Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Fantastyczne pomysł ze studiami! Popieram w 200% ;:180
Ja jestem a) za leniwa, b) za mało ambitna i c) lubię długo spać w weekendy .... :oops:
Gdyby nie powyższe, to z pewnością też bym chciała studiować właśnie ten kierunek :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ mnie tutaj Aguniu długo nie było ...a plany jak najbardziej wielce ambitne ...ba ! zaryzykowała bym nawet stwierdzeniem , że najwyższych lotów ....bo mają objąć całą Polskę ;:138 ...z Centrum Dowodzenia , w okolicach Warszawy . W poszczególnych częściach kraju - od Bałtyku , aż do Tatr ...filie i ...klękajcie narody ;:180 ...stworzyć taki kombinat do wszelkich projektów - to nie lada wyzwanie . Przecież jakby się tak zastanowić ...to przecież np. znane firmy - spożywcze , tekstylne etc...mają rozsiane po całym świecie swe placówki - mniejsze i większe . Dlaczego nie można by spróbować ...projekt na miarę chłonności rynku ...a ten , jak wiadomo jest nienasycony - jak my ;:306 .
Ja mogę robić za zdobywanie klientów , wybór roślin wg klimatu , w danej części kraju ( Polska południowa )...mam wykonawcę mebli i wszelkiej architektury ogrodowej ...do układania mozaiki też mam ...no i do klimatyzacji ( ta chyba raczej nie była by potrzebna ) ...no , chyba , że nam się zapalą ręce z natłoku prac ;:306 . Druga sprawa , stworzyć takie ogrody , by żaden projekt się nie powielał ...jak w filcowanych przeze mnie Hand made ...niepowtarzalny .
Powodzenia w dążeniu do " ...sam sobie sterem , żeglarzem , okrętem "...służę w razie czego pomocą
Buziaki ...rozważające ;:196

P.S. ..." To co, zakładamy firmę ogrodniczą? Ja będę projektować różanki i architekturę ogrodową, a Ty wielkie rzeczy :D Od Warszawy do Poznania ;:209 ... " to napisała Kasencja ...a super ...ona już ma dryg w projektowaniu ( wszak tyle już rzeczy projektowała do swego ogrodu )...to w takim razie mój M będzie wykonawcą ...ale nie z byle czego ...metaloplastyka ( kiedyś bawił się w takie cóś , nawet na export szły wszelkie meble , jak i architektura ogrodowa . Tylko teren ...od Wawy , do Poznania ...mnie nie satysfakcjonuje ;:185 .
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, również trzymam kciuki !
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Aguś tak trzymaj i idź za ciosem ;:63 Czy po każdym kierunku można robić te studia? Ja praktykę w kończeniu kolejnych studiów już mam ;:209 choć zarzekałam się nigdy więcej :;230 Ale pomysł jest gdyby ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też może się przekwalifikuję tylko trochę doświadczenia w ogrodnictwie nabiorę, bo praca w szkole to dziś nie pewna.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- serdecznie dziękuję za przemiłe spotkanie! Oraz za prezenty ;:196 Patyczki już się moczą i z radością zauważyłam, że niektóre pączkują, więc już za chwilę cząstka Twojego pięknego ogrodu rosnąc będzie u mnie ;:138
Poznanie Ciebie było dla mnie ogromną przyjemnością i radością- nieczęsto mam okazję poznać tak ciepłą, serdeczną osobę, przy której ma się poczucie, jakbyśmy się znały "od zawsze". Zagadałam Cię :oops:

Bardzo gorąco kibicuję pomysłowi na studia podyplomowe- kierunek brzmi wspaniale i jak wspominałam, studiowanie sercem będzie prawdziwą przyjemnością! Firma nabiera coraz realniejszego kształtu i chyba nie masz odwrotu- musisz otwierać, i to od razu z wieloma filiami :uszy To by chyba była jedna z niewielu firm, prowadzona z pasją i sądzę, że klienci od razu by to wyczuli..
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Oo Aga widzę że miłe spotkanko się udało :)

oczywiście trzymam kciuki za studia żebys zdążyła jeszcze na ten semestr.. :) bo ze sobie poradzisz to wiem.. ;:224
dziękuję ;:196 będę wpadać częściej obiecuję...
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

O rany, ale będę miała wyzwanie z odpowiedziami :D
Dziękuję za wszystkie Wasze wpisy!

Dario, słoneczne dzień dobry! Dziś mam super dzień... żeby jeszcze przyniósł w wiadomym temacie istotne dla mnie informacje, a będzie rewelacyjnie :) Zapraszam zawsze!
Moniko, to ja dziękuję za spotkanie! Świetna z Ciebie dziewczyna - tylko konie kraść ;-)
Nie wiem kiedy zleciał nam ten czas, a miałam wrażenie, że wspólne tematy dopiero się rozpoczęły.. liczę, że niejeden raz jeszcze będziemy miały okazję się spotkać. Nie pogryzłam Cię, prawda? ;-))
Udało mi się napisać sensowny list i wysłać go w terminie. Oby to był dobry omen.
Na otwieranie własnej firmy póki co nie mam odwagi, ale liczę że pasja jaką jest ogrodnictwo, zamiłowanie do ekologii, istota czystego środowiska jakiej hołduję, poparta zdobyciem fachowej wiedzy, zaowocuje konkretnymi krokami w tym kierunku. Kciuki bardzo pożądane - pięknie dziękuję za nie!
Super, że patyczki hortensjowe zaczynają w niektórych miejscach nabrzmiewać... to obiecujące!
Do napisania/zobaczenia.
Asiu, moim zdaniem warto próbować... rynek jest szeroki, można się w niego spokojnie wpasować, moim zdaniem. Dziękuję za wsparcie!
Małgoś, idę za ciosem, ale i tak decyzja należy do szefowej Katedry... bardzo mile jednak mi się z nią rozmawiało - mam nadzieję, że ją przekonam! Żeby pójść na studia podyplomowe, trzeba mieć już coś skończone... tu nie ma ograniczeń co do wcześniej studiowanego kierunku.
Jagódko, dziękuję za obszerny wpis! Szeroko zatoczyłaś kręgi dotyczące działalności Crazy Gardeners... myślisz, że taki potężny zespół ludzi byłby ze sobą w stanie skutecznie, bezkonfliktowo i z zaangażowaniem pracować? Po Waszych komentarzach widzę, że na pewno nie zabrakłoby tu pasji :) Twoje pomysły są bardzo fajne, praktyczne i przydatne... jeśli kiedyś przyjdzie mi naprawdę pracować na własny użytek, będę się z Tobą konsultować! Ciekawam, czy ktoś na serio wszedłby ze mną w tworzenie ogrodów w sposób profesjonalny... Póki co, wciąż zajmuję się własnym poletkiem i jest mi z tym najlepiej :)
Pozdrawiam serdecznie i z serca dziękuję za pełne wsparcie i Twoją życzliwość!
Madziulek, dzięki! Ja będąc w wieku dojrzałym wiem czego chcę, w związku z tym, jak napisała Monika, mogę studiować sercem... to bezcenne! Może i Ty dasz się kiedyś skusić :) Dzięki za poparcie!
Danusiu, na Ciebie zawsze mogę liczyć - dziękuję!
List wysłany, a co się wydarzy dalej, zależy od różnych okoliczności :)
Na spotkaniu z Moniką było super!
Daisy, wielkie dzięki, że mogę liczyć na Twoje motywujące słowo!
Ogród przygotowany do wiosny, ale jeszcze sporo czynności muszę wykonać... super, że przed nami weekend!
Dobrego odpoczynku, owocnej pracy, a pogoda musi nam sprzyjać! :)
Lesiu, bardzo dziękuję... będę z dziewczynami gadać... do Izy i Mufki mam telefony, więc kontakt jest bezproblemowy... dzięki za chęć pomocy i wiarę w moje możliwości!
Lulka, super, że tak myślisz - bardzo potrzebna mi trzeźwa ocena moich możliwości. Jeśli według Ciebie nadaję się do tej roboty, to znaczy że zaczynam obierać właściwy kierunek... Pozdrowienia!
Aguśka, nie szkodzi - ważne że już doczytałaś i wiesz :) Kochana, jak widzisz, ja poważnie podchodzę do tematu :)
Nie mam pojęcia, czy coś z tego wszystkiego wyjdzie, ale jeśli tak, to chcę napisać że robię to tylko dla siebie i własnego rozwoju :)
Ciekawe, czy będę miała szansę na rozmowę :)
Basieńko, dziękuję i też tak myślę, dążąc do spełniania swoich marzeń!
Iwonko, szefowa Katedry powiedziała, że mimo iż lista zamknięta, to zrobi wszystko, żeby mnie przyjęli - jak dobrze pójdzie, za tydzień będę miała pierwszy zjazd :)
Wiem, że studiowanie jest zaraźliwe i wciąga! Już jedną uczelnię w wieku dojrzałym obskoczyłam z sukcesem, czemu więc nie pójść dalej ;-))
Grażynko, wielkie dzięki - wywołałaś szeroki uśmiech na mojej twarzy wpisem o zbiorowym poście rekomendacyjnym - tego jeszcze nie było :D Kochana, jeśli się uda, to będę naprawdę mega szczęśliwa!
Za kciuki gorąco dziękuję i proszę o jeszcze! Będę Wam dawać znać, czy coś się powiodło...
Małgolinko, i Tobie dziękuję!
Mgła zeszła, wypogodziło się i jest całkiem przyjemnie... oby to była zapowiedź ładnego weekendu!
Bozuniu, dzięki za interesujący bardzo wpis... miałabyś nie lada wkład w rozwój Crazy Gardeners... będziemy w kontakcie więc, na poważnie!
Zero pączków wczoraj?? Nieładnie! ;-)
Asiorku, studia trwają 10 miesięcy z przerwą na wakacje... zjazdów weekendowych jest w sumie 12. Zajęcia teoretyczne, ćwiczenia oraz prace w terenie... jak dla mnie, super. Jesteś też zainteresowana?
Gosiu, rzeczywiście trochę się dzieje... częściowo za moim, ale przede wszystkim Waszym udziałem... nei wiem, jak to się skończy ;-)
Ewo, jak czytasz, pomysłów jest wiele, a i chęci niemałe. Myślę, że należy dążyć do spełniania i realizowania swoich planów, zamierzeń i marzeń. To właśnie przede mną, a szansa że mnie przyjmą teraz, jest spora. Zobaczymy, czy ich przekonam :)
Może i Ty spróbujesz, jeśli mi się powiedzie?
Ewo-maj, ja też się trochę boję rysunku, ale przecież na projektach niczego wymyślnego nie trzeba tworzyć - to są w miarę proste formy i można tego się nauczyć. Jest gdzieś u Ciebie w pobliżu zbliżony kierunek?

Uff, idę zjeść kotleta, bo się nieco zmęczyłam :D
Wybaczcie małomówność...

EDIT: 4 marca mam rozmowę kwalifikacyjną :D
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Trzymam kciuki ;:196 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- dziękuję serdecznie za miłe słowa i bezwstydnie przyznaję, że żal się było rozstawać- bardzo miło spędziłam dzisiejsze przedpołudnie!
Skoro sama kierowniczka Katedry postanowiła postarać się o miejsce dla Ciebie, to podbiłaś jej serce, czemu się nie dziwię i jestem przekonana, że wspaniale się zrealizujesz na tym kierunku :uszy
Wiadomo, kiedy będą ostateczne wyniki rekrutacji.?Zjazd pierwszy byłby za tydzień- wow, jakie tempo! Jedynie słonecznych weekendów będzie nieco żal, i na forum mniej czasu zostanie :cry:
x-ag-a
---

Post »

Eda, dzięki wielkie ;:196
Moniko, dowiem się od razu 4-ego czy zaczynam, czy nie. Średnio zjazdy są raz w miesiącu, zatem to nie jest duże poświęcenie, ale na pewno zawsze jakieś tam... wychodzę jednak z założenia, że coś tracę, coś zyskuję, więc bilans jest dla mnie do przyjęcia :)
Mnie również czas upłynął przemile... Dziękuję raz jeszcze, a komplementy pod Twoim adresem w 100% zasłużone :)
Mam nadzieję, że popołudnie w pracy szybko minie i oddasz się w ręce błogiego weekendowego odpoczynku :)
x-ag-a
---

Post »

...i jeszcze w uzupełnieniu, śliczne wiosenne upominki od Moniki, czyli żonkile i krokusy ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:333 Aguniu tak trzymać jeśli Ty się nie nadajesz do prowadzenia taaakiej firmy to kto?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Zatem czekamy do 4 marca! Trzymam kciuki, czasem takie decyzje podejmowane spontanicznie przynoszą najlepsze efekty! Powodzenia. ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś no takich wieści się nie spodziewałam ;:oj a jednak się wybierasz na studia ;:oj
Rozmowa już niebawem, będę trzymała ;:215 musi być dobrze ;:333
Program studiów fajny i pasujący Tobie bo i urządzasz ogród i mieszkanie, ostatnio teściowej, czyli idealne zajęcie dla Ciebie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”