Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Elizo ...e , nie , już za dziesięć - 15 lat będziesz miała ładny widok . Jaką odmianę masz , bo nie wszystkie rosną jako potężne drzewa . Susan rośnie do 3 metrów .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłego dnia Jagódko ;:196
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

[quote="Jagodka" . Jutro jeszcze wokół oczka mała kosmetyka - wyzbierać noski klonowe - jak ja nie cierpię tej dłubaniny ....[/quote]
zaraz zaraz oczko miało mieć remont kapitalny ;:224

a ja wiem od kogo to mam :D
zawilec ciut wczorajszym deszczem stłamszony

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś...dziękuję , Tobie również ;:196 . a najchętniej , to połaziła bym po górach w taką pogodę ...pachnie wiosną , a teraz jest tam ...najpiękniej ;:224 .

Zibi ...już po kapitalnym :heja ..., ale piszę przecież ,że mała kosmetyka ;:108 .

No , popatrz , a pamiętam , w rzeczy samej ;:215 ...u mnie kwitną anemony ; Hannah Gubbay , Robinsoniana i Allenii oraz żółty .
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to miłej walki z gliną. Coś o niej wiem.
Tak piszecie o sadźcach, że zaraz "pobiegłam" zobaczyć. Ależ niektóre maja kudłate kwiaty. Może się wreszcie czegoś nauczę przy Was.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jagódko nadrobiłam kilka stron Twego wątku i stwierdzam,że jesteś naładowana wielką pozytywna energią, którą czuje się czytając wypowiedzi itd.
Co to wiosna robi z ludzi .... :;230
Oby tej energii starczyło na cały sezon.
Pozdrawiam i też chylę czoła przed urokiem pięknej Magnolii.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

hmmm jakie odmiany mam... oto jest pytanie, nie pamiętam :oops: chyba 2 albo 3 kupowaliśmy... będę musiała jutro luknąć na karteczkę która jest przy nich :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...zapewne i u Ciebie jest takowa , skoro wiesz , co to za utrapienie . Jak na ironię losu jest tam , gdzie jej byc nie powinno ;:108 - jedynie w głębszych pokładach .

Krysieńko ...no nie wiem właśnie , co się dzieje :roll: ...czuję się tak , jakby mi kto włączył jakieś turbo ładowanie :;230 .

Zapominam ,że już nie mam 17 lat ...a bywa ,że na tyle się czuję ...by potem ..." dychomy , dychomy , bo dychać musimy ..." ;:224 ...Tak to leciało :;230 ;:108 .
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ...magnolia ma ostatnie swoje 5 minut ...coraz więcej płatków opada , bo kwiaty są w pełni rozwinięte .

Elizo ...na pewno masz piękne ...bo nie ma innych wśród magnolii ...wszystkie są jedyne w swym rodzaju ;:108 .

I jeszcze raz magnolia ...

Obrazek

Zawilec gajowy .

Obrazek

Zawilec gajowy 'Vestal ' . Pozostałe , to ; żółty - ' lipsensis , wrzosowy - Alenii , Robinsoniana niebieski i biały - n/n .

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko magnolia jest po prostu obłędna....cudo.....warto czkać na taki widok przez cały rok ;:138
Zawilce też śliczniusie, ależ masz piękną kolekcję tych kwiatuszków :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam zgodnie z zaproszeniem odbyłam wirtualny spacer po Twoim ogrodzie i nie tylko obejrzałem też rośliny domowe.Jestem oczarowana mnogością roślin. Magnolia przepiękna a i te maleńkie niżej rosnące też urocze
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś dziękuję za miłe słowa ;:196 ...w istocie rzeczy ...piękna , choć piękno i szczęście , to pojęcie względne i jakże ulotne . Jednak dla takich chwil...właśnie warto żyć i czekać na nie cały rok ;:108 .
Paweł /Xipe zaraził mnie anemonami nemorosa odmianowymi i ...tak to się zaczęło . Prawdę mówiąc rosnął od dawna na mojej bagiennej łące gatunek i ...nawet pojęcia nie miałam ,że jest tyle odmian .

Marysiu...jesteś ... tak się cieszę , że zechciałaś wpaść do mnie na wirtualny spacer , dziękuję ;:196 . Przez kilka, a może nawet kilkanaście lat uzbierało się to i owo ...a teraz ...no, cóż ... bardziej dobieram rośliny tak pod względem wymagań , jak i pod kątem ; co mi odpowiada do nasadzeń już istniejących ;:108 .
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

na poprzedniej stronie wyczytałam , że mieszkasz w okolicach Wadowic .. bo ja już urabiam moich chłopców na wypad .. może oni do parku a ja do ciebie ?

Za mną już zakupy targowe - jakoś niespecjalnie jestem zadowolona z targów - ale odwiedziłam tez 2 szkółki po drodze .. i tam kupiłam więcej :)

Pozdrów jutro ode mnie wszystkich forumowiczów ... z którymi się spotkasz ... ;:167 ;:167 ;:167
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-magnolia przecudna!Zawilce też.
Z gliny możesz wytwarzać ceramiczne ozdoby cieszące się nieustannym popytem na Forum.Taka glina to skarb,ale chyba nie do kopania grządek....
Z targów wczoraj także zachwycona nie wyszłam,mniejszy wybór jak w poprzednich latach,zwłaszcza tych do cienia.Miiriam nie spotkałam.Ale byłam krótko,duszny upał,kompletnie brak przewiewu i szybko zdecydowałam się na zakupy,niosłam już białą pysznogłówkę Monarda w sporej donicy(od Babci Olusi aż z Kościana w Wielkopolsce), męska ręka do noszenia przybyła gdy już stałam na przystanku tramwajowym zdecydowana na odjazd,bo więcej nie zmieszczę w plecaku i torbie na ramię.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Jagódko - i co ? jakie wrażenia po targach .. jakie zakupy ? Czekam z niecierpliwością wielką :)

Ewo - szkoda, że nie wiedziałam , że też jesteś w sobotę . jakoś tak myślałam , że wszyscy będą w niedzielę .. milo byłoby się spotkać - chociaż na chwilę :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bernadko , nie mieszkam w okolicach Wadowic , ale na trasie przejazdu do Wadowic od strony Śląska - bliżej mi do Oświęcimia .
Na targach byłam i kupiłam ...pierwiosnki ; " Francesca " i Hellera, żagwin " Plena " ,ogromną cebulę - lilii św.Józefa oraz stewię .
jak dla mnie , to Targi ( byłam pierwszy raz ) ...to wielki kiermasz roślinny . Ceny poniektórych roślin wysokie , a sadzonki mikroskopijne . Rarytasy , np. trójlisty po ...48 pln - kwitnące , ciemiężyca -60 pln , żmijowiec -30 pln .
Ewuniu...miło było Cię poznać ...zwłaszcza ,że to dzięki Tobie kupiłam stewię - dziękuję ;:196 .

Tereniu ...może przeczytasz ...bardzo dziękuję za wspaniałe rośliny , same rarytaski ...a także za miłą wizytę u mnie i Wasze towarzystwo ...no i za możliwość wypadu na Targi ;:196 .
Muszę się pochwalić i to koniecznie co przybyło ; epimedia , storczyk gruntowy , goryczka , fuksje 8 odmian , konwalia różowa , bez Palibin , irys storczykowy , primule auricula i x pubescens , rodgersja ( kolejna) i ...zapomniałam ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”