Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

U mnie kwitną ponownie floksy, begonie stale kwitnące, dziki ślaz, ogórecznik i niecierpki teraz dają popis :)
Takie forumowe spotkania to musi być ciekawa sprawa :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, Avalon cudny. Jednak proszę Cię, zwolnij trochę. Przez jedno popołudnie 3-4strony, to lekka przesada dziewczyno ;:196
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Aniu ależ Twój ogród ewoluował w tym roku ;:180 Pięknie go urządziłaś ;:333
Dobrze, że jeszcze kolorki widać, bo to znaczy że jeszcze nie czas na jesień :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aniu, pytałaś o moje doświadczenia z Avelon. Proszę uprzejmie: mam ją od wiosny tego roku, więc tylko o zimowaniu nic nie wiem. Za to cała reszta ;:224 . Rośnie na słonecznej rabatce o nazwie talerzyk i nie wadzi jej słońce, bardzo dzielnie znosi deszcze, nawet te ulewne, formę kwiatka ma zachwycającą, budową przypomina J. Galway. Wygląda, jakby w jej wnętrzu było światełko. Listki błyszczące, krzaczek zwarty, kwiatków, jak na takiego maluszka, dużo. I nie żrą jej żadne szkodniki. O żadnej innej swojej róży nie mogę powiedzieć tyle dobrego, a mam ich ( nie wiedzieć skąd i kiedy ;:oj ) już 42. Koło tej różyczki stoi na stałe mały zydelek, na którym siaduję i podziwiam, podziwiam...
Z Twojej listy mam też Knirps, Queen of Sweden i Rhapsody in Blue, wszystkie są piękne, ale Avelon - zdecydowanie Number One ;:138 .
Sporo róż sadziłam wiosną, i przy ostatnich upiornych zimach bez śniegu wydaje się to rozsądne, toteż następne nabędę też wiosną. A apetyt rośnie ;:oj

Pozdrawiam Cię gorąco ze słonecznego i upalnego Pomorza - Jagoda
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

No tylko łowy ogrodowe miałam na myśli... :wink: W Ciechocinku są fajne rabatki... Może uda się coś wyrwać... :;230
Niezły zestaw róż wybrałaś, wszystkie wydają się wytrzymałe. Gdzie kupowałaś Avelon?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aniu mijamy się w tylu wątkach ,że w końcu musiałam tu przydreptać ;:224 Niesamowite zmiany w porównaniu do pierwszych zdjęć-gratuluję ;:138

:wit Bejka
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak się zastanawiam, kiedy ja te cuda na żywo obejrzę? ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,lecisz z predkoscią swiatła,rosliny u ciebie jeszcze w pełni kwitnienia,zmiany piekne,ale chciałam spytać gdzie mogę znależć zdjęcia z waszego spotkania?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja właśnie crocosmię zamierzam jutro wybrać z donicy.
Liście pożółkłe a kwiaty już dawno poszły w zapomnienie.
Ale u Ciebie za to wiosna przyszła dużo póżniej niż była u mnie. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu uwielbiam taką wczesną jesień za to, że w ogrodzie jest bardzo kolorowo, a już zaczynają kwitnąć astry, chryzantemy, róże ciągle kwitną i można odpocząć od upałów.
Same zalety. :D
Floks paskowany przecudnej urody. ;:138
Czy ta piękna pomarańczowa róża to Westerland? :)
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Ja zdecydowanie ciepłolubna.
Wolę lato i słońce.
W moim ogródku ze względu na wielkość raczej letnie barwy , jesień kojarzy mi się z grabieniem liści z drzew które rosną obok.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Popracuję jeszcze nad Wami, żebyście mi tu nie opowiadali o jesiennych barwach, grabieniu, niskich temperaturach itd. Lato to słońce - pełne energii, żółciutkie cudo. Ktoś by zaraz powiedział, że kwiatowym skojarzeniem ze słońcem jest słonecznik, a ja dziś powiem - rudbekia. Ile jest odmian tego kwiatu nie mam pojęcia. Wiem na pewno, że to niezawodny kwiat, który nie wymaga jakichkolwiek zabiegów i łatwo się sieje. A do tego pięknie rozświetla każdą rabatkę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłko (takasobie)! Mam nawet dwie żółte jeżówki. Wcześniej dostałam malutką siewkę od Asi (Daffodil), ale jestem niecierpliwa i kupiłami inną, jak tylko się na nią natknęłam. Patrzyłam ostatnio - ta od Asi ładnie wyrosła, choć jeszcze nie kwitnie i pewnie w tym roku nie zobaczę jej żółtych łebków. W ogóle lubię jeżówki, bo są niezwykle trwałe i przyciągają owady. Jutro dostanę kolejne dwie odmiany - 'Raspberry Truffle' i 'Mama Mia'. Już nie mogę się doczekać...
April! Jak widzisz, dalej zaklinam lato. Uważam, że nie ma co za szybko przywoływać jesieni, skoro jeszcze ewidentnie mamy lato. Rabata "przed" także mi się podobała, ale srce mnie bołało, gdy widziałam zmęczone słońcem liście funkii. Co do Ciechocinka- słyszałam, słyszałam ;:224 ;:224 ;:224
Wandziu! Cieszę się, że mam tę różę. Coraz bardziej podobają mi się takie delikatne, pastelowe... Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować, bo posadziłam szpaler z czterech krzaczków zaraz przy wejściu do domu, a więc miejscu - jak mówi moja Mama - reprezentacyjnym. Bratków natomiast jest u mnie dostatek. Sieją się same i w zasadzie ciągle mam młode okazy. Rosną nawet między kostką brukową. Zawsze jednak i jesienią i wiosną kupuje ze 3 nowe, by koło się kręciło. Jak na razie - niezawodnie :D
Justyno (tynia83)! Jeszcze wiele kwiatów pięknie kwitnie i dlatego ciiii o jesieni. A spotkania forumowe są bardzo fajne. Spotkałam dopiero 3 forumki, ale wszystkie przemiłe i przefajne. Jednak dla takiej niedoświadczonej ogrodniczki, jak ja, jest to niezwykle emocjonujące. Jak miała do mnie przyjechać Asia byłam niemal przerażona. Usiłowałam siebie przekonać, że w każdym ogrodzie są niedoróbki, miejsca mniej ładne... Bez względu jednak na to, czy tak jest, czy nie, wiele się można w czasie takich spotkań nauczyć, mnóstwo zobaczyć i na prawdę miło spędzić czas z osobami zakręconymi na tym samym punkcie co ty ;:138
Marzko! Przecież Ci mówiłam, że nie miem zwolnić... Może kiedyś... Cieszę się, że moja róża Ci się podoba. Zastanawiałam się, czy dobrze zrobiłam, że ją zamówiłam, ale teraz już wiem, że tak.
Madziu (Maddy77)! Absolutnie się z Tobą zgadzam, że jeszcze jest lato. Koniec. Kropka. Amen. A mój ogród jeszcze długo będzie poddawany metamorfozom, bo jest w nim jeszcze bardzo dużo do zrobienia. Ale są w nim juz takie miejsca, których juz nie zmieniam i jestem z nich zadowolona. Zaznaczam jednak, że ja lubię takie "wiejskie klimaty'.
Jagódko! Twoje słowa są dla mnie jak miód na niepewne serce. Pierwsze, wahałam się, czy ja zamówić, a potem nawet żałowałam...Ale ma ją jeszcze Wanda i tak samo chwali, jak Ty. Oby wszutskie nasz róże przetrzymały dzielnie zimę ;:215
Asiu (asia2)! Tylko takie łowy brałam pod uwagę... A rabatki w Ciechocinku faktycznie są odlotowe. Tak długo się wahałam nad doborem odmian róż, że ostatecznie zdecydowałam się na te z ADRem. Zamówię jednak jeszcze Nostalgię, Rapsody in blue i Queen of Sweeden. Podobają mi się i muszę je mieć :twisted: I na tym w tym roku koniec...
Bejko! Witam, witam nowego gościa... Faktycznie dotychczas się mijałyśmy, ale teraz będziemy się także mijać w naszych wątkach, nieprawdaż? Co do ogrodu - oj zmieniło się, zmieniło. Dobrze, że na bieżąco robiłam zdjęcia, bo dziś ogladając je nie mogę wyjść ze zdumienia, jak to w ogóle jest możliwe... No i doceniam efekty mojej ciężkiej pracy.
Igorku! A kiedy tylko zechcesz...
Małgosiu (małgocha1960)! Cieszę się niezmiennie, że Ci się u mnie podoba! A zdjęcia z Kogrobuszu zamieściłam, tylko jakoś zapomniałyśmy sobie razem zrobić zdjęcie ;:131
Grażynko! U mnie kroksomia zakwitła dopiero niedawno, ale u nas wszystko zawsze jest opóźnione. Taki klimat...Marzyłam o niej, bo i ten kwiat miała moja ukochana Babcia w swoim ogrodzie. Nie zawiodłam się, bo i u mnie zakwitła ;:138
Tajko! Upominam Cię... To nie wczesna jesień, a późne lato ;:108 Ale faktycznie temperatury stały się bardziej znośne i dla nas i dla naszych ogrodów. A róża to oczywiście Westland. Namówił mnie na nią pewien starszy pan, którego spotkałam w ogrodniczym. Powiedział, że nie będę żałować. I miał 100 % rację! A floksy to inna bajka. tak, jestem floksomaniaczką :twisted:
Jasiu (mrinwestor)! Na jesień przyjdzie pora. A my cieszmy sie latem dopóki jest ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

sweety pisze: Obrazek
Ten floks jest moim marzeniem... ;:180 ;:180 ;:180
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Aniu, zrozumiałam ;:173 Dla zaje... biol.-chemistów wszystko, szczególnie jak są dodatkowo fiz. :;230
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Ej, proszę nie mówić nic przed czasem.... To przynosi pecha! :;230 ;:124
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia