Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
Wróciłam do żywych i mam ogromne zaległości. Jeden dzień bez internetu, a tak dużo do odrobienia. ;:145
Jeżeli będziesz miała czy to nasiona, czy siewki tej ciemnej jarzmianki, to ja na to jak na lato. ;:180
Życzę Ci dobrej nocy ;:196 i pędzę dalej. ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu chyba dawałam Marcie komelinę dokładnie nie pamiętam ale jak nie masz to się z Tobą podzielę bo mam sporo ;:108
Dzisiaj to nie jesień a lato ale jakiś leń się przyczepił :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ha ha, Marysiu - rosołki ;:306
Te ostatnie zdjęcia no no - jak ktoś już tu wspomniał - wręcz artystyczne ;:215
Bardzo miłego weekendu życzę. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny dzień lata!

Lucynko o tak w sezonie dzień bez internetu da się odczuć, ale pobiegasz i już po zaległościach. Będzie jarzmianka i tak dla pewności dam kawałek matecznej, tym bardziej że muszę ją przesadzić bo zżera różyczkę maleńką. Moja cudna św Tereska z Lisieux nie może oddychać przez rozrastającego i siejącego się potwora ;:306 i jej nikt nie chwali ;:306 Pewnie jeszcze coś dołożymy więc na spokojnie ustalimy.
Miłej soboty! ;:196

Tereniu tak! nie jesień, ale w jesieni ogarnia nas błogie lenistwo i mniej zwracam uwagę na siejące się chwasty i wolę iść np. na grzyby :D Komelinę mam i już zaczyna kwitnąć więc dziękuję ;:180 szkoda tylko że trzeba na zimę zabierać do domu :wink:
Odpoczywaj bez żadnych wyrzutów sumienia i ciesz się ogrodem ;:196

Bea dobrze, że chociaż Ty się z tego śmiejesz :uszy
Zdjęć robię setki więc coś się wybierze ;:131 I Tobie cudownego wolnego ;:168

Dzisiaj też słońce wzeszło

Obrazek

i zalało światłem pobliskie pola

Obrazek

i takie ranki lubię! Dobrego dnia!
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

O ! kurcze... dzięki Maryś ,ja tak z do skoku a tu masz będę teraz literkę dodawać!

-- 23 lip 2016, o 07:45 --

;:3 ;:3 ;:3 miłego!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dodawaj, bo ja nie lubię jak mi goście lądują w utylizatorze ;:306 a złocienia jak chcesz to Ci poślę :D
Bożenko jak tam były już grzybki czy na razie wnuki?
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Maryś czyste jajka jak najbardziej się zdarzają.Kogut mało skutecznie krył kurę albo wcale jej nie krył ;:222
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu! :wit

Słońce wstaje u Ciebie niezwykle malowniczo!
Cudownie, że uwieczniasz to swoim okiem i obiektywem. Dajesz nam namiastkę przygody, kiedy to gadało się do świtu i obserwowało wschody słońca w plenerze...
To coś, co nazwałaś "pelaśką" wygląda bardzo nietypowo. Skoro to pelargonia, to pokaż ją, proszę, w całości.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie z pięknych Kaszub. Słońce tu też wstaje, ale mnie przy tym nie ma... :twisted: :twisted:

P.S. O co chodzi z tym utylizatorem?
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu piękny widok :) Uwielbiam takie poranki....
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amelciu to tym bardziej dobrze zrobiłam, że dołożyłam jajka :D szkoda że nie ma kochinka, bo miałam dać sąsiadce :wink:

Lisico :wit
Słońce na Kaszubach wschodzi równie malowniczo albo i piękniej, do tego żeby przy tym być trzeba mieć motywację...obojętnie jaką ;:306
Tak to coś co nazwałam pelaśką to pelargonia i nawet już przepraszałam Ewę za użycie niefortunnego słowa w wątku merytorycznym :oops: Zdjęcia ubiegłoroczne mam na dysku innego komputera, a w tym roku to pierwszy kwiatek więc postaram się później umieścić zdjęcie. Pelargonia ma nietypowe kwiatki i liście i jeżeli jesteś nią zainteresowana to ukorzenię kawałek albo poślę Ci do ukorzenienia :D
Utylizator to to gdzie umieszczają moderatorzy różne nasze wybryki http://forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=26 ;:306

Basiu jak rano widzę takie widoki to dzień wygląda inaczej :D nawet jeżeli potem pada ;:306
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marysiu, obejrzałam sporo stron do tylu i stwierdzam, że Ty masz chyba wszystkie rośliny jakie występują na ziemi. Niektórych nie znam. Masz bardzo oryginalnego maka. Warzywnik imponujący. Kurcze ile to wymaga czasu i pracy. Szacunek Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wolała bym leniuchować jak Ty Marysiu, no może jesienią się uda więcej, teraz tylko trzymanie węża ;:108 Pelaśkę zapisz sobie, jesienią pogadamy ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu jak mówią dziewczyny ty masz wszystko :) poszukuję Asparagus officinalis inaczej asparagus (szparag) ogrodowy... ale bez skutku, może u ciebie się zawieruszył :?: ... wielka kępa rosła w ogrodzie mojej babci i chciałabym ją mieć i u siebie :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysia szaszłyki wsuwa, wobec tego ogród jutro znajdzie się na tapecie. :tan
Tęsknie sobie popatrzyłam na te pola... Oj, tęsknie. ;:219
Uciekłam ze wsi, bo mi się tam nie podobało. ;:306 Teraz tęsknię za tymi sielskimi krajobrazami. ;:108 ;:108

Dobrej nocy, Maryś i udanej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu Pashmina i dlatego też mój ogród w nazwie ma wiejski, bo można sobie lekko odpuścić ;:306 Nie mam idealnie wypielonych grządek bo rośliny się sieją, a i na mojej glinie trudno utrzymać idealny porządek :D I wiesz dużo roślin jeszcze nie mam i nie będę miała, a niektóre są przejściowe ;:306 Dziękuję i pozdrawiam ;:4

Iwonko wiem, wiem Kochana moja, ale jest jak jest! Ja też miałam okres w życiu kiedy powolutku wchodziłam w życie więc Cię rozumiem ;:333 Jak nie zapomnę, bo oczywiście dalej nic nie notuję ;:306

Ewciu Evarost ze szparagiem to jest tak! Miałam całe poletko, które zarosło chwastami i chciałam wykopać wyplewić i stworzyć im lepsze warunki, a ....zabiłam ;:145 Nie wyszły, ale! posiałam rok temu i mam parę sadzonek w doniczusiach ;:306 Odpalę Ci ;:215

Lucynko otóż nie! dzisiaj dostałam od jednej pani meble rattanowe i właśnie woziliśmy z Krakowa do domu. Miał być jeden transport dwoma autami a były trzy kursy ....dwoma autami, bo syna auto znowu zastrajkowało ;:223 Wszystko dobrze się skończyło, meble w domu, auto uzdatnione. Szaszłyki będą jutro, a dzisiaj dołożyli mi obowiązków i upiekłam ciasto :D ale już na nic nie mam siły ;:222 Jutro oprócz imprezki muszę posprzątać, bo od poniedziałku mam 4 pielgrzymów na ŚDM ;:oj
Ja patrzę na pola, bo całe życie mieszkałam w mieście, uciekłam z niego i jestem szczęśliwa :heja
Wspaniałej niedzieli i odpocznij sobie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”