Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Nooo... :D
Piękne wrzosy ;:108 , moje nie chcą współpracować ze mną niestety :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko ja wrzosy bardzo lubię, więc wtykam je gdzie tylko się da :roll: :lol:

Izuniu to bardzo częste, że coś sadzimy, a za chwilę, albo koncepcja nam nie leży, albo roślinkom źle w tym miejscu i je przenosimy. Mnie wiosną czeka likwidacja różanej rabaty i tworzenie na jej miejscu hortensjowego zakątka :D
Na pewno znajdziesz wspaniałe miejsce na swoje wrzosowisko, ja strasznie żałuję, że nie mam miejsca na wrzosowisko z prawdziwego zdarzenia, bo to widok naprawdę bajeczny. Moje wrzosy powtykane są w każdy wolny kącik pod iglakami, ale i tam cieszą :D

Irenko przyznam się , że między innymi przez ciemierniki nie mogę doczekać się wiosny, jestem strasznie ciekawa jak zakwitną. Mam nadzieje, że nie będą białe, bo takie już mam, lada chwila powinny zakwitnąć, bo mają już piękne pąki :D

Geniu u Ciebie cały czas pada, a u mnie wciąż sucho, przedwczoraj i wczoraj trochę pokropiło, ale to kropla w morzu potrzeb :roll: Jest mglisto, wilgotno, ale tu potrzeba prawdziwego deszczu :roll:

Eluś dwa to początek, poczekaj troszkę, zobaczysz jak się rozmnożą :lol: Deszczyku zazdroszczę, mogłoby w końcu porządnie popadać i u mnie...

Smoczynko powiem szczerze, że i mnie marzy się prawdziwe wrzosowisko, u mnie krzewinki powtykane są po całym ogródku pod iglakami tak, że wcale nie są zbyt widoczne :roll:
Może Twoje panny haszczanny w końcu się do wrzosów przekonaja i pozwolą Ci założyć wspaniałe okazałe wrzosowisko.....a może one myślą, że miejsce wrzosów jest w lesie :shock: :lol:

Izuś jeśli sie rozglądają za śniegiem, to i pewnie go zobaczą, jeśli prognozy się sprawdzą tym razem :roll: Moje cebulaki na szczęscie śpią :D

Aniu ja w tym roku sporo posadziłam bo 31 sztuk, jak się będą u mnie czuły zobaczymy, mam nadzieję, że dobrze. Sporo krzaczków miałam już wcześniej i zawsze bardzo ładnie zimowały i kwitły. Mam nadzieję, ze i z tegorocznymi będzie podobnie.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wrzosy cudne ale nie dla mnie niestety.
Ziemia mokra i ciężka a one tego nie lubią.
Za to nacieszę oczy u Ciebie póki śniegiem nie przysypane.
Bo od środy już podobno ma być zima. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNIESZKO
Wrzosy super. Nie wyobrażam sobie jesiennego ogrodu bez wrzosów i traw ;:196
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

AGNESS pisze: ja wrzosy bardzo lubię, więc wtykam je gdzie tylko się da :roll: :lol:
.......u mnie krzewinki powtykane są po całym ogródku pod iglakami tak, że wcale nie są zbyt widoczne :roll:
AGNESS, ładniusie te Twoje wrzosy :wink: Zawsze mi się podobały, ale wolałam je podziwiać u innych... Miejsca na typowe wrzosowisko chyba u siebie nie znajdę, ale skorzystam chyba z Twojego pomysłu i pod iglakami na pewno znajdę dla nich miejsce...Muszę tylko się doszkolić dokładnie co do ich wymagań..i kiedy najlepiej sadzić..
Pozdrawiam niedzielnie... :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Wszyscy o wrzosach ;:224 pewnie, że są piękne, ale ja może z innej beczki :lol:
Słyszałam, że spodziewsza się gości ;:224 ale Wam fajnie :tan pozdrawiam Was serdecznie i bawcie sie dobrze.
Szkoda Aguś, że wczoraj nie mogłaś z nami być, ale część forumkowego spotkanka dzisiaj wpadnie do Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko faktycznie wrzosy nie lubią ciężkiej ziemi z zastoinami wody, u mnie piaski , więc jest im dobrze.
Śnieg jak spadnie, to zakryje mój niechlujny ogród :roll: bo ja nie sprzątam liści z rabat aż do wiosny i nie wycinam niektórych suchych badylków. A nie wygląda to zbyt estetycznie :roll: Jak śnieg przykryje będzie śliczniusio :lol: bo bałagan zniknie ;:224

Krysieńko ja również wrzosy bardzo lubię, traw niestety nie mam , bo miejsca już brak, ale podziwiam je z wielką przyjemnością w Twoim i innych forumkowych ogrodach, gdzie prezentują swoją delikatną wspaniałosć :D

Jolu ja bardzo żałuję, że nie mam miejsca na wrzosowisko z prawdziwego zdarzenia, ale pod iglaczkami też pięknie wyglądają i wspaniale sobie radzą. One muszą koniecznie mieć kwaśną torfową glebę, bo inaczej będą marniały, słoneczko i niewiele wody, bo bardzo nie lubią zalewania korzeni. Mówi się nawet, że wrzosy żywią się mgłą :D Sadzić można praktycznie przez cały sezon, bo sprzedawane są w doniczkach, ja swoje sadziłam i wiosną i jesienią. Ale największy wybór jest jesienią, kiedy przychodzi pora ich kwitnienia :D

Jolu Pam :D już jestem po przemiłej wizycie, która była dla mnie cudowną niespodzianką. Igunia i Ula już wcześniej u mnie gościły, ale Agę miałam przyjemność spotkać pierwszy raz. Spotkanie jak zawsze zbyt krótkie,bo naprawdę można gadać i gadać bez końca 8-) :lol: Ale mam nadzieję, że wiele jeszcze takich wspaniałych spotkań przed nami :D
Mam również nadzieję, ze i ja będę mogła wybrać się na jakieś spotkanie, bo z tego co dziewczyny opowiadały było rewelacyjnie, bardzo Wam zazdroszczę spotkania w tak dużym gronie ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wrzosy urocze! Ja też w tym roku poszalałam i kupiłam z 10 sztuk! Cudo!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Listopad w pełni a tutaj wiosenne kwiatuszki powtarzają kwitnienie chyba chcą zastąpić te jesienne :wink: łał ale wrzosy to śliczniutkie i jakie ładne kolorki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

AGA, czy ty wiesz, jaka ja jestem niepocieszona, że dopiero przed kilkoma chwilami dotarła do mnie wiadomość o spotkaniu forumowiczów? Gdybym tylko wiedziała, na pewno bym wczoraj tam była. Cholerka, że ja zawsze muszę dowiadywać się ostatnia!
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

AGA dzięki za pochwały . U mnie jest tak mało roślin .Wiatr rozgonił liście z krzewuszki po polach i po wszystkim :;230 Pozostało mi tylko rozrzucanie kretowisk ;:223 Wyczytałam u Ciebie ,że było organizowane spotkanie Forumowiczów .Szkoda że też i ja nie wiedziałam pewnie bym sie wybrała.
SKALNIAK MASZ PIERWSZA KLASA . CHĘTNIE BYM GO Z KOPIOWAŁA DO SIEBIE I NAZWAŁA SKALNIAK ANDZI ;:196
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko na pewno wspaniale będą u Ciebie rosły i zdobiły jesienny ogród do samych śniegów :D A kupiłaś te pączkowe odmiany czy te otwierające kwiateczki :?:

Beatko faktycznie wiosenne kwiatuszki pocieszają nas w późnojesiennej szarości, prymulki są niezawodne :D

Wandziu szkoda, że wcześniej nie wiedziałaś, dziewczyny mówiły, ze było wspaniale. Ja też niestety nie byłam, czekam na spotkanie wiosenno-letnie, może wtedy się uda, ale dziś kilka kobietek będących na spotkaniu mnie odwiedziło, miałam wspaniałą niespodziankę ;:138 Widziałam, że trafiłaś w off-topie do wątku spotkaniowego, trzeba będzie śledzić go na bieżąco, może znów niedługo coś sie wykluje 8-) :lol:

Wiosenko, no naprawdę szkoda, że nie wiedziałas o spotkaniu, teraz trzeba na bieżąco śledzić LUBELSKI wątek, bo już forumowicze myślą o następnych spotkaniach :D
Bardzo się ciesze, że podoba Ci się mój skalniaczek, niestety jak na moją miłość do tych skalniaczkowych maluszków jest stanowczo za mały, bo wiele jeszcze chciejstw, a nie mam gdzie ich posadzić :lol:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No to miałaś dziś miłą niespodziankę :)
Aga i zamierzasz pozostać taka nieczuła na uroki traw? Nawet tych malutkich? :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś ależ ja wcale nie jestem nieczuła ;:223 jestem czuła .....jak radar, ale naprawdę nie mam gdzie wcisnąć. Ale małe jak najbardziej....już nawet kilka mam , chyba ....aż 5 ;:224 :;230
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

AGA JAKI LUBELSKI WĄTEK :?:
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Zablokowany