Cynthio, szkoda, że wieczory są coraz zimniejsze, bo coraz rzadziej spędzamy je na powietrzu...
Gizuś, rzeczywiście spróbuję zrobić zdjątka wieczorem...
Izo, jeden z tych piesków jest już u mnie i teraz mam mniej czasu i na ogród, i na wszystko inne -taki szczeniaczek to troszkę jak malutkie dziecko, wymaga stałej uwagi.
Magdo, o tej porze roku ogród jest piękny, ale nie zmienia się tak z dnia na dzień i nie zawsze jest co pokazywać. Pomyślałam, że ogród to nie tylko roślinki, ale również meble ogrodowe, rzeżby, fontanny, figurki, donice i te wszystkie inne detale duże i małe, które składają się na obraz i klimat naszego zielonego azylu.
Tamaryszku, masz świętą rację - wszystkie zwierzątka duże i małe, ale też -wbrew pozorom- wszystkie roślinki, wymagają naszej uwagi i zainteresowania. Wtedy lepiej się rozwijają i rosną, są zdrowsze i szczęśliwsze. Tak, tak- uważam, że rośliny również mogą być zadowolone i to po nich widać

Aduś, jak mówi przysłowie "diabeł tkwi w szczegółach" i dlatego ja uważam, że ważny jest każdy detal i dbałość o nawet te najmniejsze elementy...
Magdo, ta lampka szczególnie bajkowo wygląda jak się do niej włoży małą świeczkę i światło załamuje się na tych kolorowych szkiełkach...
Dzisiaj pokażę śliwę ozdobną Hessei, ładne drzewko, które obsypuje się obficie kwieciem na wiosnę, a potem przez cały sezon czaruje pstrymi listkami. Ma też jadalne, niezbyt liczne owocki...