Marzenko06 Tak, mikołajek z lilią fajnie wyglada.Jeszcze mam go w liliowcach i w innym miejscu.
Kępę jeżówek mam tylko zwykłą różową i hot Lava.Reszta mniejsza.słabo się rozrasta
Beaby-Beatko hortensja dębolistna na jesieni ma piękny brązowy kolor.A moja rośnie na pełnym słońcu i od słońca od południa juz mam trochę zabarwione licie
Iwonko0042 Niestety nie pamiętam nazwy tej powykręcanej dali.To tegoroczny zakup.Jest ładna ma duże kwiaty.
kropelka-Mariolu Jeszcze nie wszystkie dalie mi zakwitły.Ale nawet w tym roku są możliwe

Ja mogę je wykopywać .I co roku w inne miejsce też ładnie to wygląda:)
Tak, za szybko ten czas ucieka.
Też chciałabym,żeby jeżówki same się pięknie rozsiewały.Ja też zauważyłam,że mamy sporo takich samych odmian hortek.One takie piękne
Margo2-Gosiu; kogra-Grażynko; plocczanka-Lucynko ;alicjad31-Alu Wtajcie!!
Mi bardzo to lato ucieka.Za szybko.ale cóz zrobic...
Ech..Dopiero był czerwiec, a tu już sierpień... i dni krótsze. Na polach zboża znikają.Pusto się zaczyna robić.
Ale każdy miesiąc ma swój urok.Jeszcze teraz nam hortki bedą pięknie wybarwiały się .

Chryzantemki, marcinki potem,,,
Mi też ta dalijka sie podoba
silvarerum-Sywuś A ja mam jeszcze niedużą Anabellę.Ma ze 3 gałążki z kwiatami.a tak to mam chyba z 7.Na drugi rok będzie, powinna być bardziej już okazała .
Tak hortek mam kilkanaście.I jeżówek też.Ja też tak widze,że te odmianowe słabo przyrastają, po woli.A ja juz myślałam,że one tylko tak u mnie
clem3-Małgosiu Ta lilia też mi się podoba.Choć nie jest tą jaką kupiłam.ale jest piękna i takiej nie miałam.Anastazja też.Chyba ją jeszcze dokupię.
Jeżówki wszystkie dla mnie sa piekne
aneczka1979-Anuś Witaj!!
Z tego co zauważyłam już.Im większe cebule kupujemy, to więcej od razu maja kwiatów.A potem to zależy jak rosną.A "pan P." to kto?? Gdzie ty kupujesz lilie???
Tak hortki sa cudne
Maska-Marysiu Pracuję długo.Mam tylko soboty niedziele wolne.Przeważnie soboty w ogrodzie.Ale ostanio trochę remontu w domku było.
To na ogród nie było czasu.Dlatego też mało i ten drugi pokazuję, bo on nie taki ładny jak Dębowy już
Hortensja bukietowa Kyushu

hortensja ogrodowa Adria

Hortensja bukietowa Limelight

Hortensja bukietowa Vanille Fraise

Hortensja Pinky Winky

Hortensja Silver dolar