Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Post »

Janusz jakby udało Ci się ukorzenić jeżynkę to na przyszły rok to ja sie piszę na zakup.
Ta odmiana Orkan na szczęście nie taka droga 6zł za sadzonkę, szkoda tylko, ze sprzedawca nie pisze o tym wędrowniczym trybie życia. :?
To tak jek z Rokitnikiem, kupiłam jeden krzew a juz dookoła mam conajmniej 5 sadzonek :evil: Czeka mnie wkopywanie płytek chodnikowych dookoła niego, bo podaoba mi się bardzo ale jeden mi w zupełności wystarczy.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Ido. Black Satin to mam dla Ciebie jak chcesz a tę drugą będę starał się ukorzenić to dopiero na drugi rok. Myślę,że mi się uda.
Rokitnik nie wymarza? U mnie już duży krzew zmarzł i już go nie chcę, bo te odrosty korzeniowe są 'wkurzające'.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Janusz badzo Ci dziękuję. Naprawdę jesteś wspaniały! ;:138
Pewnie że chcę tą jeżynkę a i tą druga w przyszłym roku też będe chciała. Bardzo spodobał mi się Twój jeżynowy zakątek i też chcę sobie taki szpaler poprowadzić. Nawet mam juz idealne miejsce.
Mój rokitnik jakoś nie wymarza - u mnie te odrosty pojawiły się dopiero w tym roku, ale jak tylko wymarznie to też pozbędę się go, chociaż jest naprawdę śliczny - przecudne są te jego srebrne listeczki. Stanowi taki fajny akcent na tle zieleni.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Imponujące!!! Z kilku badyli tyle dobra !!! :) Nie ma lekko, w tym roku okrywam i w przyszłym przesyłam Ci podobną fotkę :heja

Ja mam najwyższy drut chyba na 2,20
Ta jeżyna to chyba nie jest Orkan, ma bardzo dużo kolców. To jakaś stara odmiana, z czasów kiedy jeszcze nie produkowano bezkolcowych. Jest okrutnie czepliwa i staram się ja krótko ciąć, bo ciągle mi przeszkadza przy koszeniu ;:224
Z powodu koszenia kosiarką przy krzewach nie mam też kłopotu z rozłażeniem się Gazdy. Ostatnio się na nią wkurzyłam i zlikwidowałam 1 krzew , miałam 4. Teraz jak wyłażą odrosty to tylko w niedalekim żywopłocie śliwkowym, ale tam niech sobie wyłażą, nie mam nic przeciwko. Bliżej nie mają szans, bo kosiarka się z nimi rozprawia. Choć raz zdarzyło mi się, że wylazła pod krzewem winorośli oddalonym o 2m.
W Pile mam sporo rodzinki, więc znam ją dość dobrze :) Jeśli tylko kiedyś wreszcie doczekam się takich obfitych zbiorów by zrobić wino, to oczywiście zapraszam na degustację :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fuksję magellana rozmnaża się z sadzonek zielnych pewnie?
Masz szczęście, że nie znalazłyśmy jej podczas spotkania, ależ byłaby rozkrzewiona :roll:
Niby byłam w Twoim ogrodzie, ale jakoś nie mogę skojarzyć, z którego miejsca zrobione jest zdjęcie z kannami, to cytowane przez Ulę.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Janusz :)
Chcę ci tylko powiedzieć, że bywam tutaj prawie codziennie .. czytam i oglądam z zachwytem :)
Dziś zostawiam ślad........
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Januszu, w imieniu swoim i Ani bardzo serdecznie dziękuje, za miłe przyjęcie. Oboje z Krysią jesteście cudownymi ludźmi, bardzo gościnnymi. Dzięki za tłumaczenie i pokazywanie uroczych zakątków Waszego pięknego ogrodu. Za wspaniałą atmosferę... za roślinki nie dziękuję, ale pewnie będę się dopytywać co zaś.
Z niecierpliwością oczekuję Was w swoim skromnym ogródeczku. :wit :wit
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Krysiu i Januszku!
Dziękujemy Wam za miłe i serdeczne przyjęcie Zamościan.Takie spotkania pozostają w pamięci przez długie lata.Kwiaty od Was szczęśliwie dojechały na miejsce.Kwiaty Mirki są nadal w samochodzie.Z jeżyn i malin zaczął się robić aromatyczny sok.Jak niosłem jeżyny to z siatki cały czas kapało, maliny lepiej zniosły podróż.Czy takie chwile można zapomnieć,chyba nie.Jesteście kochani dlatego wszyscy Was kochają.
Pozdrowienia z jednoczesnym przypomnieniem,że teraz my czekamy na Was w Zamościu. :wit
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Wierzcie mi, gdyby nie wstępnie planowany wyjazd do Buska to pewnie w sobotę lub niedzielę bym do Was przyjechała. Masa roboty a owszem, ale zaczynam mieć już psychicznie dość. Za dużo na raz, choć i efekty coraz bardziej widoczne i w domu i na działce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido. Same korzyści z jeżyn: można osłonic się od wścibskiego sąsiada ładna ściana zieleni i tyle owoców. Nie wyobrażam sobie ogrodu w którym nie byłoby owoców. Zawsze to przyjemnie jak w każdej chwili jest coś do skubnięcia.
Widziałem ognika rozpiętego na kratownicy przy scianie o owocach w dwu kolorach. Wyglądało pięknie.

Aguś. Kosztuje to trochę trudu ale za to odwdzięczą się smacznymi i wartościowymi owocami.
Trzeba zaznaczyć że na razie nie są masowo atakowane przez szkodniki. Wprawdzie szpeciel jeżynowy
może trochę zdeformować owoce ale jak do tej pory występuje sporadycznie.
Tej z kolcami to nie znam ale jak bardzo kolczasta to nie wato się poświęcać jak są inne też dobre.
Miałem malinojeżynę o owocach nawet 4 cm ale o takich kłujących pędach,że zrezygnowałem z jej uprawy.
Dziękuję za zaproszenie na przyszłą degustacje ale z mojej strony to był żart a nie wpraszanie się.
Niemniej jednak miło mi i dziękuję.

Elu. Cieszę się,że odwiedziłaś moje skromne włości.
Fuksja Magellana w czasie spotkania to pewnie dopiero z ziemi wyrastała ale zadbałem o to i mam w doniczkach ukorzenioną wiec wszystko na dobrej drodze...........
Nie dziwię się,że nie możesz skojarzyć tego miejsca z kannami, bo one też były w tym czasie małe.
Nic innego nie wypada jak odświeżyć wspomnienia tu u nas na nowo. Zapraszam póki ciepło z całą Rodzinką -to tylko godzina drogi.

Witam Bernadetko.
Dziękuję, że nie zapominasz o moim ogrodzie i ciszę się,że znajdujesz w nim jeszcze coś interesującego.
Serdecznie pozdrawiam :wit

Ewuniu, Aniu.
Jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy Was gościć wraz z Zosieńką Mireczką i Edwardem. Tak rzadko tu można spotkać tak sympatycznych ludzi. Szkoda,że te chwile trwają tak krótko ale za to piękne słoneczko nas rozpieszczało czego nie można powiedzieć o komarach.
Dziękujemy za zaproszenie.

To mała migawka z kameralnego spotkania z Zosią, Mireczką,Anią Ewą i Edwardem

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edwardzie. Już pisała Ewunia, to już wiemy,że dojechaliście dobrze, bo jakby miało być inaczej z tak doświadczonym kierującym. Wszystko co miłe szybko kończy się tak jak i nasze krótkie spotkanie.
Ważne,że jesteśmy w kontakcie i zawsze możemy się spotkać. Gorzej mają ci co muszą jutro iść nauczać niesforne dzieciaki. Chwała im za to
Pewnie nocki trochę poświęcicie na przerobienie owoców ale później będą przypominać słoneczne dni lata.
Dziękujemy za to,że byliście z nami to miła odskocznia od spraw codziennych.
Do zobaczenia :wit

Ula.
Nie poznaję Cię. A gdzie Twoje nagłe decyzje. "Robota nie zając nie ucieknie' a chwila relaksu może w tym pomóc. Więc póki słońce świeci i liść na drzewie w drogę.... :heja
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Właśnie dlatego min ten Busk. Trener, który był na zgrupowaniu ze swoimi zawodnikami u nas w Klubie (gdzie dorywczo pracuję) robi u siebie jakieś zawody, i jedzie kierownik z naszymi kilkoma zawodnikami tam. Miejsce w aucie zdaje się będzie. Owszem, chwilowo i tam więc popracuję (robiąc zdjęcia podczas zawodów) ale odpoczynek od codziennych obowiązków będzie, do tego większość znaczna dnia - tylko moja. Teraz zależy od odpowiedzi na moje zapytania o nocleg.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek

Widzę że miłe spotkanie było w Waszym ogrodzie , wśród kann , Bruno towarzyszy razem z gospodarzami chyba nie pomyliłam imienia pieska pewnie ostatni taki ciepły dzień był wtedy .Czemu do Was tak daleko ;:7

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

nie wiem co się dzieje ale dziś po raz który dubel .
annapias
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 sie 2011, o 16:00

Post »

Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za gościnę i wspaniałą rodzinną atmosferę na spotkaniu u Was. Oboje jesteście wspaniałymi ludźmi. Za roślinki oczywiście nię dziękuję ale i tak są cudne. Pozdrawiam Anna (od Ewy).
Pozdrawiam Anna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”