Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Piękne te białe lilie ;:167 ., trzeba będzie dokupić :;230
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgoś ta psinka Calineczka , te oczęta ;:167 , mam takie białe lilie , znam ten zapach ;:215 w głowie się kręci ;:180
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,wejście z kolorami tęczy świetnie wygląda ,miło idzie sie chodniczkiem wśród kwiatów,widok z bramy dalej uroczy,pozdrawiam ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie będę się powtarzała, że u mnie nie padało? Otóż, podobno w okolicy padał deszcz, nawet niezły, ale...do mnie nie wstąpił. ;:145

Marysiu - Dziękuję, a Calineczka podrapana. Miała dzisiaj pojechać do nowej rodziny, ale ze względu na chorobę Zuzi , wyjazd się opóźni o ....jakiś czas. Śmieszne jest to, że Kokosa nowy pańcio jest kucharzem. Ten będzie miał wypasione życie. Kokos to ten najgrubszy i najbardziej lubiący spać i jeść. :wit

Iwonko - No właśnie, trzeba będzie. :wink: ;:196

Monia - Zapach się unosi na dość sporą odległość. Chodzę sobie i wdycham. Pytam mojego M: czujesz? A on : Nie, nic nie czuję.
Faceci mają o kilka zmysłów mniej :D

Martuś - Dzięki za słowa uznania, a ta rabata kolorowa powstała w tym roku i jestem z niej bardzo zadowolona. Co to robi zima z człowiekiem. Dobrze robi, jak widać. Same plany, a potem realizacja. Teraz też mam kilka pomysłów, ale...łopaty w ziemię nie wbiję. Taka susza. :wit

Zaczyna drugie kwitnienie Fresia. Bardzo fajna, jak dotąd zdrowo zachowujący się krzaczek. I jak pachnie...

Obrazek

Tego nie siałam kwiatka, ale pamiętam, że zeszłym roku rosła u mnie czerwona werbena. Co to robi łagodna zima z naszymi kwiatkami.

Obrazek

Chyba będą kasztany ;:oj Fajny ten Rącznik, w przyszłym roku muszę go koniecznie też zaprosić.

Obrazek

Kolejna dalia pokazała swoje wdzięki.

Obrazek

I zaczynają kwitnąć astry...

Obrazek

I orzechy, ale chyba są w większości robaczywe,,,

Obrazek

I słonecznie

Obrazek

Nie wiem co to za odmiana malin, ale jak zaczyna owocować w sierpniu, to do samych mrozów mam pyszne owoce.

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu ja nie mam dużo malin na krzaczkach,chyba muszę dokupić jeden ;:333
Fresia pięknie pachnie,ale jednego roku mi zmarzła ;:222 Dalia ładnie uchwycona ;:333
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jaka piekna dalia ;:oj
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu dalia robi wrażenie ;:oj takiego cuda nie mam :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie będę oryginalna ;:185 jaka cudna dalia ;:333
Wracając do Kokosa...swój swoje znajdzie ;:306
To Polana albo Polka ! uwielbiam te maliny, bo nie mają lokatorów i mam tylko te, parę letnich tylko żeby skubnąć :lol:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiu - o zmysłach facetów nie ma co dyskutować :;230 , bo masz 100% racji , Dalia ;:167 , też mam takie późniejsze maliny , moje rosną w cieniu i w tym roku jakoś mało maja owocków ;:223
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu :wit ten słoneczny widoczek mnie rozbraja, uwielbiam rudbekie za to , że kwitną tak długo :D
U mnie też laskowe w większości z robakiem i powiem Ci, że mam tak co roku :( Nie lubię oprysków ale w tych czasach chyba bez oprysków nic nie wyrośnie. Jabłonie też jakieś chore z plamami, tylko papierówka zawsze zdrowa, dobre i to :)
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu, Aniu wyczytałam gdzieś kiedyś, że najlepiej na robaczywe orzechy laskowe robią...kury ;:oj A to w taki sposób, że słonkowiec orzechowiec schodzi na zimę do ziemi pod orzechami, a kurki wszystko wygrzebią i tegoż słonika też, pod moimi laskowymi jest wybieg dla kur i zobaczymy czy to prawda. Niestety orzechy zostały mocno zredukowane i na plony trzeba będzie poczekać, ale co tam i tak co spadło do tej pory było robaczywe :?
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Małgosiu podeślę ci ten deszcz u mnie od 5 dni co drugi dzień pada Obrazek Astry zakwitły ... to jesień blisko ... jakieś to lato krótkie :? Piękne foty a malina bardzo smakowicie wygląda :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To orzechy też się robaczą??? ;:202
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Beti - Dzięki, Polana jest ok. Bardzo smaczna, owoce duże, plenna. Piszesz, że chwasty Ci zjadają maliny....Moje rosną jak szalone, a do tego wytwarzają mnóstwo odrostów. Muszę pilnować, bo bez kontrolowania miałabym cały warzywniak malin.

Aniu - Fresia taka wrażliwa? Koniecznie muszę dokładnie ją przykryć.Malinki są super. W zeszłym roku miałam nawet nalewkę malinową.

Pati - ;:196

Jadziu - Dalie są niesamowite, prawda?

Marysiu - Te co mam, czyli Polana wg Beti, są rzeczywiście bezproblemowe. Rosną fajnie, bo tworzą spory krzak, a do tego oblepiony owocami, smacznymi i dużymi. Czyli jednak muszę pomyśleć o kurach, żeby nie mieć robali w laskowych? Albo pryskać...ale ja chemii nie lubię ;:185

Monia - Moje rosną w pełnym słońcu. Owocują co roku i tak samo obficie.

Aniu - Moje jabłka, oprócz tych letnich odmian, też są w ciapki. Nie pryskane. Zresztą, ja nic nie pryskałam. W tym roku jedynym opryskiem będzie ten na róże. Tylko nie wiem kiedy. W dzień jest upalnie, a wieczorem już opadam z sił...Upał mnie dobija ;:145

Celinko - Dziękuję za chmurkę ;:196 Może tym razem się uda? Bardzo, bardzo potrzebuję deszczu. Nie wiem co to się porobiło, że o nas zapomniał?

Miłka - Laskowe mają pełno robali. Znajoma kupiła kiedyś cukierki czekoladowe. Zawsze po odwinięciu opakowania, wkładała cukierka od razu do buzi...a tym razem przełamała go na pół i zobaczyła...że cukierek się rusza. I to za sprawą robaczywych orzechów laskowych, które były w cukierku. Na szczęście nie lubię cukierków czekoladowych. :D

Obrazek

:wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

J-e-d-n-o zdjęcie, Małgosiu, zlituj się. Fakt, że urokliwe, ale przydałoby się pooglądać więcej Twoich śliczności ;:196
Ja czasem miewam malinki w swoim ogródku. A to za sprawą sąsiadów. Ich maliny przebijają podmurówkę ogrodzenia i wdzierają się do mnie. Nie powiem-dobre są-ale trzeba kontrolować. Mąż skontrolował za dobrze, bo w tym roku ich nie ma :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”