Na końcu wydmy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na końcu wydmy cz.2

Post »

Aniu, masz piękne róże, ale na mnie największe wrażenie zrobiły niecierpki. Taka ilość cudnie wygląda.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu widzę że to tobie i Aprilkowi też trafiły się dziwne Zośki ,piszę też bo i ja dostałam tę samą NN w zamian za Kurfürstin Sophie.Pisałam do F. dostałam odpowiedź że może to być Lovely Pink.

Piękne masz róże P.P.Roubens ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu rzeczywiście First Lady w czerwcu zachowała się karygodnie,zachorowała i to porządnie,obcięłam ją do samej ziemi ponownie,zostawiłam tylko jeden pęd ten najświeższy.Nie patrzałam długo w jej stronę,obraziłam się na nią,że mi taki numer wycięła.
A ona proszę bardzo jak się za siebie wzięła.Wypuściła 3 pędy od miejsca szczepienia i bukiecik pokazała.A może jej to było potrzebne?
Zauważyłam,że niektórym różom na dobre wychodzi niskie cięcie,może to jest patent? ;:303
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja powinnam też przyciąć kilka, bo moje chorują
Nie tylko liście, ale całe pędy
U mnie też wiosną bardzo źle wyglądała jedna nn, obcięłam niziutko, prawie przy ziemi.
Odbiła kilkoma pędami.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

nena08 pisze: Gorgeous, jesienna odsłona zdecydowanie mniej żarówiasta.
Obrazek
Cześć Ania :wit
Śliczna jest ta róża na tym zdjęciu ;:180 nie chorowała Ci?
Moja dostała plam, musiałam ją przyciąć i pozbawić chorych listeczków.
Teraz jest już ponownie z zielonymi liśćmi, ale odnoszę wrażenie, że nie da rady do końca sezonu ponownie pokazać kwiaty.
Zastanawiam się czy ją zostawić :wink: pozarażała mi okoliczne krzaczki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A mnie bardzo podoba się Grace z racji jej oryginalnych płatków, no i koloru. A d ruga to Prince - niesamowicie głęboka barwa.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Gorgeous cuuudowna ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Równie cicho u ciebie jak i u mnie :( Zarobiona?
Ja swoją Kurfürstin Sophie już posadziłam - dostałam teraz jesienią, po reklamacji, nowy krzaczek. Trzymaj kciuki. A ty reklamowałaś? Dostałaś nową?

Napisz jakich traw szukasz do tych hortensji, w jakie miejsce. Może coś przez zimę się wymyśli.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ania, gotowa jesteś na pojawienie się śniegu? Przed chwilą zobaczyłam, że u nifredil już padało, więc nieco przestraszona jestem i nawet zdziwiona, że jeszcze w ogóle możemy zobaczyć u nas śnieg, bo odwykłam od jego widoku. Chyba że wysoko w górach.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, twoje aksamitki zrobiły z różami to samo co moje werbeny patagońskie :;230 U schyłku lata wyglądało to jakbym miała rabatę werbenową a nie różankę. Dopiero po wyrwaniu okazało się, że tam tyyle miejsca ;:224
Peter-Paul Rubens -przepiękna, ale Gorgeous ;:oj ;:167 oj warta swojego imienia w tej jesiennej odsłonie
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Miło mi, że mimo mojej nieobecności wciąż odwiedzacie mój ogród.
Ciągły brak czasu ograniczył moje uczestnictwo w życiu FO.
Mam sporo zaległych prac ogrodowych. Część z braku czasu reszta spowodowana pogodą. W tygodniu nie mam szans na wyjście do ogrodu, a w weekendy zazwyczaj pada.
Każdego roku spadające liście usuwaliśmy sukcesywnie, a w tym się nie udało z powodu padającego deszczu. Zalegające liście dokonały zniszczeń w trawniku i bardzo martwię się jak przetrwa zimę.
Z optymistyczną wiadomością jest to, że dziś przyszły róże. Stoją w wiaderku i moczą nóżki po długiej podróży. Może jutro coś uda się posadzić.

Basiu, aksamitki giganty to już wspomnienie. Muszę się mocno zastanowić nad jednorocznymi na tą rabatę. Ubiegłoroczne gazanie były o wiele lepsze.
Gorgeous polecam. Zdrowa, duże dwukolorowe kwiaty. Drugie kwitnienie w zdecydowanie bardziej stonowanych kolorach.

Soniu, NN najlepiej wstawiać do wątku rozpoznawczego. Zaglądają tam różane ekspertki i pewnie coś wymyślą.

Ewa, muszę Cię zmartwić, to nie są niecierpki, tylko zwykłe begonie. :D

Tolinko, dostałam taką samą odpowiedź. Jola reklamowała i chyba już dostała Zośkę. Ja sobie odpuściłam. Nie robiłam zamówienia u nich w tym roku.
Peter Paul Rubens ma piękne kwiaty, ale są tak ciężkie, że gałązki uginają się pod ich ciężarem.

Aniu, chyba zafunduję mocne cięcie niektórym kapryśnicom. ;:224 Czasami to nie skutkuje. Nie wiem od czego to zależy.

Gosiu, wiosną mocno cięłam Tea Cliper i ledwo dycha. Ciekawe czy z powodu cięcia, czy zimy. ;:131

Majeczko , Gorgeous do dzisiaj ma wszystkie zdrowe listki. Drugie kwitnienie jest zdecydowanie lepsze. Kolory są bardziej stonowane.

Wanda, do Geace nie mam żadnych zastrzeżeń. Zdrowa ładnie kwitnie, ciekawa budowa kwiatu. Za to The Prince marnie rośnie, kwitnie słabo tylko ta głęboka barwa kwiatów nie pozwala mi go wywalić. Może powinnam zmienić mu miejscówkę.
Na śnieg nie jestem jeszcze gotowa, a on nic sobie z tego nie robi tylko spadł i na dachu cały czas leży ;:306

Jolu, trochę zarobiona, a trochę wpadła w dołek.
Ja swojej nie reklamowałam. Nie chciało mi się, a czasu też brakowało.
Z tymi trawami do hortensji to sama nie wiem co bym chciała. Ostnice w pierwszym roku były rewelacyjne. W tym nie dały rady zakwitnąć ;:222

Sabinko, werbeny też się panoszą, najbardziej tam gdzie nie trzeba. W miejscu gdzie chciałabym ,żeby rosły siewki pojawiły się jesienią. Jedna nawet próbowała zakwitnąć ;:219
A ja myślałam o niej Grzegorz i cały czas źle ją zapisywałam i ciągle poprawiałam. ;:306 Wspaniała , Olśniewająca, Zachwycająca, Cudowna;:138 nie znałam tego słowa. :oops:

Bieżących fotek brak. Więc wspomnienie października.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Matulu ten łan fioletowej smagliczki powalił mnie na podłogę. ;:oj Jak to cudnie wygląda! ;:oj Jednak smagliczka jest nie do zdarcia. Lobelia dużo szybciej się kończy a ta jednak caluteńki sezon pięknie zdobi. ;:215
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, u mnie lobelia jeszcze kwitnie, ale to samosiejki więc późno startowała.
Smagliczka tez sama się wysiewa :D Przenoszę ją potem tam, gdzie chcę, żeby rosła. Trochę z tym zabawy, ale warto.
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Smagliczka tak podana - super ! W ogóle nie mam jednorocznych, ale ją sobie wprowadzę.
U mnie dziś biało na całej połaci...Nawet się cieszę, bo spokojnie zajmę się domem. Za kilka dni ma się ocieplić, to znowu przyrosnę do łopaty.
Fajnie, że się odezwałaś ;:100
Jakie róże zamówiłaś, bo coś nie doczytałam.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Będę brała Gorgeous pod uwagę na wiosenne nasadzenie, bo lubię takie róże ;:3
Śliczna u Ciebie ta smagliczka, ona jednak warta jest zapraszania do ogrodów.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”