W.o...Kredytach, kartach kredytowych, bankach
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o...Kredytach, kartach kredytowych, bankach
A ja mam dwa kredyty we frankach i ciagle płacę mniej niz gdybym brał i płacił w pln, ponadto oba mieszkania kupione za te kredyty na siebie zarabiaja i jeszcze zostaje na drobne wydatki.
Wniosek - jeśli brac kredyty to tylko z głowa i z odrobina szczęścia za pazuchą
Wniosek - jeśli brac kredyty to tylko z głowa i z odrobina szczęścia za pazuchą
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja unikam kredytów jak ognia. Mimo że ofert na rynku jest mnóstwo, to jest to bardzo ryzykowne. Jeśli już go wziąć to dobrze byłoby mieć jakieś zabezpieczenie. Inwestycja w akcje może pomóc w sytuacji kryzysowej, jest bardziej opłacalna niż lokata 

-
Akcje warto kupowacgdy jest hossa a najlepiej tuz przed
Ja się chcę wypowiedzieć o Alior Banku. Mam u nich konto ok 5 lat. Z początku było cacy, ale musiałem wyjechać za granicę i zaczęło się od podwyższania opłat za kartę, prowadzenie konta i inne rzeczy. Z praktycznie 0 zł opłat płacę teraz 20 zł. Lokata nocna też zaginęła. Niestety mam umowę zagraniczną i moja wypłata nie wpływa do Aliora. Dlatego w najbliższym czasie wybieram się zakończyć umowę z tym bankiem. Za to żeby wcisnąć jakieś ubezpieczenia itp to dzwonią po 2 razy dziennie.
Jeśli by ktoś mógł polecić jakiś dobry bank do taniego trzymania pieniędzy będę wdzięczny.
Jeśli by ktoś mógł polecić jakiś dobry bank do taniego trzymania pieniędzy będę wdzięczny.
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
Chyba nie ma takiego banku godnego polecenia
Z czasem wychodzą dodatkowe prowizje, zmiana regulaminu na naszą niekorzyść itp.

Z czasem wychodzą dodatkowe prowizje, zmiana regulaminu na naszą niekorzyść itp.
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Ja polecam PKO Bank Polski S.A. - na pewno wybierzesz coś dla siebie. 

Bardzo jestem ciekaw co w PKO jest do wyboru, poza kosmicznymi opłatami.
Nie wdawaj się z głupim w długie rozmowy i nie chodź do tego, kto nie ma rozumu.
Strzeż się go, byś nie miał przykrości i byś się nie splamił przez zetknięcie z nim.
Unikaj go, a znajdziesz wytchnienie i nie doznasz rozgoryczenia z powodu jego nierozumu.
Strzeż się go, byś nie miał przykrości i byś się nie splamił przez zetknięcie z nim.
Unikaj go, a znajdziesz wytchnienie i nie doznasz rozgoryczenia z powodu jego nierozumu.
PKO i Pekao przerabiałem i podziękowałem.
Potrzeba mi konto do transakcji online i z kartą debetową, konto co nie będzie w skali roku kosztowało majątek!
Myslałem o koncie T-Mobile, ale niestety to także usługa świadczona przez Alior więc prędzej czy później zmienia warunki i trzeba będzie słono płacić.
Potrzeba mi konto do transakcji online i z kartą debetową, konto co nie będzie w skali roku kosztowało majątek!
Myslałem o koncie T-Mobile, ale niestety to także usługa świadczona przez Alior więc prędzej czy później zmienia warunki i trzeba będzie słono płacić.
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Jak dawno korzystałeś z PKO? Myślę, że konto za zero nie jest najgorsze.
No już sporo lat minęło.
A może ktoś korzysta z wirtualnych kont?
A może ktoś korzysta z wirtualnych kont?
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Wirtualny? To tylko MBank
Mój eM korzysta i naprawdę jest to konto warte polecenia. Nie ma opłaty za prowadzenie, przelewy, kartę (może tylko za wydanie nowej karty?) Warto poczytać.
A ja przekształciłam swoje stare konto w PKO, gdzie opłaty skoczyły do 12 zł msc plus za przelewy itd na 'konto za 0' i też jestem bardzo zadowolona. Wystarczy zrobić miesięcznie operacje za pomocą karty na 200 albo 300 zł (nie pamiętam)

A ja przekształciłam swoje stare konto w PKO, gdzie opłaty skoczyły do 12 zł msc plus za przelewy itd na 'konto za 0' i też jestem bardzo zadowolona. Wystarczy zrobić miesięcznie operacje za pomocą karty na 200 albo 300 zł (nie pamiętam)
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2015, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kredytu nie mam, ale mam konto z kartą w mBnak i chyba zrezygnuję z karty, bo od kwietnia jak nie zrobię zakupów za min. 300 zł to opłata za kartę wynosi 6 zł! To jest chore
Coraz gorzej z tymi bankami. Niedługo wprowadzą opłaty za rozmowy z pracownikami placówek. Nie ma co, trzeba lokować pieniądze w skarpetę lub materac.
-
Mam kartę w innym banku (ING) i też jest zapis o minimalnych obrotach kartą. Wystarczy jedno tankowanie do pełna i warunek spełniony. Gdybym miał sumować codzienne zakupy to chyba trudno byłoby uzbierać wymagane minimum ?klaudynserafin pisze:Kredytu nie mam, ale mam konto z kartą w mBnak i chyba zrezygnuję z karty, bo od kwietnia jak nie zrobię zakupów za min. 300 zł to opłata za kartę wynosi 6 zł! To jest chore
Alleluja, że zamknąłem konto w Alior lichwie. Właśnie poczytałem o nowych warunkach, które od 1.07.15 wchodzą w życie. Opłaty, opłaty, opłaty za wszystko!! Trzeba być bardzo bogatym by trzymać u nich swoje pieniądze.
http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... lior-Banku
http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... lior-Banku