Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

beatrix+ pisze:Rozweselić? wcale się nie rozweseliłam...wpadłam w chandręjeszcze większą...
Ta żółta była gwoździem...

Buziole!! ;:138
Betinka to potrafi rozweselić ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Martuś przyleciałam na kolejną porcję piwonii ;:97
Cuda, cuda pokazujesz i wyobraź sobie, ze coraz bardziej podobają mi się te pojedyncze pustaczki -piękne środki mają.

.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,u mnie dalej pada i jest ponuro ,zapowiadają mrozy,co może nie być korzystne dla naszych pupilek.

Elu,cieszę się ,że tak podobają sie piwonie ,jest tyle odmian cudownych ,że aż nie do wiary,ja jeszcze nie wszystkie pokazałam ,myślę ,że dzisiaj skończę,każda inna i każda piękna i ma w sobie to coś i o każdej można coś pięknego napisać ,starych babcinych odmian też mam trochę ,zaraz pokażę ,mam obie odmiany ,ale Coral Sunset jeszcze nie kwitła,natomiast Coral Charm powala kolorem ,pozdrawiam :wit

Aluś,ja też lubię zapach piwonii,mój nos często jest zanurzony w ich płatkach ,potrafię ich głaskać i tulić ,jakaś smutna jesteś Aluś ,jakoś czuję to z wpisu,czy coś się dzieje niedobrego?

Wiolu,nie ma zwykłych piwonii,one wszystkie są niezwykłe,mają cudowne kwiaty i cudowne zapachy,ziemia musi być przepuszczalna ,nawieziona obornikiem rozłożonym ,bo są żarłoczne,na wiosnę mają obornik ,a potem trochę nawozu do roślin kwitnących. :wit

Marysiu,czytam właśnie,że bardzo Ci zależy ,żebym sie tym zajęła,jak czas pozwoli,to może to zrobię,ale to wszystko nie dzieje się tak szybko jak szybko się mówi ,pozdrawiam ;:196

Beatko,rozchmurz się :uszy ,u Ciebie są roślinki ,których ja tyle nie mam ,zresztą wszystko przed Tobą :tan ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Olu,to prawda piwonie to dość duże roślinki,ale parę zawsze się zmieści ,nigdy nie będziesz żałować ,że je masz,pozdrawiam :wit

Iwonko,Beatka to taki nasz rozweselacz,nawet pochmurne dni idą przy niej w kąt,a ogrodowo też zakręcona,pozdrawiam ;:196

Ewuniu,przylatuj zawsze ,bo będą jeszcze piwonie ,masz rację te puste z cudownym wypełnieniem w środku są powalające,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu jeszcze będą piwonie ??? ;:oj ;:oj ;:oj ile Ty ich wszystkich masz ??? liczyłaś ??
Są cudne wszystkie - nie umiałabym wybrać tej naj ;:185 ;:185
Pozdrawiam i posyłam ;:196 no i czekam na kolejne piękności .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam znowu do piwoniowego ogrodu.

Obrazek

Shirley Temple,czasem jest bialutka ,a czasem troszkę łososiowa ,dużo piwonii zmienia swój wygląd w czasie kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hogarth
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myrtle Gentry,na tabliczce jest błąd,brakuje r w słowie Myrtle
Obrazek,

Obrazek

White Cap ,cudowny biały garnuszek na bordowej filiżance,mój pupilek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Harianin cudowny złoto bordowy środek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pink Lemoniade
Obrazek

Obrazek

Hit Parade
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piwonie od znajomej babci Franciszki,cudownie pachnące,nie potrzebujących podpór ,bo o sztywnych łodygach są
Obrazek

w głębi kwitnie jeszcze późna pomarańczowa azalia ,
Obrazek

Obrazek

tutaj olbrzymie ,pachnące kwiaty piwonii od znajomej babci Julianny
Obrazek

Obrazek

tutaj różowe piwonie od babci Marysi,
Obrazek

Obrazek

wszystkie te babcine piwonie są dla mnie bardzo ważne ,są wiekowe,żadnej z tych babć nie ma już na świecie,ale kwiaty z ich ogródków zdobią mój najpiękniej jak potrafią ,a zapach unosi się daleko,jutro pokażę piwonie w ogrodzie ,bo to większa część portretów,pa,pa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Babcine śliczne (ja też mam babcine) a i te strzępiaste ładniutki!
Wiem ile to trwa, ale musimy robić takie rzeczy żeby mieć motywację do długiego życia.
Mrozy, które zapowiadają może nie zaszkodzą tym pięknością, ale kożuchu i swetry miej w pogotowiu :;230
Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Szkoda, że nie widać mojego wyrazu twarzy jak je oglądam, piękne ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Imponujące odmiany i ilości piwoniowych piękności serwujesz Marto! ;:138 ;:138 ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Marta mogłabym oglądać te piwonie cały czas .Ciekawa jestem ,co moje nabytki pokażą w tym roku .pozdrawiam
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ;:180 ;:180 ;:180 ;:138 ;:138 ;:138 jesteś Wielka Księżniczko piwonii
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś, piękne piwonie! Nawet nie miałam pojęcia, że tyle jest odmian!
U mnie od tego roku też rosną babcine 2 sztuki. Jedna taka różowa jak Twoje babcine a druga coś w stylu Hogarth. Mam nadzieję, że zakwitną choć po jednym kwiatuszku w tym roku.
Dodatkowo kupiłam kłącze "majowej" i dostałam jeszcze dwie inne (biała i bordowa - obie zapełniane). No i myślałam, że mam już naprawdę dużo.. przed odwiedzeniem Twojego wątku... ;:223
No cóż... małymi kroczkami.. ;:224
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuś .. mi już słów brakuje .. co mam napisać . .Coś przepięknego .. jakie piękne skrzaty na świątecznym stole .. wszystko dobrane ze smaczkiem ..i z duszą ;:167 .. W ogrodzie niesamowicie . . spaceruję i podziwiam .. ile pracy , ile serca tam jest .. Ja myślałam ,że mam dużo piwonii ;:145 u Ciebie to ogród botaniczny .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,nie wiem ile mam piwonii,nie liczyłam ,część jeszcze w ogóle nie kwitła,myślę ,że w tym roku będzie jeszcze więcej,trudno wybrać naj ,bo wszystkie piękne,pozdrawiam ;:196

Marysiu,te babcine najpiękniejsze,cudownie pachną i długo kwitną ,ja mam do nich wielki sentyment ,ale wymyśliłaś z tą motywacją długiego życia ;:306 ,swetry i kożuch dalej leżą na różach i trawie pampasowej trochę je zmoczyło,trochę uschło,ale na razie nic nie zbieram ,tylko jedna kurtkę wysuszyłam ,i czeka na większe mrozy,żeby coś do okrywać :;230 ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,pokaż nam ten wyraz twarzy ,albo sobie wyobrazimy,już koniec ,niektóre były małe i nie kwitły,może w tym roku będzie więcej :tan

Maryniu,fajnie ,że podobają się piwonie ,uwielbiam je i nic na to nie poradzę i jeszcze powiększę tę kolekcję ,pozdrawiam ;:196

Alina,Twoje też na pewno cudne będą ,bo i starsze,pozdrawiam i do zobaczenia :wit

Tereniu,nie wygłupiaj się ;:306 piwonie to są moje księżniczki ;:196

Aguś,miło,że jesteś ,ja też zaczynałam od babcinych ,a ponieważ w pewnym momencie piwonie stały się obciachem w ogródku ,bo w modzie były thuje i ludzie chętnie się ich pozbywali,to je zbierałam ,bo uwielbiam stare babcine odmiany nie tylko piwonii,ale i floksy,łubiny,ostróżki,potem dokupiłam różnych innych odmian,bo uwielbiam takie rustykalne ogrody i na dzisiaj tak się tego troszkę uzbierało,więc i Tobie powoli się uzbiera ,może moje młode odmiany zmężnieją i będzie można je rozmnożyć ,ale na to trzeba troszkę poczekać pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj obiecane piwonie w ogrodzie,może trochę nudzę tymi piwoniami ,ale myślę ,ze mi wybaczycie .

Red Charm i ostrogowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myrtle Gentry
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś słów brakuje! ale chciałam zapytać czy na tej fotografii http://s847.photobucket.com/user/marbru ... g.jpg.html są dwie piwonie czy jedna która ma kwiaty od białych co coraz ciemniejszych. Ma niesamowity kolor, jak na nią patrzę to przychodzi mi na myśl pyszną orzeźwiającą oranżadę z bąbelkami z dawnych lat :D Pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”