Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Witaj Marta.
Widziałam zdjęcia ze spotkania,ale długo Cię nie mogłam poznać. Teraz wyglądasz jak nastka. ;:108 ;:215 Odmłodniałaś . To po tym sanatorium.? :tan
A róże po podziwiałam i już kalkuluje jakie kupić i gdzie posadzić.Stwierdzam ,że mam ich za mało.
Pozdrawiam pączusia. ;:196 :wit Chyba mnie nie opitolisz. ;:185 ;:185 Ja piszę w dobrej wierze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu ten przetacznikowiec jak wysoki jest?, ale on ładniusi ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, dziękuję bardzo, ale ja już dostałam od Ciebie złocienie i niestety nie przetrwały,.
Teraz dała mi je koleżanka, zobaczymy, teraz chodzę koło nich, więc może się uda.
Wiele roślin u mnie nie chce rosnąć. Nie tak jak u Ciebie
Czego się nie tchniesz rośnie jak na drożdżach
Cały czas mam problemy z piwoniami
Część znowu nie zakwitła, część jakby się cofnęła w rozwoju :roll:
Zastanawiam się, czy tych co nie kwitły nie wykopać, dowalić obornika po brzegi. Może wtedy w końcu ruszą
Czy masz krwiściągi? Jestem ciekawa jak rosną
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wieczorową porą ,dni są tak piękne ,że nie sposób wyjść z ogrodu,wczoraj i dzisiaj troszkę nadrobiłam ,jutro koszenie i dalsze wyrywanie chwastów :uszy ,a teraz robię pierwsze w tym roku kompociki bez pasteryzacji ,są z truskawek ,bo czas zacząć je robić skoro ma być ich 500 szt,zaraz dołączy agrest i porzeczki .

Marysiu,drę te chwasty ile się da,fajnie teraz wychodzą ,ale ciągle muszę odejść ,bo inne sprawy też czekają i nie ubywa jak bym chciała,roślin kwitnących jest taka ilość ,że nie sposób tego pokazać ,Modrak już przekwita,uwielbiam tą roślinę i tę chmurę drobniutkich kwiatów,nie pokazałam go w całości ,ale może kiedyś,irysów mam trochę nowych ,więc opóźniły się w kwitnieniu,pozdrawiam ;:196

Gosiu,nawet nie umiem pokazać tej ilości kwiatów jaka jest w ogrodzie ,po prostu zakwita wszystko po kolei,jeszcze nowe irysy zaczynają kwitnienie,ogród zaczyna jakoś wyglądać jak się za niego zabrałam i nabiera rumieńców :uszy ,pozdrawiam ;:168

Alu,nie wiem czym sie różnią te róże,ja mam tylko Semiplenę i ona kwitnie raz ,ale za to jak,ma subtelny zapach :wit

Iwonko,siadaj i pij kawkę w pięknym i pachnącym otoczeniu,przy sośnie rośnie przetacznikowiec,wysoki około 170 cm miło,ze podobają się moje roślinki,zdjęć mam dużo i nie mam czasu pokazać ,a i ciągle trzeba by było robić nowe,bo tyle roślin dokwita,pozdrawiam ;:168

Asiu,witaj w moim ogrodzie ,może jutro zrobię zdjęcia moich winogron i pokażę na jakim są etapie,owoców będzie sporo,są pyszne ,mam 8 odmian każda inna ,tylko nie mów ,że mam ładny trawnik ,to nie trawnik tylko 30 letni ugór ciągle koszony i tak wypiękniał ;:306 ,kosimy na 2 kosiarki ,(ja na traktorku),a trzecia idzie podkaszarka,żeby drewniane obrzeża obkosić, to straszna zmora ta trawa,pozdrawiam :wit

Dorotko,nigdy się u mnie nie wysiał przetacznikowiec,jest wysoki na 170 cm :wit

Edytko,piwonie już powoli przekwitają ,jeszcze niektóre odmiany się zachowały ,ale róże pobijają wszelkie rekordy i cała reszta też ,wnuczka bardzo sie cieszy ,że zebrała tyle pochwał,bo bardzo się starała,pozdrawiam ;:196

Dorotko DTJ,nawet nie umiem pokazać tak bardzo kwitnącego ogrodu,róże są olbrzymy te dwie mają chyba 3 lata,przetacznikowiec rośnie koło sosny :uszy ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,moje margerytki na zdjęciu też takie zwykłe,mam jeszcze inne ,ale będą kwitły później,róże w przedogródku pobijają rekordy ,są tak cudne i dopiero zakwitają ,dopiero raz na wiosnę były zasilane,Semiplenę muszę przyciąć z paru gałęzi bo to niemożliwe co wyprawia,wycieczek to nie ma ;:306 czasem znajomi zaglądną ,chociaż w niedziele ma ktoś przyjechać zobaczyć ogród,to rodzina mojej znajomej Elmshorm nie musi mieć podpory super rośnie i bardzo długo kwitnie ,nawet pierwszych przymrozków sie nie boi ,bardzo wytrzymała róża i ciągle kwitnąca,u mnie też teraz susza i upały i zaraz zacznie sie podlewanie,ale dobrze,ze chociaż trochę popadało,pozdrawiam gorąco ;:196

Mirku,witaj w moim ogrodzie,rabat u mnie dużo i roślin dużo i nawet dość dobrze się mają ,obsadzone tak ,żeby chwasty miały jak najmniej szans a i tak jest co robić ,miło,że sie podoba takie zaprojektowanie,to tak samo wychodzi,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Alu,tak bardzo się zmieniłam?już nie gadaj,że ja nastka,no i ja Ci dam pączusia ;:124 oj zadarłaś ze mną ;:306 to wszystko nocne podjadanie ,ale może przejdźmy do ogrodu :uszy róż powinnaś dokupić ,bo są piękne ,chociaż ja kocham nade wszystko piwonie ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,przetacznikowiec ma około170 cm ,jest śliczny to prawda,przypomnij się na wiosnę :wit

Gosiu,możesz tak zrobić w sierpniu z piwoniami ,może się im poprawi ,daj do dziury obornik potem ziemie z worka i posadź od nowa ,mam krwiściągi ,jeszcze nie kwitną ,ale kępy już duże,pokażę jak zakwitną ,u mnie też czasem jakieś rośliny nie chcą rosnąć ,albo przemarzają to ich nie mam ,zawsze jest do 3 razy sztuka ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu,może się nie znudzi bardzo kwitnie i bardzo pachnie

Obrazek

Żeleźniak
Obrazek

Obrazek

Obrazek

przepięknie pachnące jśminowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gipsy Boy
Obrazek

jeszcze następne piwonie zakwitają
Obrazek

Rhapsody in Blue
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Minerwa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś ...padłam, przy takiej ilości kwiatów róż ;:oj ;:oj a róże masz cudowne http://s847.photobucket.com/user/marbru ... z.jpg.html ta ma bardzo ciekawy kolor ;:215 Dobra nie będę więcej pisać tylko obejrzę jeszcze raz. Całuję i pozdrawiam ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ;:oj jestem zszokowana, piękne kwiaty, piękny ogród. Widzisz w jakim szoku oglądam Twój ogród, nawet świerka z sosną pomyliłam :;230 .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu jak pięknie w Twoim raju, cudny to raj ;:167 , a na przetacznikowca będę spoglądać, mówisz wiosną?, dobrze ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Powtórzę jak papuga :wink: pięknie ;:215 ;:215
Areał musisz mieć chyba spory? ;:224
Mogę zadać głupie pytanie? ;:131 Jakiej szerokości jest krata przy pergoli róży pnącej? Widziałam taką 40 cm, ale zastanawiam się czy to wystarczy pod różę?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

iwona0042 pisze:Martusiu jak pięknie w Twoim raju, cudny to raj ;:167 , a na przetacznikowca będę spoglądać, mówisz wiosną?, dobrze ;:196
Martuś witaj ,Iwonka napisała całą prawdę o Twoim ogrodzie ;:215 ;:215 ;:215 .
Ja też zapoluję na tę roślinkę .Ten rok przeznaczyliśmy na walkę z chwastami i uporządkowaniem obejścia bo jest w okropnym stanie :oops:
Pozdrawiam i chłodu życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś twój ogród jakby z innej planety, żadnych kłopotów, żadnych niedopieszczonych roślin.
Żadnego szkodnika ani choroby, wszystko jak z bajki jakiejś w krainie snów.
Semiplena zjawiskowa, Gipsy Boy też.
Margaretki jakby ślimaka u Ciebie nie było ani jednego, piwonie, lilie.....co tu gadać.
Zostało tylko podziwianie. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Martuś jestem - od paru dni nadrabiam zaległości u Ciebie (ogólnie mam wielkie zaległości na forum).
Musiałam się cofnąć i obejrzeć wszystkie piwonie - wiesz, że ja tez mam obsesję na ich punkcie (i ich zapachu).
Dobrze, że wnuczka fotografowała ogród podczas Twojej nieobecności. I świetnie jej to wyszło!

To dobrze, że Twój kręgosłup jest jak nowy po tych wszystkich zabiegach. Opłaciło się wyjechać. ;:108 Powiem Ci, że chociaż pochodzę z Lubelskiego, to urodziłam się właśnie w Busku Zdroju. Ale potem już nie miałam okazji tam być i nie znam tego miasta.

Modrak to piękna bylina jak już się rozrośnie trochę i kwitnie chmurą białych kwiatuszków. Widziałam taki okaz w Ogrodzie Botanicznym w Krk. Nie miałaś problemu z gąsienicami, które lubią rośliny kapustne i mogą uszkodzić modraka?

Wracając do piwonii - super, że masz różne odmiany i kwitną aż do lipca. ;:333
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Również jestem i nadrabiam zaległości ale to chyba tak większość z nas prawda? ;:306
Martuś różę masz zjawiskowe i takie dorodne ;:167 ;:167
U mnie juz pokoszone dałam radę po ulewach, teraz upały. ;:222 za szybko nastały ;:306
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

MARTO :wit Kompoty robię -szybko i sprawnie to idzie. Dziękuje za przepis ;:333
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”