Geniu u mnie w tym roku mieszanka.... trochę drobnokwiatowych, trochę z dużymi kwiatuszkami
Gosiu ale pomysł

nigdy nie przyszłoby mi to do głowy
Justynko ależ śliczności kupiłaś

U mnie sporo niezapominajek jest w ogródku..... niedługo już zakwitną.... ciekawe jakie będą kolorki
U mnie dziś piękna pogoda..... od rana słoneczko.... w prognozie widziałam duże ochłodzenie.... mam nadzieję, ze się nie sprawdzi....
A jak tam remont.... kiedy ma być skończona kuchnia???
Joasiu mamy identyczną metodę

ja też bardzo jestem zadowolona z takiego ściółkowania i widzę tylko i wyłącznie plusy tej metody
Ciekawostką jest to, że tak naprawdę przekompostowana kora iglasta, wcale nie jest mocno kwaśna tak jak mogłoby się wydawać, ale bardzo, bardzo delikatnie kwaśna, tak, że nawet roślinki, które lubią obojętny odczyn wspaniale sobie w niej radzą.... Kwaśna jest kora nieprzekompostowana....
Reniu brateczki dopiero zaczynają, mam nadzieję, ze na dniach będzie coraz więcej kwiatuszków
Aguś ja kompostu w workach nie robiłam, bo u mnie nie ma aż tak dużo liści....ale wiele o nim czytałam... ja liście pozostawiam bezpośrednio na rabatkach i zasypuję korą. Ale ta workowa metoda jest świetna, jeśli jest duża ilość liści
Dziś nadal pracowałam przy obrzeżach, teraz już praca lżejsza, bo prawie bez kamieni, więc nie trzeba było tak dźwigać.... zrobiłam naprawdę sporo i jestem bardzo zadowolona.... Ogródek już taki kolorowy, że aż nie chce się wchodzić do domu
Stokroteczki są piękne..... wyobrażam sobie jak wspaniale wyglądają w donicach
Fajne zakupy zrobiłaś..... a nasionka kwiatów, czy warzyw???
Monisiu witaj
Dzień był faktycznie przepiękny..... praktycznie cały spędziłam na pracy w ogródku.... zrobiłam naprawdę sporo i jestem zachwycona
Daj znać, jeśli zdecydujesz się zrobić kompost liściowy w worku.... bardzo ciekawa jestem Twojej opinii
Faktycznie liście z orzecha są problematyczne... różne opinie są na ich temat..... jednak na pewno baaaardzo długo się rozkładają....
Buziaki
Dominiko miło mi bardzo, że podobają Ci się moje wiosenne dekoracje . Dziękuję
Daruniu ciesze się, ze podobają Ci się moje brateczkowe kompozycje.... z przepisem już lecę