Kasiu czyli po obejrzeniu miałaś dobre sny
Tak draconis jest dorosły więc
się zobaczy kiedy zakwitnie. Coś mi jednak świta ,że u Ciebie już widziałam jego kwiatki.
Kwiatki na mohlianum utrzymywały się miesiąc czyli całkiem sporo.
Epid. Floribundum kupiłam ze względu na kwiaty a w zasadzie na ich kolor, mam nadzieję ,że za rok będzie ich więcej.
Luisa z trantuanii było tak ,że już kiedyś kupiłam bo szalenie mi się podobają te woskowe kwiatki, posadziłam do hydro i niestety padło. Doszłam dlaczego ponieważ ma bardzo cienkie i delikatne korzonki. Postanowiłam dać sobie drugą szansę kupiłam drugie na podkładce ale że było całkiem spore to oddzieliłam po jednej psb i ..... duża część została na podkładce, kolejne do drobnej kory i ostatnie do hydro (ale już wiem ,że nie przetrwa) Obserwuje i widzę ,że na podkładce puszcza nowa psb.
Fajnie i nie fajnie dostać gratis chyba jednak wolałabym dostać to co amawiałam i mniej więcej o czasie bez gratisu , dodatkowo niepokojące zmiany widzę na p. tetraspis x crimson cherub opryskałam p/grzybom i mam nadzieję ,że pomoże
Asiu Ja ekspertem od Lycaste

dobre przecież ja mam .... aż 4 szt , ale oczywiście będę dzieliła się wiedza o ile ją będę miała.
To ja już wolę zbierać kulki w wodzie niż śmietanę w szkle. Obiecuje ,że zawsze kiedy kot mi przewróci doniczkę nie będę się wkurzać tylko pomyśle o tej mieszance szkło-śmietana

.
Już wielokrotnie pisałam ,że też lubię takie kolory jak wymienione przez Ciebie.
Phal Braceana nie pachnie ale chyba mi to nie przeszkadza.
Marto dendrobia są naprawdę fajne polecam , rozumiem ,że wolisz kupić
Jeżeli chodzi o przesadzenie to lycaste jeszcze kwitnie więc czeka ale pójdzie do hydro, coelogyne przesadzę jutro bo mi się kulki skończyły. Tetraspis x crimson pa pędy wiec też jeszcze w korze , epicattleya Rene M juz w kulkach, epid. stamfordianum w korze , drconis jutro do hydro a trantuanii wyżej opisałam .
Dlaczego epidendrum to nie Twoja bajka ?(mi np radicans nie do końca się podoba)
Aniu Hm ślubnie mówisz , no może przez to ,że kwiaty są spore a teraz z różu zrobiły się jakby ecru więc tym bardziej pasują do wiązanki.
Perla Kupuje róznie z SO , z OG z Orchid4U oraz z allegro w zależnosci co akurat chcę kupic i gdzie jest dostępne.
Joasiu dziękuję za odwiedziny , niesamowity ma kolor mohlianum i faktycznie jest taki ognisty i energetyczny. Zadziwiają mnie te dendrobia które kwitną na suchych badylach jak ten w/w.