Nic jej nie będzie..nie chce po dobroci..protesty ma gdzieś..to może siłą się uda?

Iwonko przybiegłam sie przywitać i zobaczyc czy już u Ciebie wiosna pełną parą.
 Iwonko przybiegłam sie przywitać i zobaczyc czy już u Ciebie wiosna pełną parą.   Pozdrawiam
 Pozdrawiam  

Witajcie dziewczyny, a właśnie, że dopilnowałam i dziś piękneTacca pisze:Iwonka wiosny nie dopilnowała i zima przylazła , śniegiem sypie .
 u nas świeci, znikam dziś na swoją działeczkę, wieczorem będę nadrabiać zaległości
 u nas świeci, znikam dziś na swoją działeczkę, wieczorem będę nadrabiać zaległości 

Na dwór nie odważę się wyjść, bo wieje mroźne wietrzysko, ale miło spojrzeć przez okno.
 Na dwór nie odważę się wyjść, bo wieje mroźne wietrzysko, ale miło spojrzeć przez okno.

, wiecie co, dużo jeszcze i u nas śniegu, nie bardzo można grzebać, ale już wiem że dużo skalniaków będzie mi potrzeba na te kamienie, rosną tam 4 różyczki na pniu, z czego 2 prawdopodobnie padły
 , wiecie co, dużo jeszcze i u nas śniegu, nie bardzo można grzebać, ale już wiem że dużo skalniaków będzie mi potrzeba na te kamienie, rosną tam 4 różyczki na pniu, z czego 2 prawdopodobnie padły  , no i nie wytrzymałam i w koło różyczek trochę opieliłam, bo tam już śniegu nie było, a co było to zgrabiłam
 , no i nie wytrzymałam i w koło różyczek trochę opieliłam, bo tam już śniegu nie było, a co było to zgrabiłam 

Zazdroszczę jak diabli! Też chcę grabić resztki śniegu grabkami.. Jak na razie to musiałabym wielką łopatą go zgarniać, by się dokopać do kawałeczka ziemi
 Zazdroszczę jak diabli! Też chcę grabić resztki śniegu grabkami.. Jak na razie to musiałabym wielką łopatą go zgarniać, by się dokopać do kawałeczka ziemi  

Słonko grzało?
 Słonko grzało?