Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Elizo ...e , nie , już za dziesięć - 15 lat będziesz miała ładny widok . Jaką odmianę masz , bo nie wszystkie rosną jako potężne drzewa . Susan rośnie do 3 metrów .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłego dnia Jagódko 

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Jagodka
Aguś...dziękuję , Tobie również
. a najchętniej , to połaziła bym po górach w taką pogodę ...pachnie wiosną , a teraz jest tam ...najpiękniej
.
Zibi ...już po kapitalnym
..., ale piszę przecież ,że mała kosmetyka
.
No , popatrz , a pamiętam , w rzeczy samej
...u mnie kwitną anemony ; Hannah Gubbay , Robinsoniana i Allenii oraz żółty .

Zibi ...już po kapitalnym

No , popatrz , a pamiętam , w rzeczy samej

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to miłej walki z gliną. Coś o niej wiem.
Tak piszecie o sadźcach, że zaraz "pobiegłam" zobaczyć. Ależ niektóre maja kudłate kwiaty. Może się wreszcie czegoś nauczę przy Was.
Tak piszecie o sadźcach, że zaraz "pobiegłam" zobaczyć. Ależ niektóre maja kudłate kwiaty. Może się wreszcie czegoś nauczę przy Was.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jagódko nadrobiłam kilka stron Twego wątku i stwierdzam,że jesteś naładowana wielką pozytywna energią, którą czuje się czytając wypowiedzi itd.
Co to wiosna robi z ludzi ....
Oby tej energii starczyło na cały sezon.
Pozdrawiam i też chylę czoła przed urokiem pięknej Magnolii.
Co to wiosna robi z ludzi ....

Oby tej energii starczyło na cały sezon.
Pozdrawiam i też chylę czoła przed urokiem pięknej Magnolii.
-
- 1000p
- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
hmmm jakie odmiany mam... oto jest pytanie, nie pamiętam
chyba 2 albo 3 kupowaliśmy... będę musiała jutro luknąć na karteczkę która jest przy nich 

- Jagodka
Aniu...zapewne i u Ciebie jest takowa , skoro wiesz , co to za utrapienie . Jak na ironię losu jest tam , gdzie jej byc nie powinno
- jedynie w głębszych pokładach .
Krysieńko ...no nie wiem właśnie , co się dzieje
...czuję się tak , jakby mi kto włączył jakieś turbo ładowanie
.
Zapominam ,że już nie mam 17 lat ...a bywa ,że na tyle się czuję ...by potem ..." dychomy , dychomy , bo dychać musimy ..."
...Tak to leciało
.
Dziękuję za miłe słowa
...magnolia ma ostatnie swoje 5 minut ...coraz więcej płatków opada , bo kwiaty są w pełni rozwinięte .
Elizo ...na pewno masz piękne ...bo nie ma innych wśród magnolii ...wszystkie są jedyne w swym rodzaju
.
I jeszcze raz magnolia ...

Zawilec gajowy .

Zawilec gajowy 'Vestal ' . Pozostałe , to ; żółty - ' lipsensis , wrzosowy - Alenii , Robinsoniana niebieski i biały - n/n .

Krysieńko ...no nie wiem właśnie , co się dzieje

Zapominam ,że już nie mam 17 lat ...a bywa ,że na tyle się czuję ...by potem ..." dychomy , dychomy , bo dychać musimy ..."

Dziękuję za miłe słowa

Elizo ...na pewno masz piękne ...bo nie ma innych wśród magnolii ...wszystkie są jedyne w swym rodzaju

I jeszcze raz magnolia ...

Zawilec gajowy .

Zawilec gajowy 'Vestal ' . Pozostałe , to ; żółty - ' lipsensis , wrzosowy - Alenii , Robinsoniana niebieski i biały - n/n .

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko magnolia jest po prostu obłędna....cudo.....warto czkać na taki widok przez cały rok
Zawilce też śliczniusie, ależ masz piękną kolekcję tych kwiatuszków

Zawilce też śliczniusie, ależ masz piękną kolekcję tych kwiatuszków

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam zgodnie z zaproszeniem odbyłam wirtualny spacer po Twoim ogrodzie i nie tylko obejrzałem też rośliny domowe.Jestem oczarowana mnogością roślin. Magnolia przepiękna a i te maleńkie niżej rosnące też urocze
- Jagodka
Aguś dziękuję za miłe słowa
...w istocie rzeczy ...piękna , choć piękno i szczęście , to pojęcie względne i jakże ulotne . Jednak dla takich chwil...właśnie warto żyć i czekać na nie cały rok
.
Paweł /Xipe zaraził mnie anemonami nemorosa odmianowymi i ...tak to się zaczęło . Prawdę mówiąc rosnął od dawna na mojej bagiennej łące gatunek i ...nawet pojęcia nie miałam ,że jest tyle odmian .
Marysiu...jesteś ... tak się cieszę , że zechciałaś wpaść do mnie na wirtualny spacer , dziękuję
. Przez kilka, a może nawet kilkanaście lat uzbierało się to i owo ...a teraz ...no, cóż ... bardziej dobieram rośliny tak pod względem wymagań , jak i pod kątem ; co mi odpowiada do nasadzeń już istniejących
.

Paweł /Xipe zaraził mnie anemonami nemorosa odmianowymi i ...tak to się zaczęło . Prawdę mówiąc rosnął od dawna na mojej bagiennej łące gatunek i ...nawet pojęcia nie miałam ,że jest tyle odmian .
Marysiu...jesteś ... tak się cieszę , że zechciałaś wpaść do mnie na wirtualny spacer , dziękuję

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
na poprzedniej stronie wyczytałam , że mieszkasz w okolicach Wadowic .. bo ja już urabiam moich chłopców na wypad .. może oni do parku a ja do ciebie ?
Za mną już zakupy targowe - jakoś niespecjalnie jestem zadowolona z targów - ale odwiedziłam tez 2 szkółki po drodze .. i tam kupiłam więcej
Pozdrów jutro ode mnie wszystkich forumowiczów ... z którymi się spotkasz ...

Za mną już zakupy targowe - jakoś niespecjalnie jestem zadowolona z targów - ale odwiedziłam tez 2 szkółki po drodze .. i tam kupiłam więcej

Pozdrów jutro ode mnie wszystkich forumowiczów ... z którymi się spotkasz ...

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jagodko-magnolia przecudna!Zawilce też.
Z gliny możesz wytwarzać ceramiczne ozdoby cieszące się nieustannym popytem na Forum.Taka glina to skarb,ale chyba nie do kopania grządek....
Z targów wczoraj także zachwycona nie wyszłam,mniejszy wybór jak w poprzednich latach,zwłaszcza tych do cienia.Miiriam nie spotkałam.Ale byłam krótko,duszny upał,kompletnie brak przewiewu i szybko zdecydowałam się na zakupy,niosłam już białą pysznogłówkę Monarda w sporej donicy(od Babci Olusi aż z Kościana w Wielkopolsce), męska ręka do noszenia przybyła gdy już stałam na przystanku tramwajowym zdecydowana na odjazd,bo więcej nie zmieszczę w plecaku i torbie na ramię.
Z gliny możesz wytwarzać ceramiczne ozdoby cieszące się nieustannym popytem na Forum.Taka glina to skarb,ale chyba nie do kopania grządek....
Z targów wczoraj także zachwycona nie wyszłam,mniejszy wybór jak w poprzednich latach,zwłaszcza tych do cienia.Miiriam nie spotkałam.Ale byłam krótko,duszny upał,kompletnie brak przewiewu i szybko zdecydowałam się na zakupy,niosłam już białą pysznogłówkę Monarda w sporej donicy(od Babci Olusi aż z Kościana w Wielkopolsce), męska ręka do noszenia przybyła gdy już stałam na przystanku tramwajowym zdecydowana na odjazd,bo więcej nie zmieszczę w plecaku i torbie na ramię.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Jagódko - i co ? jakie wrażenia po targach .. jakie zakupy ? Czekam z niecierpliwością wielką
Ewo - szkoda, że nie wiedziałam , że też jesteś w sobotę . jakoś tak myślałam , że wszyscy będą w niedzielę .. milo byłoby się spotkać - chociaż na chwilę

Ewo - szkoda, że nie wiedziałam , że też jesteś w sobotę . jakoś tak myślałam , że wszyscy będą w niedzielę .. milo byłoby się spotkać - chociaż na chwilę

- Jagodka
Bernadko , nie mieszkam w okolicach Wadowic , ale na trasie przejazdu do Wadowic od strony Śląska - bliżej mi do Oświęcimia .
Na targach byłam i kupiłam ...pierwiosnki ; " Francesca " i Hellera, żagwin " Plena " ,ogromną cebulę - lilii św.Józefa oraz stewię .
jak dla mnie , to Targi ( byłam pierwszy raz ) ...to wielki kiermasz roślinny . Ceny poniektórych roślin wysokie , a sadzonki mikroskopijne . Rarytasy , np. trójlisty po ...48 pln - kwitnące , ciemiężyca -60 pln , żmijowiec -30 pln .
Ewuniu...miło było Cię poznać ...zwłaszcza ,że to dzięki Tobie kupiłam stewię - dziękuję
.
Tereniu ...może przeczytasz ...bardzo dziękuję za wspaniałe rośliny , same rarytaski ...a także za miłą wizytę u mnie i Wasze towarzystwo ...no i za możliwość wypadu na Targi
.
Muszę się pochwalić i to koniecznie co przybyło ; epimedia , storczyk gruntowy , goryczka , fuksje 8 odmian , konwalia różowa , bez Palibin , irys storczykowy , primule auricula i x pubescens , rodgersja ( kolejna) i ...zapomniałam
Na targach byłam i kupiłam ...pierwiosnki ; " Francesca " i Hellera, żagwin " Plena " ,ogromną cebulę - lilii św.Józefa oraz stewię .
jak dla mnie , to Targi ( byłam pierwszy raz ) ...to wielki kiermasz roślinny . Ceny poniektórych roślin wysokie , a sadzonki mikroskopijne . Rarytasy , np. trójlisty po ...48 pln - kwitnące , ciemiężyca -60 pln , żmijowiec -30 pln .
Ewuniu...miło było Cię poznać ...zwłaszcza ,że to dzięki Tobie kupiłam stewię - dziękuję

Tereniu ...może przeczytasz ...bardzo dziękuję za wspaniałe rośliny , same rarytaski ...a także za miłą wizytę u mnie i Wasze towarzystwo ...no i za możliwość wypadu na Targi

Muszę się pochwalić i to koniecznie co przybyło ; epimedia , storczyk gruntowy , goryczka , fuksje 8 odmian , konwalia różowa , bez Palibin , irys storczykowy , primule auricula i x pubescens , rodgersja ( kolejna) i ...zapomniałam