Annes 77 to moje pierwsze skrętniki zakupione u Jacka (
fox).Bardzo mi się spodobały i na pewno będę próbowała je rozmnożyć z liści a może nawet pokuszę się o wysianie nasion.Storczykowi chyba służy przestawienie go na parapet w sypialni od zachodniej strony.Zaczął kwitnienie na początku wakacji i do dziś ma już ponad 30 kwiatów na jednym pędzie
Wolusia i ja nie mam zbyt wiele parapetów bo większość okien mam dachowych ale na nowe roślinki zawsze znajdę miejsce

Storczyków mam kilka ale ten kwitnie najokazalej
anabuko1 Aniu kochana śliczny avatarek

Oj masz rację,kuszą mnie te obrazki na opakowaniach.Już nie mogę doczekać się wiosny

I ja dokupiłam lilii tylko muszę poszukać dla nich miejsca
chalaputkowo zrób zdjęcie storczyków to może się pochwalisz

U mnie storczyki kwitną na zmianę więc zawsze mam jakiegoś z kwiatami
Anulla pewnie masz rację i to złocień.Teraz sobie przypominam,że chyba dostałam taką roślinkę od Forumowiczki.U mnie też córcie bardzo lubią murzynka a ostatnio zasmakowało im ciasto z cukinią które wygląda jak murzynek a jest pyszna i wilgotne w środku.Z tym liliowcem to mnie zaskoczyłaś

Cieszę się że roślinki które Ci wysłałam tak dobrze się zaaklimatyzowały.Te od Ciebie także wszystkie się przyjęły i wypuszczają nowe listeczki
Aneczko oby i ten prawdziwy pierwszy dzień wiosny był równie kolorowy

Patrząc na karton z cebulkami które kupiłam jestem pewna,że zrobiłam wszystko w tym kierunku
aage
Wczoraj pojechałam po suknię na wesele a zamiast niej wróciłam z mega-wrzoścem: