Małgosiu przemiła jesteś , dziękuję
 Niebieskie brateczki faktycznie są urocze, ja szczególnie lubię te z drobnymi kwiatuszkami, jednak niestety nie było zbyt dużego wyboru...
 Niebieskie brateczki faktycznie są urocze, ja szczególnie lubię te z drobnymi kwiatuszkami, jednak niestety nie było zbyt dużego wyboru...Izuniu ciesze się bardzo, że masz tulipanki Fashion...... one są prześliczne.... u mnie dziś już zaczynają pękać pąki

Faktycznie nie wszystkie rośliny lubią zakwaszenie korą.... jednak u mnie większość tak rośnie i na szczęście radzą sobie.... w ogóle stwierdzam, że roślinki mają ogromną zdolność przystosowania się..... U mnie jest tylko jedna rabata pozbawiona kory.... to ta z ciemiernikami.... tam ściółkuję skoszoną trawą

Ewuniu u mnie i różyczki są obsypane korą..... był to problem, gdy na zimę kopcowałam ziemią..... teraz przerzuciłam się na kopcowanie korą i jest ok

Właśnie te koszta są najgorsze, bo korę najlepiej uzupełniać każdego roku, a jest ona paskudnie droga

Ale tak jak mówisz..... najlepiej robić to po troszkę, metodycznie....a tam gdzie nie ma kory ściółkować skoszoną trawą

Co do ściółkowania piwonii korą.... bardzo to lubią, one najlepiej rosną w przepuszczalnej lekko kwaśnej glebie

właśnie rozmawiałam z M o tym jak radziłaś mi wykorzystać liście i wpadłam na pomysł zeby worki zawiesić na belkach w stodole.
 właśnie rozmawiałam z M o tym jak radziłaś mi wykorzystać liście i wpadłam na pomysł zeby worki zawiesić na belkach w stodole.
 Ja kupiłam duże, stokrotki , niezapominajki. I tulipany do wazonu
  Ja kupiłam duże, stokrotki , niezapominajki. I tulipany do wazonu   Szaro-buro i mżawka z mgły. Gdzie to
 Szaro-buro i mżawka z mgły. Gdzie to   

)grabimy i wyrzucamy.
 )grabimy i wyrzucamy.
 prawdziwa wiosna u Ciebie
 prawdziwa wiosna u Ciebie