Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj Soniu i jak po nocy ? Ile miałaś na termometrze ? Ja o 8 miałam -18 więc nad ranem mogło być koło 20 :shock: . Dobrze, że mamy śnieg ;:108. Udanego świętowania i długiego weekendu ;:196 .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Soniu!!!
Ja też trochę śniegu odśnieżyłam i zawsze daję tam gdzie go jest najmniej na rabatach.
ale zimę mamy prawda ??
A tulipki śliczne. echhh to czekanie na wiosnę :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję, że zaglądacie. ;:4 Syn urządził mi totalną demolkę komputera i dopiero się odnajduję. Niezmiernie się cieszę ze śniegu, bo dzisiaj rano było -25 stopni. ;:202

Malwinko pewnie jednak doczekałaś się śniegu i mrozu. :) Wczoraj pięknie skrzypiał śnieg pod nogami.

Sabinko jesteś doświadczoną ogrodniczką, to wiesz jak zabezpieczać rośliny. ;:138 Ja pierwszy raz śnieg użyłam do okrycia roślin na początku zimy. Poprzednie zimy były właściwie bezśnieżne.

Ewelinko noc dwa dni temu była z mrozem -17 stopni, dzisiaj rano -25. Kolejna ma być z podobną temperaturą. Śniegu już niewiele dosypało. Młodszy syn pożyczył auto na wyższych kołach, bo bał się, że jak zawieje nasz dom na polach, to nie dojedzie. :) Dziękuję, ;:196 świętowałam z Karolem i synową, a syn zajął się komputerem, bo już wyeksploatowany. Napracowałaś się z odśnieżaniem trawnika. ;:306 Że też sąsiedzi nie mają co robić, tylko zaglądać za płot. :wink:

Beatko właśnie taka zima najładniejsza, jak się siedzi w ciepełku z czymś rozgrzewającym. ;:136 Niestety musiałam we czwartek jechać samochodem, sypało u nas mocno i nawet obwodnica była słabo odśnieżona. ;:222 Myślę, że kilka z wysianych sasanek zakwitnie, więc porównamy wyniki eksperymentu.

Jolu dzięki. ;:196 Właśnie na poprawę zimowego nastroju pozaglądałam do starych zdjęć. ;:108 Niestety uroki zimy widać przez okno, a jej gorsze strony, jak trzeba wyjechać z domu. U mnie zawiewa drogę mocno, bo spory odcinek jest odsłonięty. Na szczęście możemy pracować w domu, więc nawet jak któregoś dnia nie możemy wyjechać, to tragedii nie ma.

Seba śniegu dość, a mróz największy od kiedy mieszkam na wsi. :roll: Twoje zaśnieżone góry pięknie wyglądają. Na kolory w ogrodzie poczekamy, ale grudnik zrobił mi niespodziankę i ponownie zakwitł.

Aniu dla nas każda praca w ogrodzie jest normalna. Dla niewtajemniczonych to dziwactwo. :D Gdyby nie śnieg na różach, pewnie po tych 25 stopniach, niewiele by z nich zostało. ;:185

Iwonko mam nadzieję, że otulanie róż się udało i mogą spokojnie przeżyć takie ekstremalne mrozy. ;:108 Choinka zawsze najważniejsza dla dzieci, więc już się przygotowuję, bo teraz na wyprzedażach kupię bombki plastikowe i będzie radość dla wnusia.

Wiesiu zapowiedzi mrozów powyżej 25 stopni się sprawdziły. Biała pierzyna uratowała na pewno sporo roślin. ;:215 Z podjazdu sypaliśmy śnieg pod hortensje, są zasypane na wysokość 70-80 cm, a małe Bobo w całości. :)

Aniu dzisiaj poprzeglądałam nasiona, bo już paluchy swędzą, a tłumaczyłam M, że nie wiem co mam dokupić. :;230 Niech zima trochę zagości, pewnie trochę mszyc i innych mało lubianych stworów wyginie.

Donicowe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gruntowe

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, jakie te limonkowe tulipany na ostatnim zdjęciu fajne, bardzo mi się podobają, żałuję, że takich nie mam.
Swoją drogą, to nigdy nie próbowałam jeszcze tulipanów uprawiac w donicach.
Spróbuję za rok :)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Soniu, otulanie róż się powiodło ;:108 U mnie na szczęście aż takich mrozów nie było. Ledwo -18 ;:306 Ziemia pod śniegiem zupełnie nie zmarznięta, na razie nic nie grozi naszym roślinom.
Już nie mogę się doczekać tulipanów. Ten z czuprynką zapowiada się na niezłego zawadiakę :heja
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Sonio u mnie są już -22*C ;:oj Masakra ;:202
Piękne tulipany, najbardziej lubię białe, fioletowe i czarne :)

Pozdrawiam,
Seba :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne tulipany, Soniu! ;:63
Szczególnie podobają mi się kępy białych, ;:108 bo są takie czyściutkie, zupełnie jak świeży śnieg. ;:215
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu no my wtajemniczeni, to doskonale Cię rozumiemy. :D
Piękne tulipany. A zestaw białych z ciemnymi to uwielbiam!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu. No to miałaś mróz jak się patrzy . Dobrze, że mamy ten śnieg ;:108 . Mi dzisiaj komputer odmówił posłuszeństwa i był w naprawie. Na szczęście nic poważnego i już hula ;:333 . Zdjęcia tulipanów prześliczne ;:63 . Jak ja już nie mogę doczekać się tego widoku na żywo ;:65 . Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

A u mnie już po mrozach, śniegu za to masa.
Wczoraj koło 22 temperatura spadła do (-)16, a już o drugiej w nocy było (-)13.
Teraz znowu pada, będzie tak do rana.
W zeszłym roku miała ze dwa tygodnie ze spadkami temperatury do około (-)20.
Śniegu nie było wcale.
Co najdziwniejsze, strat dużo nie było.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Przecudne tulipany, zwłaszcza w te mroźne dni ;:202 U mnie -22' wieczorem i w dzień, a w nocy i nad ranem - 27'C ;:219 Strach pomyśleć co zastanę na rabatach wiosną ;:218
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kurczaczki, a ja zapomniałam tulipany posadzić w donicach :( Te różowe są przecudne.
O tej porze roku, zwłaszcza z widokiem tego co za oknem, lubię mieć świeże kwiaty w domu. Jednak te kupne, szklarniowe tulipany ( chociaż stoją w wazonie długo ) to nie mają tego klimatu co te nasze, wiosenne kwiatuchy. Jeszcze troszkę, i zerwę własne z grządki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu przypomniałaś mi swoimi fotkami z tulipanami,że mam przecież obsadzone 3 donice z cebulowymi :D Teraz leży na nich śnieżek .To moja pierwsza przygoda .
Mam nadzieję,że bedą tak pięknie kwitły jak Twoje :wit
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, czy wiesz jak się nazywa ten strzępiasty fioletowy?
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jakie cudowne tulipany!!! ;:167 ;:167 ;:167