Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

:wit Marzenko , zdrówka dla Ciebie i synka ;:196 pod kołderkę z gorącą herbatką z cytrynką lub sokiem malinowym ;:333
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Olga, pod śniegiem ziemia prawie wcale nie jest zmarznięta. Wiem co piszę, bo musiałam dziśsię prawie podkopać do szopy, gdzie mam węgiel. Wiecie sypię węgiel raz na tydzień, w sobotę najczęściej. No i napadało tego puchu trochę przez ten tydzień.
Super, ze wilce się sieją ;:138 , miałam też taką zwykłą mieszankę - czyli mogę liczyć na samosiejki :tan

Gosiu, przy małym dziecku nie da się poleżeć. Ostatnio to pojechałam do rodziców, i oni w jednym pokoju go zabawiali, a ja w drugim się wylegiwałam. Teraz rodzice chyba bardziej chorzy od nas, to każdy sam musi sobie radzić.
Do wiosny co prawda rzut beretem, ale ciągle luty przed nami, a on potrafi pomrozić jeszcze. Mnie dziś znów pięknie świeciło słońce i jest już czuć mocniejszze promienie niż w grudniu.
Najgorsze, że krety kopią kopce pod śniegiem. Dziś wynosiłam naturalne śmieci na kompost, to kilka natrafiłam :evil: , brnąc w śniegu po kolana ;:oj

Pati, jeszcze tylko odpowiem i zmykam. Dziś nie odśnieżałam, dziś nosiłam węgiel. No ale musiałam jak chcę się wygrzać a nie zmarznąć pod kołderką.

Misiu, mam tylko jeden taki słaby dach, więc więcej nie będę odśnieżać ;:185 . Dziękuję za troskę. Zmykam pod kołderkę.

Ewa, czytasz w moich myślach. Właśnie podąrzam z kubkiem herbatki z miodem wstronę łóżeczka :wit . Dla Ciebie też dużo zdrówka ;:196

Jak miło było tu zajrzeć. Od Waszych ciepłych słów od razu lepiej się poczułam, choć kaszel męczy strasznie. Życzę wszystkim dużo zdrówka i ciepełka, bo dziś znów mroźna noc się zapowiada. Może mróz teraz pokaże na co go stać, a potem już łagodnie pozwoli nam i roślinkom przeżyć zimę.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Cieszę się ,że podobają CI się moje zdjęciuszka-prześlę Ci jeszcze kilka, może całkiem wyzdrowiejesz :;230 :;230 :;230 -Ela ;:196 Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadam się przywitać z domku. Śnieżyło całą noc, napadało znów po kokardkę. Na szczęście mróz mniejszy.

Elu, dziękuję za zdjęciuszka ;:196 . Jestem dziś jeszcze w domku.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, choroby nie zazdroszczę ale siedzenia w domu to już bardzo. Też dziś powinnam siedzieć na tyłku to może bym uniknęła pecha czyli stłuczonego kolana i utopionego telefonu.
Mimo to mam dobry nastrój bo po pracy ruszam na zakupy mebli do sypialni. O ile dam radę chodzić i noga nie będzie balonem :twisted:
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marzenko a jak się czujesz ? wczoraj rozczytywałam się w temacie CANNY,przegapiłam -bo u potentata i znawców doczytałam że kłączy niet a ja zachorowałam na nie
na początku miałam kępę ale tam tak wiało że ich liście były poszarpane teraz jest zaciszniej więc chciałabym spróbować zaintrygowała mnie wiadomość ,że można je uprawiać
z nasion-o czym nie wiedziałam też mam ochotę popróbować podoba mi się wiele odmian ale u mnie najlepiej pasowały by te niższe-tropikal pisałam do Iwonki-guru-kannowego
ale jak nic nie wskóram to wypatrzyłam w SADOWNICZYM.pl i zamówię tam -Kleopatrę ,ale oni dopiero w marcu po 15 będą realizować zamówienia a z tego co czytałam u
Iwonki w lutym należało by zacząć ich pędzenie...a jak tam roboty związane z upiększaniem kuchni? ;:196 Ela :wit
pozdrawiam Ela
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, pozdrawiam ciepło!
Elu, ja też powinnam się rozejrzeć za kannami, a noga w temacie jestem... wiem, że szukam takiej o ciemnych liściach i różowych kwiatach... możesz coś podpowiedzieć? Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No i jak chora?jak chrypka? Wyleżałaś się w weekend. Nic nie piszesz czy przechodzi, a maleństwo?
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Marzenko jak tam Wasze zdróweczko? ;:168
Pozdrawiam cieplutko! ;:3
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem, jestem, co prawda dalej chora, ale jutro już jadę do pracy, bo mnie potrzebują.
Młody niepocieszony, bo spodobało mu się siedzenie w domu z mamą. On szybciej wyzdrowiał niż ja. Mały Twardziel ;:167

Jolek, zazdraszam pozytywnie zakupu mebli do sypialni. Ja dalej będę spać na materacu rzuconym na gruby styropian (żeby wygodniej się wstawało, bo wiesz w pewnym wieku d... coraz cięższa ;:306 ). Rzuciłam się na meble do kuchni, ale teraz drugie tyle na sprzęty do zabudowy, płytki itp. Obenie mam szary tynk na ścianie i wcale nie jest to kwestia design ale konieczność. Muszę spojrzeć na Twoją listę różyczek, może coś zgapię ;:14 ?
To coś Ty wyczyniała, bo czytałam o Twoim upadku i wypadku? Mam nadzieję, że kolano nie ucierpiało zabardzo ;:196

Elu, ja mam jakieś kanny i mogę dać Ci kawałek. Miałam je nawet opisane, ale pomieszałam oczywiście :oops: . Mam nadzieję, ze moje przechowywanie się uda. Ale co ja czytam? Zaraz pwoinam wziąć się za ich pędzenie?! CZyli donice idą w ruch. Jejku jaka jestem zacofana czasowo ze wszystkim ;:145

Aguniu, niestety takiej jak szukasz nie dostałam, więc nie poratuję Cię. U Ciebie będą ładnie wyglądać kanny na ganku. Podziwaim Cię za takie konsekwentne planowanie, bo ja najczęściej idę na spontaniczne sadzenie, a potem patrzę i kiwam głową ;:223 , a raczej walę głową w mur

Marysiu, Ela podesłała mi patent na leczenie gardła i zadziałał. Wracamy do życia. A wiesz, że można przeżyć w domu prawie tydzień bez zakupów? Przy okazji wyzyściłam trochę zapasy. Cieszę się z tego bardzo. Dziś narobiłam ciasta drożdżowego i mam ciasto-placek drożdżowy, bułeczki drożdżowe i racuszki drożdżowe. Część na wieś wyniosłam, bo jadłabym to przez 2tygodnie.

Dorotko, coraz lepiej, ale kaszel dalej dokucza. Płuca chyba mam naderwane od nieggo

Basiu ;:196

Jest odwilż na całego. mam nadzieję, że jak zniknie śnieg, to już mróz nie wroci.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 zdrowiej Marzenko.Bardzo dawno nie byłam na forum, ale wracam do ludzi. Twoje krzaczory nadal rosną i jeśli tylko masz na nie ochotę to..wiosna za chwilę. Jak się pozbieram wrzucę zdjęcia badyli żebyś miała pogląd na całokształt.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko ;:196 Pogoda teraz zmienna i łatwo się załatwić, ale dobrze, że już Ci lepiej ;:168
Jak zaczniesz na dobre wiosenne przymiarki w ogrodzie to wyzdrowiejesz do reszty ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, ja miałam dwa materace, jeden na drugim. Takie łóżko wodne. Było bardzo wygodnie ale ile można. Więc wczoraj łóżeczko zamówiłam i będzie super. Muszę tylko z malowaniem zdążyć zanim przywiozą.
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Marzenko, spróbuj na taki męczący kaszel wziąć sobie Sinecod - syrop, bez recepty, lekarz mi polecił dla Konrada, ale i sama brałam, dobry jest. A z domowych sposobów to polecam miód z mlekiem. Przy zapaleniu oskrzeli miałam takie ataki kaszlu, że praktycznie nie mogłam przestać kaszleć, Prababcia kazała mi wypijać kubek goracego mleka z potężną łyżką lub nawet dwoma miodu. Słodkie toto było, ale pomagało kiedy żadne syropki nie dawały rady. Do tej pory stosuję i Konradowi też robię. Uspokaja Mu się na tyle, że na spokojnie mogę Mu zrobić inhalacje.
Buziaki dla Ciebie i Twardziela ;:196
A, sadziłaś te cebulki tulipanów? Ja jeszcze, dzisiaj chyba posadzę...
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

A więc ZDRÓWKA Ci życzę :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)