Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu - ja zostawię tę jarzmiankę na słoneczku jednak. Bo widzę, że jest jej bardzo dobrze w tym miejscu, ufffff.
Fajnie, że nie muszę jej szukać nowej miejscówki.
Mam ten nawóz to petunii ale nawet nie pomyślałam by zrzucić go na fuksję. Dobrze wiedzieć. ;:172
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Olu ja właśnie czekam na zamówione róże w tym pashminę i pastellę. U mnie róże są w pełnym słońcu i to też nie do końca im służy. Czy te kilka godzin wystarczy to nie wiem, dopytaj bardziej doświadczonych koleżanek :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu wszyscy zawsze są zaciekawieni każdą nowością, więc nic dziwnego, że takie dzikie tłumy się u was przewinęły :wink: Mam nadzieję, że zaspokoiwszy swoją ciekawość dadzą ci trochę wytchnienia :D Na szczęście w ogrodzie wcale nie widać twojego braku czasu, wszystko pięknie rośnie ;:333 Jeśli chodzi o róże, to ja mam jedną posadzoną na takiej rabacie, na której po południu jest cień i daje radę. Poza tym poczytaj dokładnie opisy róż, przy niektórych pisze, że nie lubią dużego nasłonecznienia...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu zdjęcia jak zwykle wspaniałe. ;:138 Tyle portretów, że trudno wybrać. :) Pewnie Justę i hortensje specjalnie popodziwiam. ;:oj Niskie trawy w nogach hortensji na pewno się sprawdzą. ;:108 Czasu wszystkim brakuje, a teraz jeszcze taki krótki dzień. ;:222 Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, u Ciebie jak zwykle fotki śliczne i energetyczne ;:215
Piszesz że u Ciebie padało, a u mnie sucho już chyba z miesiąc ;:202 Nawet trawa wygląda gorzej niż latem.
Jestem ciekawa czy zdecydujesz się na to jesienne sadzenie. Ja nie widzę zbytniej różnicy jak róża z gołym korzeniem, za to wiosną mam więcej werwy i chęci a to jednak chyba przeważa ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Olu :wit
Pięknie!!
Po prostu piękne!
Roślin dużo jeszcze kwitnących i radośc nam dających.
Dalie masz bardzo ładne ;:333
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Olu dopiero dzisiaj znalazłam drugą część Twojego wątku, na razie zaznaczam a jutro przeczytam od deski do deski :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, zdjęcia pokazujesz piękne. Szkoda, że koniec sezonu tuż, tuż... zostaną nam zdjęcia wspominkowe. No ale miejmy nadzieję, że zima szybko minie i wiosną wrócimy do ogrodów z nową energią. Róże masz obłędne, ze też moje mają mnie gdzieś ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani . :wit Nawet nie wiecie jak mi miło, że pomimo tego , że ja z braku czasu zaniedbałam swój wątek, wy nadal zaglądacie i wpisujecie się. U mnie niestety kłopoty z pracą. Nowa - nie zawsze znaczy lepsza....Głowy nie mam do niczego i nic mnie nie cieszy. Na dodatek pogoda nie nastraja pozytywnie...Wpadłam w jakiegoś wielkiego doła. ;:145 Na ogród czasu nie mam kompletnie. Ani zdjęć jesiennych nie robię, bo albo zabiegana jestem , albo leje.
W poniedziałek udało mi się na chwilę wyskoczyć i posprzątać co nieco a i tak po godzinie przegonił mnie deszcz.
A roboty zarówno w domu jak i w ogrodzie po pachy... ;:222

Ewelinko odpuściłam sobie jakiekolwiek zakupy w tej chwili. Poczekam do wiosny , może bardziej przychylna dla mnie będzie. Jak na razie moje myśli krążą całkiem daleko od ogrodu...Nie kupuję róż bo nie mam czasu nawet pomyśleć gdzie je wsadzić a co dopiero to uczynić...

Martuniu zazdroszczę ci że masz czas i chęci do robienia zapasów zimowych...Mnie dnia brakuje . Wstaję przed 5 i tak przechodzę do wieczora , czasami nawet nie siądę. Dopiero jak padnę to siedzę...

Beatko jak moje jarzmianki przeżyją zimę to też muszę je przesadzić do słonka. Widzę że w półcieniu bardzo krótko kwitły.

Marlenko zamówione przez ciebie róże , na pewno dawno zostały już wkopane. Ja niestety odpuściłam sobie.
Może jakoś ułoży mi się lepiej w życiu codziennym to wtedy pomyślę. Jak na razie nie mam nerwów do tego .

Małgosiu pisałam ci już na PW co u mnie...Nie wesoło, jak widzisz...Trzymaj kciuki aby się zmieniło na lepsze...

Soniu oj te krótsze dni to naprawdę mogą zdołować człowieka...nie ma to jak słoneczko i lato. A ono tak szybko minęło...

Zuzka wiesz co , też mam nadzieję że wiosną będę miała więcej chęci i czasu...A przynajmniej , że będę spragniona ogrodu po zimie...Czekam na wiosnę z wszelakimi pracami.

Aniu masz rację, jeszcze dość dużo roślin kwitnie. A ja niestety nawet zdjęć nie robię. Nie będę miała co wspominać zimą.

Asiu cieszę się ze jesteś...Chociaż to mnie ostatnio więcej nie ma niż jestem w swoim wątku...

Kropelko właśnie , muszę parę zdjęć narobić bo nie będzie wspominek... A już tak pięknie chryzantemy zaczynają kwitnąć...

Zdjęć parę zostawiam , ale wszystkie ci one odgrzewane niestety...Leżą w laptopie , to wypadałoby je w końcu pokazać...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Najważniejsze to być dobrej myśli ;:108 Pogoda tak naprawdę nie dobija, tylko ty sądzisz, że tak jest, także zmień podejście ;:173 Ja tą aurę deszczową dla przykładu uwielbiam :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu, piękne te zdjęcia ;:215
Życzę powodzenia i by się w pracy ułożyło. ;:168
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34

Post »

No, wreszcie. Super fotki widzę :)

Piękne są!!
Trzymam kciuki, żeby z pracą się ułożyło!!

Pozdrawiam ciepło ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu przecież wiesz, że kciuki trzymam nieustannie ;:333 Ogród poczeka ;:108 Do wiosny może wreszcie wszystko się unormuje to wiosną ruszysz do pracy ze zdwojoną energią :D Czego tobie i sobie samej życzę :wink:
A zdjęcia piękne, czekam jak zwykle na więcej ;:108
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Oleńko , na pewno wszystko po mału się ułoży , trzeba tylko wierzyć i uparcie dążyć do celu ,a w najgorszym przypadku poszukaj innej pracy ,to też jest jakieś rozwiązanie . O ogród się nie martw ,on poczeka do wiosny ,a my razem z nim . Pozdrawiam cieplutko i myślami jestem z Tobą ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu tyle kolorów pooglądałam, że nawet moja melancholia jesienna uciekła. ;:108 Astry w cudnym kolorze. ;:oj Zawsze jest jakieś wyjście z trudnej sytuacji, tylko jeszcze na nie nie wpadłaś. Niech się wszystko unormuje. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”