Ogród ?po 30-tce?
Re: Ogród ?po 30-tce?
Te nasienniki to nasienniki?Bo wygladaja jak zamrozone 

- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - tu wiele osób hoduje drób, więc ja też mogę, a że późno, no cóż - z jedną kaczką sobie poradzę
.
Tulap - tak właśnie wyglądają, jak bawełna.

stasia_ogród - nie, to był tylko żart, a poza tym nie ma już co fotografować
.
Moje podwórko po renowacji wygląda lepiej, ale jeszcze pozostało wysianie wiosną trawy, żeby nie było takie 'smutne'. Mało zostało psom do kopania, ale się starają
.

A to moja nowa rabata - róże znajdą tu miejsce; tylko by się przydały z kolcami jak iglicznia
. Myślę, że wiosną rośliny ocieplą wizerunek tych płyt, ale to była konieczność.

Trochę kolorów - jeszcze są
.

te różowe chryzantemy pachną bzem

a kuku!

Tulap - tak właśnie wyglądają, jak bawełna.

stasia_ogród - nie, to był tylko żart, a poza tym nie ma już co fotografować

Moje podwórko po renowacji wygląda lepiej, ale jeszcze pozostało wysianie wiosną trawy, żeby nie było takie 'smutne'. Mało zostało psom do kopania, ale się starają

A to moja nowa rabata - róże znajdą tu miejsce; tylko by się przydały z kolcami jak iglicznia

Trochę kolorów - jeszcze są

te różowe chryzantemy pachną bzem

a kuku!

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Aniu po co te płyty ? sorki ale brzydko to wygląda
róże będą tam super się czuły masz jakieś odmiany ? wybrane
Widzę już tam Abrahama Darby,Barkarole,Auguste Luise ,Nostalgie,Chippendale,Pomponelle,Pastelle,Leonardo Da Vinci
ostatnie dwie ma ADR więc nic jej nie będzie 

Wiem,że to Twoje podwórko,ale te płyty są okropne
Ale bawełna śliczna
Ale..z płytami się coś wymysli
Bo tam ziemia jest?
Mozna do jednej dziury po cebulce albo kwiatku.

Ale bawełna śliczna

Ale..z płytami się coś wymysli

Bo tam ziemia jest?
Mozna do jednej dziury po cebulce albo kwiatku.
- Pulpa222
mati1999, Tulap - Zmasowany atak na płyty
. Nie było wyboru, musieliśmy utwardzić; nie chcieliśmy pełnej kostki, bo tu posiejemy trawę i za kilka miesięcy ledwo będzie je widać. Cierpliwości
. Kwiatki nie 'przejdą', bo zniszczą psy. Wiem, że nie lubicie betonu - ja też nie za bardzo, ale musimy mieć równą powierzchnię do chodzenia - to tyle.

Pozdrawiam Ania
A przedtem czemu nie było równo?
Płyty , płytami ....
Ale chryzantemy pięknie kwitną
Ale chryzantemy pięknie kwitną

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Pulpa222
Tulap - nie powinieneś już spać, a nie znęcać się nada mną?. Już kilkakrotnie pisałam, że mieszkam na piaskach, rozkopano podwórze do kanalizacji, psy kopią doły do pół metra głębokości i wyglądało to, jak pole minowe. A my jesteśmy już młodzi tylko duchem i potrzebujemy bezpiecznego poruszania się, bo każda nierówność może spowodować złamanie lub coś gorszego. Jasne?
.
bebeluch - miło mi Cię gościć. Zapraszam wiosną, wtedy jest ładniej.
Tak, ta jesień jest niesamowita i chociaż część podmarzła, to trochę kwiatów pozostało
.

bebeluch - miło mi Cię gościć. Zapraszam wiosną, wtedy jest ładniej.
Tak, ta jesień jest niesamowita i chociaż część podmarzła, to trochę kwiatów pozostało

Pozdrawiam Ania
Ja mam tyle do zapamietania w szkole, że nie pamietam tego, co kto tutaj pisze
a mojemu koledze cos mocniej uderzy i juz ma cos zrobione 

- Pulpa222
Mateusz -szkoła właśnie po to jest, żebyś rozwijał pamięć. Jednym jest łatwiej, innym trudniej. Ale uwierz mi, dobra pamięć to skarb. Mnie powoli ten 'skarb' umyka.
Co znaczy, że 'koledze mocniej uderzy'?. Pisz normalnie, ja nie znam skrótów młodzieżowych, nie ta epoka
.
Co znaczy, że 'koledze mocniej uderzy'?. Pisz normalnie, ja nie znam skrótów młodzieżowych, nie ta epoka

Pozdrawiam Ania
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Aniu to rozumiem
będzie trawka i git
ja nienawidzę betonu wystarczy że muszę oglądać go u siebie
wiesz jaki

No,chodzi mi,że jak go np. piłka w palec uderzy trochę mocniej(no wiesz-normalnie kopie siew miarę lekko),to ma palec wybity,jak sieprzewróci,to ręka złamana itp.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Po tym co widziałam u Ciebie Aniu - to równowaga między betonem , który czasem jest niezbędny , a cudną różnorodnością jaką masz w pozostałej części ogrodu- została zachowana
, też mam co nieco wyłożone kostką , inaczej się czasami nie da , u mnie znowu jak popada robi się bagno więc jakoś trzeba wejść do domu suchą nogą
Jak wsiejesz trawę w te otwory w płytach będzie piknie , a nie myślałaś o jakimś płotku by na początek ogrodzić tą rabatkę od piesków ? Mój uwielbiał biegać wzdłuż płotu tratując wszystko po drodze i mimo że Chałaput jest dość mały , szkody czynił spore , kupiłam w Internecie płotek , wygląda jak kuty z żelaza , jest plastusiowy bo taki z żelaza , no cóż ......
, ale spełnia swoją funkcję i aż tak źle nie wygląda . Rabatki ocalone
, roślinki mają szansę się rozkrzewić , puścić kolce i potem poradzą sobie bez płotka 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Swojego czasu miałam mega błotko przy wjeździe do garażu - jakbym delikatnie nie ruszała, to i tak w drugiej połowie zimy robiło się paskudnie. W końcu placyk o powierzchni jakichś 10 mkw wyłożyłam kostką ażurową i problem się skończył - zarósł trawą. Jednak taka kostka ma jeden minus - paskudnie się sprawuje w kontakcie z wysokimi obcasami, a ja je lubię. Na szczęście ten kawałek od garażu do domu zawsze da się jakoś pokonać 

- Pulpa222
Tulap- teraz zrozumiałam; niektórzy tak mają, że wszystko się ich czepia.
mati1999 - trzeba poczekać do wiosny. Moje koleżanki mają takie płyty i jest ok.
Madziagos - eM nie chciał się zgodzić na kostkę; chodzi o to, że to byłaby pełna płyta. Mnie to tyle obojętne, że dość miałam tego 'pola minowego'
.
Co do obcasów, to już ich nie noszę, a takie niższe słupki, to przejdę na palcach do samochodu
. Dzięki za wsparcie; wiem, że za rok nie będzie wiadomo, co jest podłożem.
chalaputkowo - możesz pokazać, co kupiłaś?. Albo lepiej wrzuć link na PW. Bo ja mam zieloną plastikową siatkę, ale, jak widać na zdjęciu, już jedna siatka odgradza ogród, a dwie...
.

mati1999 - trzeba poczekać do wiosny. Moje koleżanki mają takie płyty i jest ok.
Madziagos - eM nie chciał się zgodzić na kostkę; chodzi o to, że to byłaby pełna płyta. Mnie to tyle obojętne, że dość miałam tego 'pola minowego'

Co do obcasów, to już ich nie noszę, a takie niższe słupki, to przejdę na palcach do samochodu

chalaputkowo - możesz pokazać, co kupiłaś?. Albo lepiej wrzuć link na PW. Bo ja mam zieloną plastikową siatkę, ale, jak widać na zdjęciu, już jedna siatka odgradza ogród, a dwie...

Pozdrawiam Ania