Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

ubawiłam się :;230 rzeczywiście, moje fiołki też pewnie niechętnie z ziemi wychodzą bo ja tam pazury ciągle pcham :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit witaj Jagoda, zaglądam do ciebie już nie wiem który raz, ale trudno wciąć mi się w rozmowę, bo toczy się w zawrotnym tempie i tematy się zmieniają równie szybko! Nie nadążam za wami gaduły :;230 Dlatego ujawniam się w momencie bratkowo - poziomkowo - keiki"owo i jeszcze o łamaniu kwiatków i co tam jeszcze? ... No właśnie, już się zgubiłam :;230 ;:124
rapunzel pisze: Moja mama wciąż nie może się nadziwić mojemu ogrodniczemu zrywowi. Ja już od kilkunastu lat miałam jakieś ciągoty, ale teraz ujawniły się one na całego.
A moja żałuje, że nie uwierzyła w mój zapał gdy chciałam iść do szkoły rolniczej, myślała, że będę krowy doić i w gumofilcach biegać cały rok :;230oczywiście to z miłości do mnie i troski o moją przyszłość Co do krowy to czy ja wiem ;:224 A teraz, od 8 lat, mam wreszcie swój ogród i w miarę duży dom i mogę poszaleć, a jej oczy z orbit wychodzą, że tak słabo mnie zna ;:136 Mam nadzieję, że swoje dzieci lepiej zrozumiem :wink:
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagoda nie będę zaśmiecać Ci wątku, dlatego zapraszam do mnie na obiecane poziomki. ;:108
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit Jagoda zawsze czytam twuj wótek podoba mi się twoje poczucie chumoru wczoraj z mężem uśmieliśmy się do łez jak to ty donicy zrzucasz z parapetu a tu prosze przygoda z draceną i eschenantusem :;230 :;230 :;230 ałe mimo wszystko kwiaty masz ładne,ałe się rozpisałam,dużo ;:3 ;:3 ;:3 ci życzę :)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Chyba bym się pochlastała po takiej przygodzie z lobelią, szczególnie że moja rozłożyła mnie na łopatki i z trzech paczek mam dokładnie ZERO sadzonek :evil: :twisted:
Ja jak latam z konewką i spryskiwaczem to mój M. nawet już nie komentuje tylko czasami mruknie coś pod nosem jak się wpycham podlać kobeę i tunbergię w małym pokoju, bo muszę po drodze sforsować klatkę dla królika i właśnie mojego M. siedzącego przy komputerze :;230 :;230
A mój pies panicznie boi się spryskiwacza i codziennie przeżywa gehennę i próbuje schować się w najciemniejszy kątek a że kwiatki sa praktycznie wszędzie to bidulka ucieka z paniką w oczach :;230 Będę musiała iść do jakiegoś psieko terapeuty jak już kwiatki na balkonie wylądują bo nie wiem czy się psinka pozbiera :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Jagoda ja też coś mam ostatnio szczescie do kaleczenia kwiatków. Przedwczoraj naprzykład poprawiałam zawiniętą na drabinkę hojkę compactę która dwa nowe pędziki puszcza i co?? Oczywiście jeden złamałam ;:14 ;:14 Nie wiem jak to zrobiłam sama byłam zdziwiona ;:oj
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dziewczyny ubrechtałam się tu na całego teraz po Waszych przygodach z psami i nie tylko :;230
agucha432 pisze:Nie wiem jak to zrobiłam sama byłam zdziwiona

o właśnie - ja też wiecznie zaskoczona "jak to się stało?" :shock: i :oops: i potem na siebie wściekła ;:161 ale w sumie co ja mam się dziwić jak tymi pazurkami pcham się w ziemię najglębiej ile się da, bo "przecież musiało coś urosnąć" ;:223 mój ukochany skrętnik zaklinował pączka, część mu nie chciała się wywinąć i też zaczęłam się "dobierać" ale szybko po rozum poszłam, bo te delikatne główki szybko mozna utrącić a wtedy to nie wiem - chyba bym wyskoczyła od razu przez te okno z 3 piętra ;:202
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Mniodkowa - pewno gdybym ułamała pączka na moim wymarzonym skrętniku to też bym miała ochotę skoczyć z okna, tylko z 1 piętra, ale zanim bym poodstawiała te doniczki, pudełka po śmietanie i lodach z siewkami (czemu więcej roslinek ma cierpieć, jeszcze bym kobeę zawadziła nogą a tunbergie cyckiem) to raczej by mi ta "ochota" przeszła :;230 :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

Niunia ty gupieloku :;230 :;230 ale z nas nadgorliwce wszedzie łapki pchamy a potem płacz, mi się storczyka zachciało prostować ale już go nie dotykam tak będzie lepiej a jeśli o zwierzątka chodzi to mój kocurek uwielbia siedzieć w oknie i nadgryzać listki anturium taki łobuz aż musiałam je przenieś do innego pomieszczenia i teraz tylko musze pamętać żeby drzwi zamykać i z tym będzie gorzej bo sklerozę to mam poważną ostatnio robiłam sałatkę więc pojechałam sobie na zakupki wszystko kupic i 4 razy ze sklepu do samochodu wychodziłam i wracalam aż ekspedientka powiedziala że tą sałatkę to muszę chyba na zapleczu zrobic u niej :;230 :;230 :;230 :;230
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, dziękuję wam wszystkim za te miłe wpisy. ;:196 Wasze słowa to niemal miód na moje serce, zwłaszcza po niedzielnym wypadku, bo chyba ten upadek lobelii rozpoczął jakąś czarną serię i w niedzielę wieczorem odkryłam w pokoju dziewczyn rozbitą doniczkę z zamiokulkasem i na domiar złego zamiokulkas miał złamane co najmniej 3 albo 4 górne liście na jednym z dwóch pędów. ;:223 Wierzcie, że w pierwszej chwili miałam ochotę podusić te potworki. Oczywiście nie mam winnego, jak to zwykle bywa w takich przypadkach.
Wczoraj od rana zabrałam się za tego nieszczęsnego zamiokulkasa i wtedy okazało się, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo miałam gotowe włókno kokosowe do domieszania do podłoża w spadku po lobelii :wink:
Uznałam, że nie przeżyję kolejnych tego typu sytuacji i zabrałam wszystkie rośliny z tamtego kwietnika. Całe szczęście, że w przedpokoju jest już w miarę ciepło, bo postawiłam tam szeflery.
sylvi, witaj :wit fajnie, że się wreszcie odezwałaś :uszy Co do przeskakiwania z tematu na temat, to cóż, ten typ tak ma. 8-)
szarotko, jak tylko się da, bo czasu w związku z przygotowaniami do świąt trochę mniej, zajrzę podziwiać poziomki. :)
oksi, cieszę się, że ci poprawiłam humor. :) To, że jakoś te roślinki dają radę, to chyba tylko świadczy o ich woli przeżycia. :)
Niunia,, jakoś będziesz musiała przeżyć te lobelie. Na szczęście masz całe mnóstwo innych kwiatków na balkon. :) Zresztą jak sama pisałaś mogłyby ci one życie uratować, gdybyś np chciała wyskoczyć przez okno. :;230 :;230 :;230
Co do psa, to mój, a raczej mojego m ma jakiś niepojęty dla mnie wstręt do odkurzacza. Jak tylko zaczynam odkurzać, to rzuca się jak oszalały na szczotkę. W konsekwencji jest przeważnie wyrzucany do przedpokoju.
Najgorzej jest, jak chcę własnie tam odkurzyć, bo to jego królestwo, którego broni dosłownie jak król lew. :wink:
Monik, ja dziś chodziłam z listą po sklepie, a i tak musiałam się wracać przez cały sklep po śmietankę. ;:14
mniodkowa, najgorsze jest to, ze człowiek mając za sobą tyle złych doświadczeń związanych z grzebaniem, nadal grzebie. ;:224
agucha, wyobrażam sobie, co czułaś, gdy ten pęd złamałaś. Ja miałam to samo z eschynantusem, ale musisz obserwować, może gdzieś pod liściem rośnie trzeci, jak to było u mnie. :uszy

Ale to szczęście, że można zapisywać kopie robocze, bo ja tego posta na trzy raty pisałam. 8-)

Nie wiem, czy jutro uda mi się usiąść przy kompie, bo roboty domowej coraz więcej, tak więc już dziś składam wszystkim najlepsze życzenia Wesołych Świąt Wielkanocnych.
Przepraszam też, że zaniedbałam mnóstwo wątków, ale to z braku czasu, nadrobię po świętach. :)
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Dziękuję i również życzę Wesołych Świąt, nie martw się ja też przez natłok obowiązków świątecznych zaniedbałam kilkanaście wątków ;:108
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jagoda coś czuję, że cichutko tak siedzisz bo ;:101 3 część ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, żebyś wiedziała, że zbieram siły na mega sesję, ale czekam tez na ładne słonko i brak domowników, bo dla nich bieganie z komórką i uwiecznianie kwiatków podpada pod konieczność pilnej konsultacji psychiatrycznej, poza tym najmłodszy siedzi w domu, bo ma ospę wietrzną, więc się jakoś nie składa, ale na dniach chyba się trzecia część wykluje. Póki co najnowsze zastosowanie kwietnika.
Obrazek
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Nie no nowe zastosowanie najlepsze.. :;230
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ładnie Ci sie trzyma zielona fitonia, moja ;:118 Najpierw dostała papierowe listki, szeleściły przy dotykaniu.Potem opadały zasuszone. Ale kolorek zachowały do końca swoich dni ;:131
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”