Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

MISIU......jeszcze nie lulam i Ci odpowiem.....nie przesadzaj, poczekaj do sierpnia wtedy jest najlepszy okres na przesadzanie piwonii.....ja w ubiegłym roku przesadzałam na początku września i wszystkie przesadzone mają paczki i będą kwitły.... ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu witam porannie ;:196 Warzywnik wzorcowy ;:180 ;:180 jakie już masz duże warzywka ;:63 ;:63
Ogródeczek pod kuchennym oknem ;:333 Już krzewuszka Ci tak ładnie kwitnie ;:oj ;:oj moje w pączkach .
Jaki śliczny ten króliczek :D
Miłego dnia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Krysia....dwa czworonogi pod stołem bardzo ładne,tylko dlaczego drugiemu jabłka poskąpiłaś ???
Zazdroszczę warzywniaka,u mnie tak plac ,na placu rozmieszczone ze brak miejsca....a i ziemia do niczego....próbowałam kiedyś za warsztatem-nie wyszło,zamokło bo nisko i mrówki weszły....może kiedyś jak eM zakończy 'pracę' tam to sobie poukładam po mojemu.....albo jak spełnię moje marzenie i kupię sobie mały, drewniany domek...
Bardzo ładnie rosną Ci roślinki w ogrodzie....i ślicznie wyszła rabat w kącie ;:215
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, królik zabójczy ;:138 ;:138 ;:138 Widać,że dobrze się ma na salonach :lol: Piwonia z tyloma pąkami ;:oj Już widzę to widowisko, jak zakwitnie. Szkoda,że tak krótko trwa jej kwitnienie. Moja ma aż całe 5 pąków, ale i tak się cieszę. Cudem odratowana, wsadzona na wiosnę w tamtym rku poradziła sobie ;:138
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

W takim razie alejka do kompostownika na pewno będzie chwytać mnie za serce. Proszę więc o częste jej zdjęcia.
O jakim domku ja mówię? Miałaś robić domek na drewno lub na narzędzia (?) w tym samym stylu co studnię. Czy ja coś pokręciłam?
Przepiękna prymula. Byłam na targach ogrodniczych i były takie tylko w kolorze jasnego fioletu i do dziś żałuję, że jej nie kupiłam. ;:223
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Krysiu, piękny warzywniaczek u Ciebie, roślinki cudnie rosną, jak duża sałata, ;:oj Kwiatuszków dużo, czy ja dobrze widzę ze masz trytomę czy to coś innego?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, wiedziałam, wiedziałam, że za jakiś czas zaczniesz narzekać na brak miejsca, ale nie myślałam, że to, aż tak szybko nastąpi ;:306, warzywniczek pierwsza klasa, pierwiosnek śliczny, a strażnicy ekstra ;:63, no i ten króliczek prawdziwy słodziak
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKA......a te wszystkie Twoje przewidywania to skąd się biorą....pewnie Tobie też brakuje areału :;230
...zobacz jak u mnie róże śmigają do góry...już zaczynam myśleć kiedy by się do Choduna przejechać.....

Obrazek

PIOTRKOWICE......mam trytomę i to w drodze do kompostownika...ale gdzie Ty ją dojrzałaś....... :?:
...ona rośnie blisko tego zakątka.....pokażę jutro, bo dziś niedawno z pracy wróciłam.......

Obrazek

ANECZKO.......nic nie pokręciłaś dobrze pamiętasz........już zrobiona drewutnia i pokryta taką samą dachówką co studnia......pokażę może jutro.....drewna tam jeszcze nie ma ale klatka z królikami stoi.....
...zamiast drewutni dzisiaj masz Bożykwiat w doniczce...bo nie wiem gdzie znaleźć dla niego wygodne miejsce......i czeka....

Obrazek

TERENIU....nie narzekam, bo to co posadzone ładnie rośnie...ale w ubiegłym roku cała przyczepa obornika została przekopana......

Obrazek

Obrazek

...a bratki na tarasie nie chcą się wykończyć......

Obrazek

GRAŻYNKO.......warzywniaczek był posiany na początku kwietnia i też za pleckami ma płot więc ma ciszej i cieplej....stąd chyba jego bujność.....
.rzodkiewka już na ukończeniu...rukola już dwa razy jedzona......sałatę wciągają króliki....

truskawki w podobnych rozmiarach.....

Obrazek

BASIU...... jak miło, że do mnie zawitałaś....króliczek na salonach.....widzisz na co to dziadków stać aby kaprysy wnuków spełniać......jeszcze tylko brakuje aby dziadek pod stołem jabłko z królikiem chrupał ;:306 ;:306
...a piwonia ta dość długo kwitnie jest naprawdę ładna......

...to jej kwiat.......

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu warzywnik wzorcowy, a moje warzywka z ziemi wychodzą ...no z wyjątkiem szpinaku. I ogród dojrzewa ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Warzywka jak na defiladzie w równych rządkach!
Epimedium nie wykopuj. Mam obiecane od Majki w Poznaniu i nie będziemy chłopaka męczyć.
Z dalii się straaaasznie cieszę! Moje też powoli wychodzą, nich tylko cieplej się zrobi.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No to Krysiu czekam na zdjęcia. ;:65
Dziękuję, bardzo urodziwy ten Bożykwiat.
Naprawdę ślicznie się urządziłaś na tych nowych włościach.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Krysiu podziwiam Twój warzywniak , kiedy Ty wysiewałaś warzywka że już takie duże? U mnie dopiero kiełki pokazały a sałata jak zaklęta, mam nadzieję że jak się zrobi cieplej to wszystko nadrobi zaległości.
Poczytałam o piwonii drzewiastej, rzeczywiście ją trzeba sadzić głębiej my posadziliśmy nasze tak jak rosły w donicy ale w następnym roku zrobiliśmy im kopczyki z ziemi i teraz już wypuszczają z ziemi nowe przyrosty więc nie musisz swojej przesadzać wystarczy usypać jej kopczyk.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Piękna piwonia ;:138 Bardzo ładny kolorek ;:108
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, ja jeszcze swojej rzodkiewki nie jadałam. Mam w planach posiać ogórki i fasolkę szparagową. A na ryneczku wczoraj kupiłam po pół mendla pora letniego i selera. I to wszystko na ten rok. Truskawki pięknie kwitną, a krzaki wielkie u mnie też. Moje piwonie też przesadzane były dopiero na przełomie września i października i będą kwitły. Pozdrawiam zakatarzona, pogoda nie sprzyja a zapowiadają obfite deszcze od jutra.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Krysiu..migiem urządziłaś te swoje nowe włości i pięknie i pomysłowo. ;:215 . Teraz to już tylko upiększanie i dopieszczanie z kaprysu. ;:306 . Ładnie ci wszystko rośnie, warzywnik super...gospodyni z ciebie pełną parą. Na którymś ze zdjęć dojrzałam chyba wiąz...chyba. :oops: . Także go mam, bardzo mi się podoba...tylko dlaczego tak wolno rośnie. Czy ja doczekam kiedy on urośnie do w miarę okazałego rozmiaru. ;:219. Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”