Mój ogród wśród łąk cz.2
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgoś ta psinka Calineczka , te oczęta
, mam takie białe lilie , znam ten zapach
w głowie się kręci 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu,wejście z kolorami tęczy świetnie wygląda ,miło idzie sie chodniczkiem wśród kwiatów,widok z bramy dalej uroczy,pozdrawiam 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Nie będę się powtarzała, że u mnie nie padało? Otóż, podobno w okolicy padał deszcz, nawet niezły, ale...do mnie nie wstąpił.
Marysiu - Dziękuję, a Calineczka podrapana. Miała dzisiaj pojechać do nowej rodziny, ale ze względu na chorobę Zuzi , wyjazd się opóźni o ....jakiś czas. Śmieszne jest to, że Kokosa nowy pańcio jest kucharzem. Ten będzie miał wypasione życie. Kokos to ten najgrubszy i najbardziej lubiący spać i jeść.
Iwonko - No właśnie, trzeba będzie.
Monia - Zapach się unosi na dość sporą odległość. Chodzę sobie i wdycham. Pytam mojego M: czujesz? A on : Nie, nic nie czuję.
Faceci mają o kilka zmysłów mniej
Martuś - Dzięki za słowa uznania, a ta rabata kolorowa powstała w tym roku i jestem z niej bardzo zadowolona. Co to robi zima z człowiekiem. Dobrze robi, jak widać. Same plany, a potem realizacja. Teraz też mam kilka pomysłów, ale...łopaty w ziemię nie wbiję. Taka susza.
Zaczyna drugie kwitnienie Fresia. Bardzo fajna, jak dotąd zdrowo zachowujący się krzaczek. I jak pachnie...

Tego nie siałam kwiatka, ale pamiętam, że zeszłym roku rosła u mnie czerwona werbena. Co to robi łagodna zima z naszymi kwiatkami.

Chyba będą kasztany
Fajny ten Rącznik, w przyszłym roku muszę go koniecznie też zaprosić.

Kolejna dalia pokazała swoje wdzięki.

I zaczynają kwitnąć astry...

I orzechy, ale chyba są w większości robaczywe,,,

I słonecznie

Nie wiem co to za odmiana malin, ale jak zaczyna owocować w sierpniu, to do samych mrozów mam pyszne owoce.

Marysiu - Dziękuję, a Calineczka podrapana. Miała dzisiaj pojechać do nowej rodziny, ale ze względu na chorobę Zuzi , wyjazd się opóźni o ....jakiś czas. Śmieszne jest to, że Kokosa nowy pańcio jest kucharzem. Ten będzie miał wypasione życie. Kokos to ten najgrubszy i najbardziej lubiący spać i jeść.
Iwonko - No właśnie, trzeba będzie.
Monia - Zapach się unosi na dość sporą odległość. Chodzę sobie i wdycham. Pytam mojego M: czujesz? A on : Nie, nic nie czuję.
Faceci mają o kilka zmysłów mniej
Martuś - Dzięki za słowa uznania, a ta rabata kolorowa powstała w tym roku i jestem z niej bardzo zadowolona. Co to robi zima z człowiekiem. Dobrze robi, jak widać. Same plany, a potem realizacja. Teraz też mam kilka pomysłów, ale...łopaty w ziemię nie wbiję. Taka susza.
Zaczyna drugie kwitnienie Fresia. Bardzo fajna, jak dotąd zdrowo zachowujący się krzaczek. I jak pachnie...

Tego nie siałam kwiatka, ale pamiętam, że zeszłym roku rosła u mnie czerwona werbena. Co to robi łagodna zima z naszymi kwiatkami.

Chyba będą kasztany

Kolejna dalia pokazała swoje wdzięki.

I zaczynają kwitnąć astry...

I orzechy, ale chyba są w większości robaczywe,,,

I słonecznie

Nie wiem co to za odmiana malin, ale jak zaczyna owocować w sierpniu, to do samych mrozów mam pyszne owoce.

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ja nie mam dużo malin na krzaczkach,chyba muszę dokupić jeden
Fresia pięknie pachnie,ale jednego roku mi zmarzła
Dalia ładnie uchwycona 
Fresia pięknie pachnie,ale jednego roku mi zmarzła
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Jaka piekna dalia 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu dalia robi wrażenie
takiego cuda nie mam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie będę oryginalna
jaka cudna dalia
Wracając do Kokosa...swój swoje znajdzie
To Polana albo Polka ! uwielbiam te maliny, bo nie mają lokatorów i mam tylko te, parę letnich tylko żeby skubnąć
Wracając do Kokosa...swój swoje znajdzie
To Polana albo Polka ! uwielbiam te maliny, bo nie mają lokatorów i mam tylko te, parę letnich tylko żeby skubnąć
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Gosiu - o zmysłach facetów nie ma co dyskutować
, bo masz 100% racji , Dalia
, też mam takie późniejsze maliny , moje rosną w cieniu i w tym roku jakoś mało maja owocków 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu
ten słoneczny widoczek mnie rozbraja, uwielbiam rudbekie za to , że kwitną tak długo
U mnie też laskowe w większości z robakiem i powiem Ci, że mam tak co roku
Nie lubię oprysków ale w tych czasach chyba bez oprysków nic nie wyrośnie. Jabłonie też jakieś chore z plamami, tylko papierówka zawsze zdrowa, dobre i to 
U mnie też laskowe w większości z robakiem i powiem Ci, że mam tak co roku
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu, Aniu wyczytałam gdzieś kiedyś, że najlepiej na robaczywe orzechy laskowe robią...kury
A to w taki sposób, że słonkowiec orzechowiec schodzi na zimę do ziemi pod orzechami, a kurki wszystko wygrzebią i tegoż słonika też, pod moimi laskowymi jest wybieg dla kur i zobaczymy czy to prawda. Niestety orzechy zostały mocno zredukowane i na plony trzeba będzie poczekać, ale co tam i tak co spadło do tej pory było robaczywe 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Małgosiu podeślę ci ten deszcz u mnie od 5 dni co drugi dzień pada
Astry zakwitły ... to jesień blisko ... jakieś to lato krótkie
Piękne foty a malina bardzo smakowicie wygląda 
Astry zakwitły ... to jesień blisko ... jakieś to lato krótkie - takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
To orzechy też się robaczą??? 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Beti - Dzięki, Polana jest ok. Bardzo smaczna, owoce duże, plenna. Piszesz, że chwasty Ci zjadają maliny....Moje rosną jak szalone, a do tego wytwarzają mnóstwo odrostów. Muszę pilnować, bo bez kontrolowania miałabym cały warzywniak malin.
Aniu - Fresia taka wrażliwa? Koniecznie muszę dokładnie ją przykryć.Malinki są super. W zeszłym roku miałam nawet nalewkę malinową.
Pati -
Jadziu - Dalie są niesamowite, prawda?
Marysiu - Te co mam, czyli Polana wg Beti, są rzeczywiście bezproblemowe. Rosną fajnie, bo tworzą spory krzak, a do tego oblepiony owocami, smacznymi i dużymi. Czyli jednak muszę pomyśleć o kurach, żeby nie mieć robali w laskowych? Albo pryskać...ale ja chemii nie lubię
Monia - Moje rosną w pełnym słońcu. Owocują co roku i tak samo obficie.
Aniu - Moje jabłka, oprócz tych letnich odmian, też są w ciapki. Nie pryskane. Zresztą, ja nic nie pryskałam. W tym roku jedynym opryskiem będzie ten na róże. Tylko nie wiem kiedy. W dzień jest upalnie, a wieczorem już opadam z sił...Upał mnie dobija
Celinko - Dziękuję za chmurkę
Może tym razem się uda? Bardzo, bardzo potrzebuję deszczu. Nie wiem co to się porobiło, że o nas zapomniał?
Miłka - Laskowe mają pełno robali. Znajoma kupiła kiedyś cukierki czekoladowe. Zawsze po odwinięciu opakowania, wkładała cukierka od razu do buzi...a tym razem przełamała go na pół i zobaczyła...że cukierek się rusza. I to za sprawą robaczywych orzechów laskowych, które były w cukierku. Na szczęście nie lubię cukierków czekoladowych.

Aniu - Fresia taka wrażliwa? Koniecznie muszę dokładnie ją przykryć.Malinki są super. W zeszłym roku miałam nawet nalewkę malinową.
Pati -
Jadziu - Dalie są niesamowite, prawda?
Marysiu - Te co mam, czyli Polana wg Beti, są rzeczywiście bezproblemowe. Rosną fajnie, bo tworzą spory krzak, a do tego oblepiony owocami, smacznymi i dużymi. Czyli jednak muszę pomyśleć o kurach, żeby nie mieć robali w laskowych? Albo pryskać...ale ja chemii nie lubię
Monia - Moje rosną w pełnym słońcu. Owocują co roku i tak samo obficie.
Aniu - Moje jabłka, oprócz tych letnich odmian, też są w ciapki. Nie pryskane. Zresztą, ja nic nie pryskałam. W tym roku jedynym opryskiem będzie ten na róże. Tylko nie wiem kiedy. W dzień jest upalnie, a wieczorem już opadam z sił...Upał mnie dobija
Celinko - Dziękuję za chmurkę
Miłka - Laskowe mają pełno robali. Znajoma kupiła kiedyś cukierki czekoladowe. Zawsze po odwinięciu opakowania, wkładała cukierka od razu do buzi...a tym razem przełamała go na pół i zobaczyła...że cukierek się rusza. I to za sprawą robaczywych orzechów laskowych, które były w cukierku. Na szczęście nie lubię cukierków czekoladowych.

J-e-d-n-o zdjęcie, Małgosiu, zlituj się. Fakt, że urokliwe, ale przydałoby się pooglądać więcej Twoich śliczności
Ja czasem miewam malinki w swoim ogródku. A to za sprawą sąsiadów. Ich maliny przebijają podmurówkę ogrodzenia i wdzierają się do mnie. Nie powiem-dobre są-ale trzeba kontrolować. Mąż skontrolował za dobrze, bo w tym roku ich nie ma
Ja czasem miewam malinki w swoim ogródku. A to za sprawą sąsiadów. Ich maliny przebijają podmurówkę ogrodzenia i wdzierają się do mnie. Nie powiem-dobre są-ale trzeba kontrolować. Mąż skontrolował za dobrze, bo w tym roku ich nie ma