden pączek zżókł i oby na tym koniec :| Najbardziej mnie smuci mój Phal. equestris ilocos var alba, który wypuścił pierwszy pęd ze sporą ilością pączków i jak na razie wszystkie opadają :evil: Mam nadzieję, że chociaż jeden zakwitnie :roll: Reszta ma malutkie pączki i jak dotychczas tylko 1 zżółkł. Według mnie powodem ich opadania jest brak światła, bo u mnie wilgotność jest całkiem duża pomimo ostrego grzania.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mambo, zaglądam do Ciebie a tu...dwa moje marzenia :shock: przepiękne delikatne kwiaty i te kolorki mieniące się w słońcu :roll: CUDEŃKA :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Adam$Dana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 29 cze 2009, o 18:49

Post »

Cześć gdzie ty pomieściłaś 50 sztuk .Piękna kolekcja. :roll:
*Danusia*
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Phal. equestris jestem pod wrażeniem korzonków keiki ;:180 ;:180 ,ale kolorek ascocendy i słoneczko ze zdjęć tak mnie nastroiły wiosennie ,że strasznie będzie jutro rano zderzyć się z rzeczywistością z drugiej strony drzwi :cry:
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, marzenia są po to, żeby je spełniać :wink: Oby w tym roku wszystkie Twoje się spełniły :tan
Danusiu, dziękuję ;:180 Teraz jest ich już trochę więcej niż 50, a miejsce każdy zapalony storczykomaniak zawsze znajdzie :lol:
Agnieszko, dziękuję. Phal equestrs szaleje, nie wiem jak ja kiedyś upcham te korzonki w doniczce :roll: Ascocenda już przekwitła i teraz odpoczywa, ale znając jej dążenie do kwitnienia pewnie niedługo wypuści pęd... :wink:

Niestety, u mnie trochę strat pączkowych :( Pięknie zapowiadające się i całkiem nieźle rosnące pączki u Lc nie przetrwały i nie wiem co im zaszkodziło :roll: Phal. equestris ilocos v.alba również stracił sporo pączków, ale na pocieszenie dalej przedłuża pęd i otworzył jeden kwiat :| To samo z różowym Phal. equestrs, u którego 2 keiki wypuścily pędy, ale niestety pączki opadają :( Pozostałe Phal. jakoś się trzymają i pomału rozkwitają, choć nie mają zbyt wielu pączków jednak rzadziej im opadają niż tym botanicznym. Mam małe "przemeblowanie" w komputerze i jak już wszystko się ułoży postaram się wkleić zdjęcia.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Mambo- u mnie też straty, kolejny falek traci pączki. Boję się też o pędziki mojego MM..Oby do wiosny. Daj foteczkę tego jednego kwiatuszka p.e. ilocos alby, chcę sobie ze "zwykłą" albą porównać...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Mambo co u ciebie?? uporałaś się już z przemeblowaniem w kompie, jeśli tak to pokaż co Ci kwitnie. ;:3 ;:3

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renato, z przemeblowaniem uporałam się już jakiś czas temu, ale trudno było mi zabrać się do robienia zdjęć :( Gdyby nie Ty, pewnie jeszcze długo bym nie pisała :oops: Pokażę chociaż część kwitnących storczyków. Oprócz nich są jeszcze pączki i pędziki :)
Na początku dwie hybrydy, pierwszy raz u mnie kwitnące. Na kolejnych dwóch zdjęciach Phal. equestris var ilocos f. alba i Phal. liodoropodobny z dziwacznymi kwiatami. Na jednej stronie pędu otwierają się normalne kwiaty, a po drugiej peloric.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Taaak, ten ostatni to mój faworyt, zwłaszcza w taką pogodę...nastraja optymnistycznie i aż bije od niego ciepło ;:108
A equestris jest taki delikatny, jak płatek śniegu :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Mambo :D

Cudna sesja pięknych storczyków :) . Ten phalaenopsis peloric. jest naprawdę zjawiskowy :shock: , ma cudne kolorki . Tego białego z mazami to widzę chyba u was wszystkich tylko jakos ja nie mam szczęścia spotkać... :( .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Wszystkie są przecudne, widzę, że też masz białego z mazami. Mój teraz nie kwitnie. Biały equestris też mi się bardzo podoba, mam sadzonki takiego i chciałabym, żeb mi kiedyś zakwitły.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękne storczyki....Equetrisa uwielbiam, ma śliczne kwiatuszki na zdjęciu ;)
I peloric tęczowy...piękny ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

A ja pochwalę 1wszą hybrydkę- delikatny kolorek, kropeczki, morelowe przebarwienia- śliczny! ;:63
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Mania246
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 29 wrz 2009, o 15:48

Post »

Witaj :wit :wit :wit

Małą kolekcją to ja bym tego nie nazwała :0)
Wszystkie są przecudne.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Witaj :wit same śliczności a bialy z żółtym środeczkiem mnie urzekł :shock: Pozdrawiam Ania
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”