Miejski ogródek Ani - moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejski ogródek Ani - moje początki

Post »

Ja chyba nie mam szczęścia, bo byłam już kilka razy w pobliskim ogrodniczym a także w Obi i niestety nie ma ( w Obi ponoć były i się skończyły). Mam nadzieję jednak, że gdzieś na nie trafię bo będę miała do wykorzystania bon na artykuły ogrodnicze więc planuję zakupy - już się mogę doczekać. :wink:

W końcu zaczęły mi kwitnąć zakupione wiosną róże White Fairy, co prawda na razie pojedyncze kwiaty, ale pąków mają sporo :tan
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Troszkę aktualnych fotek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Pillu i Dominika
Obrazek Obrazek

Nostalgia
Obrazek Obrazek

Pierwsze kwiaty na White Fairy i Lovely Fairy
Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Aniu doprowadziłaś w krótkim czasie swój ogród do perfekcji.Brawo ;:138 Bardzo ładnie wyglądają rojniki w kamieniach.Powiedz,czy dajesz sobie radę z mrówkami.Miałam rojniki i trochę podobnie w kamieniu jak Ty ale wykończyły mnie mrówki-zlikwidowałam tą rabatę.
Gustowny hamak-jeśli byłabyś tak dobra i zdradziła gdzie go kupiłaś.Oj przydałby mi się taki
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Witaj HAniu :wit Dziękuję za miłe słowo ;:196 Na rabacie ze żwirem na szczęście nie dopatrzyłam się na razie mrówek, mam je w innych miejscach, ale zwykle tam gdzie nie mam włókniny pod spodem. Hamak kupiłam w Praktikerze i szczerze polecam, bo naprawdę jest super szczególnie na popołudniowe drzemki wśród zieleni ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aniu jak nie mozesz dostac Ostrozek, to sobie wysiej w przyszlym roku. Nasiona sa wszedzie tz w kazdym markecie spozywczym i takim tam. Ja mam dwie lewe rece do wysiewow ale posialam w skrzynie ktora stoi na zewnatrz (bezpieczniej, bo na pewno bym wyplewila) i zapomnialam o nich tz podlewalam jak bylo trzeba. Juz sa dosc spore, tak ze pojda w miejsce docelowe i w przyszlym roku beda kwitly.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Hamaczek odlotowy :D
Wprawdzie nie kupię, bo mam klasyczny, więc to byłaby już rozpusta...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Jule muszę podjechać jeszcze w dwa polecone miejsca i jak tam nie będzie to też spróbuję posiać. Szczerze powiedziawszy moje tegoroczne siewki były nie udane i trochę się zraziłam, więc będzie to ostateczność. Fajnie że Tobie się udało :wink:

Gajowa hamak to dobra rzecz, śmiem twierdzić że lepsza od huśtawki ;:333
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, super masz ten hamak ;:oj Pewnie fantastycznie się wypoczywa..i do tego jeszcze takie widoki... ;:170 ja tez przywiozłam kiedys z podróży fajny hamak, ale nie mam konstrukcji drewnianej zeby go zamontować w ogrodzie..okazuje się, że to dosyć droga rzecz ;:218
Twoj zachęca do relaksu ;:63
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu sielsko i anielsko u ciebie, nic tylko wypoczywac. Piękne kolory, wygodny hamaczek mmmmm.....
Powojniki pięknie kwitną, u mnie po jednym kwiatku wylazi, mam nadzieje, ze sie rozbujaja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam taki rojnik jak na pierwszym zdjęciu. Nie wiedziałam, że on kwitnie. Mój się bardzo rozrósł, powypuszczał z boków małe rojniczki. Nie lubi deszczu w nadmiarze i zaczął mi podgniwać, najpierw liście od spodu, a później cały środek. Musiałam go wyrzucić, ale mam mnóstwo mniejszxch.
Aniu, wąchałaś już Nostalgię? Cudnie pachnie!
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu wsiadaj w autko i do Modliszewic od Kielc to około 50 km a wybór ostróżek ogromny są tam dziś dni otwarte na zakupy i zwiedzanie roślinki niedrogie i duży wybór ;:215
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

O kurczę, zapomniałam, te dni otwarte! Ciekawa jestem, do której, bo niestety do południa nie mogę... :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p

Post »

Dziękuje za odwiedziny, jestem zarobiona w pracy i na nic nie mam czasu daltego będę miała spore zaległości na forum, muszę zrobić kilka nowych fotek bo cudnie kwitną róże okrywowe, natomiast moja jedyna pienna w tym roku kiepsko sobie radzi, ma bardzo mało kwiatów i jest jakaś osłabiona (nie wiem czy nie zaszkodziło jej wiosenne przesadzanie).

robaczek_Poznan Hamaczek jest super i moja córcia często używa go do drzemki popołudniowej :D a ja wtedy z nim latam i szukam zacienionego miejsca.

lulka cześć powojników kwitnie, ale teraz czekam na te z grupy viticella bo strasznie wkurzają mnie wielkokwiatowe Fujimusume załapał uwiąd ;:145 i nie wiem czy coś z niego będzie, mocno przycięłam, dałam Topsin i zobaczymy w przyszłym roku. Dosadziłam do niego wczoraj kupionego clemka z grupy viticella bo wkurzało mnie puste miejsce.

megi1402 u mnie w tym roku zakwitły wszystkie rojniki :shock: tez nie miałam pojęcia że one kwitną. Nostalgia pięknie kwitnie, dzisiaj ją powącham ;:108 a okrywówki podbiły moje serce ilością kwitów.

usa1276 udało mi się kupić 2 szt. podczas Dni Kielc, bo było stoisko Zieleni miejskiej ;:108 muszę jeszcze zapolować na białą. Dzięki za namiary na Modliszewice ;:196

Miłego i ;:3 dnia dla wszystkich
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, tak hamaczek ekstra, różyczki bombowe, pokaż przy czasie swoje nowe nabytki, pojechałam do hurtowni no i oczywiście kupiłam biały grys ;:223, teraz jestem na etapie tworzenia, oraz codziennego zwożenia go w workach, żeby zaoszczędzić na transporcie :;230, a żeby zaoszczędzić na cenie wzięłam 0,5 tony ;:124, więc będę wymyślać dalej.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Aniu byłam wczoraj w Obi w Kielcach i są ostróżki nawet duże sadzonki po 26,99 zł, w ciekawych kolorach:) oprócz tego wpadł mi w oko nachyłek pełny i kosmos czekoladowy w tej samej cenie:)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”