U Aneci.
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Aneci.
Dziękuję Rysiu kciuki jak najbardziej mile widziane :P
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko piekny ten hibek
Też trzymam kciuki

Cudniasty Hipcio.
A i Adenium obesum widzę że ładnie wschodzi
,
moje niestety nie chciało wzejść

A i Adenium obesum widzę że ładnie wschodzi

moje niestety nie chciało wzejść

- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Piękne zakupy zrobiłaś, a biały hibek wprost cudowny

Gratuluję adenium, super, że już wschodzi

Pozdrawiam cieplutko

- Anetta
- 1000p
A dziś rozkwitł kolejny hibiskusik (ten kupiłam w netto) i znów się cieszę jak dziecko

oraz aktualizacja paru roślinek: gloksynka, jakaranda+drzewko truskawkowe, kloniki żółte, koleuski i mimoza

skrętniczek (taki inny niż typowe) od Zeberki stracił listki ale go nie wyrzuciłam z nadzieją że coś puści i nie zawiódł mnie:

epi n'joy od Asieńki-Haim w końcu wypuszcza listka i tez mnie bardzo cieszy bo lubię te pnącza rozgladam się jeszcze za Marbly Queen, strelicja też w końcu się pokazała oraz muszę przeprość oficjalnie mojego storczyka bo jeszcze dziś rano marudziłam że tylko listki wypuszcza a nie przyjrzałam mu się nawet dobrze

Jutro dopiero będę siać pomidorki bo zwolniło mi się miejsce na parapecie gdyż w końcu kupiłam kwietniki, te typowe z all bo tanie a mało miejsca zajmują, na szczęście się trzymają i nie mam zastrzeżeń co do stabilności. Na razie wygladają trochę łyso bo co tam u mnie te roślinki jeszcze małe, ale chociaż na arapetach luz jak nigdy dotąd i mam miejsce na nowe chciejstwa
Ze złych wieści to straciłam peperomkę tą zielono żółtą, przelałam ją, znaczy stała w końciku za hibkami które codziennie zraszam i widocznie za dużo wody dostawała przez to zraszanie bo podlewałam ją rzadko, do końca wyglądała bardzo ładnie, ale jak ruszyłam to okazało się że łodyżka jest całkiem brązowa i nie do odratowania, mój błąd
, przez zimę jeszcze odszedł ode mnie falek, ginura, bluszczyk biało-zielony, kroton, także trochę tego niestety było
Ewelinko dziękuję za odwiedziny i za pochwały dla hibciusia
Wiesiu i Tobie dziękuję, szkoda że Twoje nie wzeszło
, tylko ciekawe czy moje dalej da radę bo wzejście nasion to dopiero połowa sukcesu, utrzymac je jest trudne
Asieńko witaj
, dziękuję za miłe słowa 

oraz aktualizacja paru roślinek: gloksynka, jakaranda+drzewko truskawkowe, kloniki żółte, koleuski i mimoza

skrętniczek (taki inny niż typowe) od Zeberki stracił listki ale go nie wyrzuciłam z nadzieją że coś puści i nie zawiódł mnie:

epi n'joy od Asieńki-Haim w końcu wypuszcza listka i tez mnie bardzo cieszy bo lubię te pnącza rozgladam się jeszcze za Marbly Queen, strelicja też w końcu się pokazała oraz muszę przeprość oficjalnie mojego storczyka bo jeszcze dziś rano marudziłam że tylko listki wypuszcza a nie przyjrzałam mu się nawet dobrze

Jutro dopiero będę siać pomidorki bo zwolniło mi się miejsce na parapecie gdyż w końcu kupiłam kwietniki, te typowe z all bo tanie a mało miejsca zajmują, na szczęście się trzymają i nie mam zastrzeżeń co do stabilności. Na razie wygladają trochę łyso bo co tam u mnie te roślinki jeszcze małe, ale chociaż na arapetach luz jak nigdy dotąd i mam miejsce na nowe chciejstwa

Ze złych wieści to straciłam peperomkę tą zielono żółtą, przelałam ją, znaczy stała w końciku za hibkami które codziennie zraszam i widocznie za dużo wody dostawała przez to zraszanie bo podlewałam ją rzadko, do końca wyglądała bardzo ładnie, ale jak ruszyłam to okazało się że łodyżka jest całkiem brązowa i nie do odratowania, mój błąd

Ewelinko dziękuję za odwiedziny i za pochwały dla hibciusia

Wiesiu i Tobie dziękuję, szkoda że Twoje nie wzeszło

Asieńko witaj

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Anetko ile maluszków
Widać ze mają najwspanialszą opiekę bo rosną jak szalone
O i jakiego wielkiego kwiatuszka ma hibiskus i taki słoneczny kolorek
To fajnie że N'joy zaczyna puszczać nowe listki a storczyk pąki

O i jakiego wielkiego kwiatuszka ma hibiskus i taki słoneczny kolorek

To fajnie że N'joy zaczyna puszczać nowe listki a storczyk pąki

Anetko ten hibek to prawdziwe słoneczko.
Trzymam kciuki za maluszki.
Trzymam kciuki za maluszki.

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Anetko, hibek cudnie zakwitł, nasionka pięnie wschodzą, cieszę się, że epi nareszcie ruszyło
A jeśli chodzi o peperomkę, to jeśłi to jest jedna z tych na zdjęciu, to mogę ciachnąć kawałek dla Ciebie, przynajmniej moja się rozkrzewi ;)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc1 ... ea5d7.html

A jeśli chodzi o peperomkę, to jeśłi to jest jedna z tych na zdjęciu, to mogę ciachnąć kawałek dla Ciebie, przynajmniej moja się rozkrzewi ;)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc1 ... ea5d7.html
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Gratuluje porodówki roślinnej, żłobka i przedszkola!
Bardzo mi sie podoba żółty kwiatek. Takiego koloru jeszcze nie widziała. Zapisuję się na szczepkę, jeżli można.
Pozdrawiam

Bardzo mi sie podoba żółty kwiatek. Takiego koloru jeszcze nie widziała. Zapisuję się na szczepkę, jeżli można.
Pozdrawiam

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50

Bardzo ładny hibek, jak słoneczko

Szkoda zimowych strat

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Witaj Anetko
Przychodzę do Ciebie z samego rana przywitać się .
Śliczne roślinki , a hibki rewelacja , mogę spytać
ile masz wszyskich kolorów ?

Przychodzę do Ciebie z samego rana przywitać się .
Śliczne roślinki , a hibki rewelacja , mogę spytać
ile masz wszyskich kolorów ?
- esti42
- 1000p
- Od: 21 sty 2009, o 14:54
Pięknie u ciebie rosną te roślinki ja poluję na mimozę muszę poszukać w kwiaciarniach jej nasionka bo zimą nigdzie nie mogłam znaleźć 

JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Pozdrowionka ASIA

- Anetta
- 1000p
Dziękuję Aniu, Mirku, Igorku, Asiu-Haim, Stasiu, Patrycjo, Adamie, Damianie, Asiu-Esti
Asieńko-Haim jesteś kochana że chcesz się dzielić ze mną ale muszę odmówić bo serducho by mi się krajało jakbyś ogołociła tą śliczną ale nie za dużą peperomkę, może za niedługo będą w biedronie, ale jeszcze raz Ci bardzo dziękuję
Stasiu nie ma sprawy ale mam tego tylko jedną, nie za dużą gałązkę ( bo reszta czyli dwie po prostu uschły) i nie wiem kiedy coś puści, ale będę pamiętać o Tobie
Cześć Adamie, z hibkami dopiero zaczynam niestety, teraz w marcu zakupiłam większość z czego kwitł mi tylko biały, reszta ma być koloru: różowego, żółtego ale tylko z środkiem czerwonym nie tak jak ten z odrobiną białego, pomarańczowy cieniowany czerwienią, czerwony pełny i chyba ze trzy NN a moje zeszłoroczne to pomarańczowy i właśnie ten żółty ze środkiem czerwono-białym, czyli 7 sztuk tych co kolor znam. Fakt że to młode roślinki ale mam nadzieję że wiosna i lato poprawi ich kondycje i wielkość, bo marzy mi się taki duży okaz, albo prowadzony na pniu.
Asiu-Esti mnie dziś zdziwko kopnęło jak zajrzałam u nas dziś na ryneczek a tam: eukaliptus, mimoza, passiflora, jakaranda, a ja przez neta zamawiałam te nasionka, fakt że cena by wyszła ta sama ale od razu bym miała bez bawienia się w przelewy. Jak nie znajdziesz u siebie to mogę Ci kupić i wysłać ale dopiero za tydzień.

Asieńko-Haim jesteś kochana że chcesz się dzielić ze mną ale muszę odmówić bo serducho by mi się krajało jakbyś ogołociła tą śliczną ale nie za dużą peperomkę, może za niedługo będą w biedronie, ale jeszcze raz Ci bardzo dziękuję

Stasiu nie ma sprawy ale mam tego tylko jedną, nie za dużą gałązkę ( bo reszta czyli dwie po prostu uschły) i nie wiem kiedy coś puści, ale będę pamiętać o Tobie

Cześć Adamie, z hibkami dopiero zaczynam niestety, teraz w marcu zakupiłam większość z czego kwitł mi tylko biały, reszta ma być koloru: różowego, żółtego ale tylko z środkiem czerwonym nie tak jak ten z odrobiną białego, pomarańczowy cieniowany czerwienią, czerwony pełny i chyba ze trzy NN a moje zeszłoroczne to pomarańczowy i właśnie ten żółty ze środkiem czerwono-białym, czyli 7 sztuk tych co kolor znam. Fakt że to młode roślinki ale mam nadzieję że wiosna i lato poprawi ich kondycje i wielkość, bo marzy mi się taki duży okaz, albo prowadzony na pniu.
Asiu-Esti mnie dziś zdziwko kopnęło jak zajrzałam u nas dziś na ryneczek a tam: eukaliptus, mimoza, passiflora, jakaranda, a ja przez neta zamawiałam te nasionka, fakt że cena by wyszła ta sama ale od razu bym miała bez bawienia się w przelewy. Jak nie znajdziesz u siebie to mogę Ci kupić i wysłać ale dopiero za tydzień.
- Anetta
- 1000p
A ja dziś kupiłam sobie spryskiwacz i pani w sklepie doradziła mi jakąś lepszą firmę, dopiero w domu zorientowałam się że to Marolex
z czystym sumieniem wpisuję że posiadam