Witam wieczorową porą ,dni są tak piękne ,że nie sposób wyjść z ogrodu,wczoraj i dzisiaj troszkę nadrobiłam ,jutro koszenie i dalsze wyrywanie chwastów

,a teraz robię pierwsze w tym roku kompociki bez pasteryzacji ,są z truskawek ,bo czas zacząć je robić skoro ma być ich 500 szt,zaraz dołączy agrest i porzeczki .
Marysiu,drę te chwasty ile się da,fajnie teraz wychodzą ,ale ciągle muszę odejść ,bo inne sprawy też czekają i nie ubywa jak bym chciała,roślin kwitnących jest taka ilość ,że nie sposób tego pokazać ,Modrak już przekwita,uwielbiam tą roślinę i tę chmurę drobniutkich kwiatów,nie pokazałam go w całości ,ale może kiedyś,irysów mam trochę nowych ,więc opóźniły się w kwitnieniu,pozdrawiam
Gosiu,nawet nie umiem pokazać tej ilości kwiatów jaka jest w ogrodzie ,po prostu zakwita wszystko po kolei,jeszcze nowe irysy zaczynają kwitnienie,ogród zaczyna jakoś wyglądać jak się za niego zabrałam i nabiera rumieńców

,pozdrawiam
Alu,nie wiem czym sie różnią te róże,ja mam tylko Semiplenę i ona kwitnie raz ,ale za to jak,ma subtelny zapach
Iwonko,siadaj i pij kawkę w pięknym i pachnącym otoczeniu,przy sośnie rośnie przetacznikowiec,wysoki około 170 cm miło,ze podobają się moje roślinki,zdjęć mam dużo i nie mam czasu pokazać ,a i ciągle trzeba by było robić nowe,bo tyle roślin dokwita,pozdrawiam
Asiu,witaj w moim ogrodzie ,może jutro zrobię zdjęcia moich winogron i pokażę na jakim są etapie,owoców będzie sporo,są pyszne ,mam 8 odmian każda inna ,tylko nie mów ,że mam ładny trawnik ,to nie trawnik tylko 30 letni ugór ciągle koszony i tak wypiękniał

,kosimy na 2 kosiarki ,(ja na traktorku),a trzecia idzie podkaszarka,żeby drewniane obrzeża obkosić, to straszna zmora ta trawa,pozdrawiam
Dorotko,nigdy się u mnie nie wysiał przetacznikowiec,jest wysoki na 170 cm
Edytko,piwonie już powoli przekwitają ,jeszcze niektóre odmiany się zachowały ,ale róże pobijają wszelkie rekordy i cała reszta też ,wnuczka bardzo sie cieszy ,że zebrała tyle pochwał,bo bardzo się starała,pozdrawiam
Dorotko DTJ,nawet nie umiem pokazać tak bardzo kwitnącego ogrodu,róże są olbrzymy te dwie mają chyba 3 lata,przetacznikowiec rośnie koło sosny

,pozdrawiam