Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Och! jak pięknie te róże kwitną! :wit ,Moja rajska też taka!
https://photos.app.goo.gl/SnUKb58hk1FwYZgS7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu każdy ogród inny u mnie busz, a u Ciebie ogród elegancki dystyngowany. Rośliny widać, że prowadzone ręką ogrodniczki. Odpoczywaj, bo po pracy należy się usiąść i podziwiać efekty :D
Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Eden zachwycająca! Niestety upały dają w kość też różom i w tym roku bardzo szybko przekwitnęły.
A na zdjęciu pod Edenką, co to na biało kwitnący krzaczek?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu Edenka niesamowita, chyba to dobry rok dla niej :) ostróżki też pięknie Ci kwitną, faktycznie pogoda nas nie rozpieszcza, upały straszne, deszczu brak, ale może coś się zmieni, taki deszczyk by się przydał więc życzę żeby spadł na działeczkę :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dla mnie Eden Rose to najpiękniejsza róża. Moja nie kwitnie tak obficie jak Twoja, ale zachwycam się każdym jej kwiatuszkiem.
Przepiękne białe ostróżki. :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękna Twoja Edenka, taka puszczona na pnącą robi ogromne wrażenie ;:oj Ma tyle kwiatów, a absolutnie nie można powiedzieć, że w nadmiarze :tan Moja bardziej krzaczasta, ale rozmiarami dużo, dużo mniejsza i kwiatów będzie miała skromniej, chociaż ona dopiero zaczyna. Może mnie zaskoczy? Rano masz na pewno niesamowite widoki na ogród, taka kawka o poranku na tarasie, to jest to ;:215
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Tyle ładnych róż, pięknych ujęć w Twoim ogrodzie ;:138 ale jak już zobaczyłam tę Edenkę na bramce, to nie mogłam od niej oderwać oczu. Taka róża puszczona jako pnąca to dopiero jest widok! Czy ona jest na zimę okrywana?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Twoja Eden Rose dała popis ;:215 . To piękna róża trzeba przyznać. Prócz niej masz sporo innych ;:215 . Poza tym byliny i wszelkie inne kwitnące dają teraz sporo radości. Aktualnie nie mam czasu cieszyć się kwiatami u siebie no ale taki rok ;:224 . Liczę, że w przyszłym będzie lepiej, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O. jak ładnie poprowadzona Eden Rose ;:215
Maki w tym roku, przynajmniej u mnie są super. Ten Twój pastelowy strzępiasty bardzo mi się podoba. Mam taki kolorek ale pustaczkowy i też go oczywiście bardzo lubię.
Kwitnie Ci co roku ta śliczna jukka z białym paskiem?
Miłego weekendu. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, przynajmniej u Ciebie prawie wszystkie zdjęcia są dla mnie widoczne w całości, dzięki czemu mogę podziwiać Twoje śliczne różyczki, ostróżki, maki, lilie i pierwszego liliowca. ;:138 ;:138 ;:138
Dobrego tygodnia i zdrówka życzę. ;:167 ;:196 Może też wody z nieba, jeśli jeszcze nie spadła. ;:47
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , śliczny ten pełny maczek ,a do Edenki mogę tylko westchnąć , piękna ci ona ;:180
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam.
Nareszcie troszkę się ochłodziło, ba..po tych upałach przy obecnej temperaturze 24 + jest mi nie powiem że zimno ale chłodno ;:306 . Niestety dalej ani kropla deszczu nie spadła, żadnych burz..czasem tylko z daleka słyszę grzmoty i zbliżające się czarne chmury zwiastujące deszcz a ja prawie pewna że tym razem popada ale nic z tego wszystko przechodzi bokiem a mnie już bokiem wychodzi podlewanie ;:oj . Kwitnień troszkę jest ale są tak krótkie, niektóre kwiatki jakieś zdeformowane, ja nie nadążam podlewać a kwiatki chyba urosnąć i już po kwitnieniu..dziwne to lato :roll: Upały też nie dały mi odpocząć ani popracować na działeczce jak bym chciała :wink:

Bożenko..ta rajska różyczka obecnie prawie łysa, na szczęście widzę że ma nowe przyrosty. Oby tych listeczków plamistość znów nie dopadła :wink:

Marysiu..twój busz bardzo mi się podoba, tylko ja swój ogródek urządzam tak trochę z wygody a troszkę przyszłościowo ;:oj . Lat przybywa a sił ubywa ..tylko że teraz przy tym leganckim ogrodzie też jestem zmęczona :;230 . Pozdrawiam ;:167

Basiu...to prawda, Edenka zachwyciła w tym roku. Uważam ją za najpiękniejszą . Niestety pod koniec kwitnienia dopadła ją plamistość, obecnie nie wygląda efektownie :wink: Krzaczek kwitnący na biało to żylistek.

Mariuszu
..jak wyżej napisałam Edenka nie ma sobie równych , ba..udało mi się chyba ją ukorzenić choć nigdy żadnych róż nie ukorzeniałam. Odpukać w niemalowane ale patyczek Edenki ma młode przyrosty choć ciągle jeszcze pod butelką . ;:173

Wandziu
..na pewno i ty doczekasz się na Edence obfitego kwitnienia. Twoja może jeszcze młodziak, moja już kilka latek ma , no powiedzmy w średnim wieku ;:oj

Iwonko.. Edenka zanim znalazła odpowiednie miejsce zaliczyła kilka, to nie jej nie pasowało miejsce tylko mnie ;:306 . Jak widać wybrałam jej odpowiednie bo nawet pięknie zakwitła. A tak na prawdę to kupiona pergola była powodem do jej przesadzenia bo czymś pergolę trzeba było obsadzić, jak widać obu wyszło na dobre :heja

Kania..dzięki za pochwały mojej Edenki, jestem cała w skowronkach :heja . Edenkę na zimę tylko kopczykowałam.

Ewelinko
..to prawda, z Edenki najbardziej jestem zadowolona . Niestety pozostałe grymaszą choć na szczęście coraz mniej. Inne kwiatki oczywiście także cieszą, szkoda tylko że w tym roku tak krótko kwitną ale cóż, taki rok ;:173

Beatko..te juki pasiaste nie są zbyt chętne do kwitnienia, moja kwitnie co drugi rok choć trzeba przyznać że liście równie ładnie zdobią co kwiaty dlatego i bez kwitnienia bardzo mi się podoba ;:173

Lucynko..dziękuję za pochwały, tak teraz czas lilii i liliowców...tylko szkoda że takie upały i wszystko za szybko przekwita :wink: Pozdrawiam ;:167

Elu...maczki same się wysiewają co mnie bardzo cieszy a Edenka..ogołociła się nieco ;:306

No i parę fotek z działeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witaj Zuziu! :wit
U Ciebie jak zwykle pieknie i kolorowo!Masz sporo liliowców...Temperatura zaczyna sprzyjać roslinkom...u mnie rano było 9stopni...dziewięć nie dziwietnaście ..a maks.przewidywana to 24...Szkoda że brak deszczu a nawet podlewanie to problem bo wodę na działce mamy 2 razy dziennie po maks.2 godziny i cisnienie takie że tylko konewką można podlewać...Ale po kilku dniach bez wody i to jest dobre...Ale nareszcie mozna spokojnie popracować bez obawy o udar...Idę na działkę!Miłego dnia :wit
:wit :wit
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zuza :wit . Każdy rok jest inny ale to jest fajne w tym naszym działkowaniu ;:108 . Każdego roku ogród wygląda nieco inaczej ;:108 . Spodobały mi się dwa ostatnie zdjęcia ogólne ;:215 . U mnie też susza ale nawet wisi ogłoszenie, żeby nie używać wody do mycia aut, napełniania basenów czy podlewania rabat także niczego nie podlewam idę na żywioł ;:131 . Pozdrawiam i deszczu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu wszystko wiem i tez mam takie założenia...ale nimi pozostają :;230 i wiesz rzadziej sadzone kępy kwiatów lepiej kwitną, bo na kupie to walczą o jedzonko...co zrobić jak człowiek zachłanny!
Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”