W końcu zaczęły mi kwitnąć zakupione wiosną róże White Fairy, co prawda na razie pojedyncze kwiaty, ale pąków mają sporo
Miejski ogródek Ani - moje początki
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Ja chyba nie mam szczęścia, bo byłam już kilka razy w pobliskim ogrodniczym a także w Obi i niestety nie ma ( w Obi ponoć były i się skończyły). Mam nadzieję jednak, że gdzieś na nie trafię bo będę miała do wykorzystania bon na artykuły ogrodnicze więc planuję zakupy - już się mogę doczekać.
W końcu zaczęły mi kwitnąć zakupione wiosną róże White Fairy, co prawda na razie pojedyncze kwiaty, ale pąków mają sporo
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Aniu doprowadziłaś w krótkim czasie swój ogród do perfekcji.Brawo
Bardzo ładnie wyglądają rojniki w kamieniach.Powiedz,czy dajesz sobie radę z mrówkami.Miałam rojniki i trochę podobnie w kamieniu jak Ty ale wykończyły mnie mrówki-zlikwidowałam tą rabatę.
Gustowny hamak-jeśli byłabyś tak dobra i zdradziła gdzie go kupiłaś.Oj przydałby mi się taki
Gustowny hamak-jeśli byłabyś tak dobra i zdradziła gdzie go kupiłaś.Oj przydałby mi się taki
- Aancyk
- 1000p

Witaj HAniu
Dziękuję za miłe słowo
Na rabacie ze żwirem na szczęście nie dopatrzyłam się na razie mrówek, mam je w innych miejscach, ale zwykle tam gdzie nie mam włókniny pod spodem. Hamak kupiłam w Praktikerze i szczerze polecam, bo naprawdę jest super szczególnie na popołudniowe drzemki wśród zieleni 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Aniu jak nie mozesz dostac Ostrozek, to sobie wysiej w przyszlym roku. Nasiona sa wszedzie tz w kazdym markecie spozywczym i takim tam. Ja mam dwie lewe rece do wysiewow ale posialam w skrzynie ktora stoi na zewnatrz (bezpieczniej, bo na pewno bym wyplewila) i zapomnialam o nich tz podlewalam jak bylo trzeba. Juz sa dosc spore, tak ze pojda w miejsce docelowe i w przyszlym roku beda kwitly.
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Hamaczek odlotowy
Wprawdzie nie kupię, bo mam klasyczny, więc to byłaby już rozpusta...
Wprawdzie nie kupię, bo mam klasyczny, więc to byłaby już rozpusta...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Aancyk
- 1000p

Jule muszę podjechać jeszcze w dwa polecone miejsca i jak tam nie będzie to też spróbuję posiać. Szczerze powiedziawszy moje tegoroczne siewki były nie udane i trochę się zraziłam, więc będzie to ostateczność. Fajnie że Tobie się udało 
Gajowa hamak to dobra rzecz, śmiem twierdzić że lepsza od huśtawki
Gajowa hamak to dobra rzecz, śmiem twierdzić że lepsza od huśtawki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, super masz ten hamak
Pewnie fantastycznie się wypoczywa..i do tego jeszcze takie widoki...
ja tez przywiozłam kiedys z podróży fajny hamak, ale nie mam konstrukcji drewnianej zeby go zamontować w ogrodzie..okazuje się, że to dosyć droga rzecz
Twoj zachęca do relaksu
Twoj zachęca do relaksu
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu sielsko i anielsko u ciebie, nic tylko wypoczywac. Piękne kolory, wygodny hamaczek mmmmm.....
Powojniki pięknie kwitną, u mnie po jednym kwiatku wylazi, mam nadzieje, ze sie rozbujaja
Powojniki pięknie kwitną, u mnie po jednym kwiatku wylazi, mam nadzieje, ze sie rozbujaja
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam taki rojnik jak na pierwszym zdjęciu. Nie wiedziałam, że on kwitnie. Mój się bardzo rozrósł, powypuszczał z boków małe rojniczki. Nie lubi deszczu w nadmiarze i zaczął mi podgniwać, najpierw liście od spodu, a później cały środek. Musiałam go wyrzucić, ale mam mnóstwo mniejszxch.
Aniu, wąchałaś już Nostalgię? Cudnie pachnie!
Aniu, wąchałaś już Nostalgię? Cudnie pachnie!
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Aniu wsiadaj w autko i do Modliszewic od Kielc to około 50 km a wybór ostróżek ogromny są tam dziś dni otwarte na zakupy i zwiedzanie roślinki niedrogie i duży wybór 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
O kurczę, zapomniałam, te dni otwarte! Ciekawa jestem, do której, bo niestety do południa nie mogę... 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Aancyk
- 1000p

Dziękuje za odwiedziny, jestem zarobiona w pracy i na nic nie mam czasu daltego będę miała spore zaległości na forum, muszę zrobić kilka nowych fotek bo cudnie kwitną róże okrywowe, natomiast moja jedyna pienna w tym roku kiepsko sobie radzi, ma bardzo mało kwiatów i jest jakaś osłabiona (nie wiem czy nie zaszkodziło jej wiosenne przesadzanie).
robaczek_Poznan Hamaczek jest super i moja córcia często używa go do drzemki popołudniowej
a ja wtedy z nim latam i szukam zacienionego miejsca.
lulka cześć powojników kwitnie, ale teraz czekam na te z grupy viticella bo strasznie wkurzają mnie wielkokwiatowe Fujimusume załapał uwiąd
i nie wiem czy coś z niego będzie, mocno przycięłam, dałam Topsin i zobaczymy w przyszłym roku. Dosadziłam do niego wczoraj kupionego clemka z grupy viticella bo wkurzało mnie puste miejsce.
megi1402 u mnie w tym roku zakwitły wszystkie rojniki
tez nie miałam pojęcia że one kwitną. Nostalgia pięknie kwitnie, dzisiaj ją powącham
a okrywówki podbiły moje serce ilością kwitów.
usa1276 udało mi się kupić 2 szt. podczas Dni Kielc, bo było stoisko Zieleni miejskiej
muszę jeszcze zapolować na białą. Dzięki za namiary na Modliszewice
Miłego i
dnia dla wszystkich
robaczek_Poznan Hamaczek jest super i moja córcia często używa go do drzemki popołudniowej
lulka cześć powojników kwitnie, ale teraz czekam na te z grupy viticella bo strasznie wkurzają mnie wielkokwiatowe Fujimusume załapał uwiąd
megi1402 u mnie w tym roku zakwitły wszystkie rojniki
usa1276 udało mi się kupić 2 szt. podczas Dni Kielc, bo było stoisko Zieleni miejskiej
Miłego i
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, tak hamaczek ekstra, różyczki bombowe, pokaż przy czasie swoje nowe nabytki, pojechałam do hurtowni no i oczywiście kupiłam biały grys
, teraz jestem na etapie tworzenia, oraz codziennego zwożenia go w workach, żeby zaoszczędzić na transporcie
, a żeby zaoszczędzić na cenie wzięłam 0,5 tony
, więc będę wymyślać dalej.
- gardener1987
- 500p

- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Aniu byłam wczoraj w Obi w Kielcach i są ostróżki nawet duże sadzonki po 26,99 zł, w ciekawych kolorach:) oprócz tego wpadł mi w oko nachyłek pełny i kosmos czekoladowy w tej samej cenie:)