Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11
Witaj Nowo rocznie
chyba wypada sobie życzyć, żeby zima była łaskawa i zdrowie dopisywało (ja też si3 niestety doleczam z przeziębienia), u mnie na razie cebulowce siedzą w ziemi, ale aura mnie niepokoi...dziś zebrałam zupełnie zieloną rukole do sałaty...

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wandziu najważniejsze że przeziębienie przeszło i mogłaś Świętować w zdrowiu
Ja też mam lenia i brak weny
Dużo zdrówka w Nowym Roku

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu dużo,dużo zdrówka i energii w Nowym Roku 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Wandeczko, wszystkiego naj, naj, na tym Nowym Roku , zdrowia szczęścia i miłości a w ogródku samych radości.
Jaki śliczny ten różowy niecierpek, jeszcze takiego nie spotkałam.

Jaki śliczny ten różowy niecierpek, jeszcze takiego nie spotkałam.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Iga51, witam Cię z wielką przyjemnością. Rzeczywiśćie mijałyśmy się już w innych wątkach. Czasem człowiek sobie obiecuje, że musi kogoś koniecznie odwiedzić, ale ponieważ to FO jest tak rozległe, zapomina się o tym postanowieniu, pojawiają się inne sprawy, inne wątki, nowe osoby... Tym bardziej się cieszę, że zechciałaś mnie odwiedzić i w Starym Roku obdarzyłeś moj ogródek tyloma sympatycznymi słowami. Ty zdaje się nie masz swojego wątku, prawda? Coś czuję, że z wiosną go założysz
Łatwiej jest wtedy dzielić się spostrzeżeniami.
Piszesz, że u ciebie na razie pustawo. Jeśli pobędziesz z nami dłużej, na pewno twój ogród szybko się zagęści. Tak było ze mną, Cztery lata obecości na FO sprawiły, że praktycznie nie mam już u siebie wolnych miejsc na nowe nasadzenia. A tu wciąż pojawiają się w handlu inne odmiany. Wspomniałaś o jeżówkach - cudne są, rzeczywiście. Chciałabym, aby moje przetrwały zimę, bo kupiłam sporo jesienią. Jeśli chodzi o żurawki, bardzo polecam, bo świetnie zasłaniają gołą ziemię i są śliczne. Rewelacyjne do tworzenia kompozycji. Trawy -- niezbędne w jesiennych kompozycjach. Hortensje -- bardzo wdzięczne i eleganckie. Róże -- kapryśne, ale konieczne. Ach, można by dużo wymieniać... No cóż, Igo, zapraszam z otwartymi ramionami do ogrodowych pogaduszek
Magenta, Renatka, Sweety, koziorożec, leszczynko, Monika-Sz, Bogulenko, JLG, RomciaW, gracha, stasia_ogród, dorcia7 - dziękuję kochane dziewczyny. Pijmy więc razem za ten Nowy Rok, bo skoro przyszedł, to wiosna już niedługo

Piszesz, że u ciebie na razie pustawo. Jeśli pobędziesz z nami dłużej, na pewno twój ogród szybko się zagęści. Tak było ze mną, Cztery lata obecości na FO sprawiły, że praktycznie nie mam już u siebie wolnych miejsc na nowe nasadzenia. A tu wciąż pojawiają się w handlu inne odmiany. Wspomniałaś o jeżówkach - cudne są, rzeczywiście. Chciałabym, aby moje przetrwały zimę, bo kupiłam sporo jesienią. Jeśli chodzi o żurawki, bardzo polecam, bo świetnie zasłaniają gołą ziemię i są śliczne. Rewelacyjne do tworzenia kompozycji. Trawy -- niezbędne w jesiennych kompozycjach. Hortensje -- bardzo wdzięczne i eleganckie. Róże -- kapryśne, ale konieczne. Ach, można by dużo wymieniać... No cóż, Igo, zapraszam z otwartymi ramionami do ogrodowych pogaduszek

Magenta, Renatka, Sweety, koziorożec, leszczynko, Monika-Sz, Bogulenko, JLG, RomciaW, gracha, stasia_ogród, dorcia7 - dziękuję kochane dziewczyny. Pijmy więc razem za ten Nowy Rok, bo skoro przyszedł, to wiosna już niedługo

Witaj
Wandziu w Nowym Roku, życzę Ci żeby był o wiele lepszy od starego 

- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Wanda, niewyróbka, cudny ogród, klimatyczny - wiesz, co to znaczy, myślałam na początku, że trochę , jak mój, ale nie, o wiele ładniejszy, dojrzalszy - te ścieżki kombinowane z kamulców, te zakamarki cudne
wow. Domu jeszcze nie wypatrzyłam, za bardzo w krzaczorach schowany, dęby ciężkie, bajkowe, choć nie zazdroszczę, ale piękne są. I takiego kota w Kazimierzu wypatrzyłam pięknego, chcę go
. Pięknie masz, pięknie. Chyba z 5 dni będę oglądała te Twoje wątki, tyle ich naprodukowałaś. Szczęśliwego Nowego Roku

No i już zobaczyłam liliowce, które uwielbiam, jeżówy cudowne, hortensje, agapanty, trawki wychylone na ścieżki
. 

No i już zobaczyłam liliowce, które uwielbiam, jeżówy cudowne, hortensje, agapanty, trawki wychylone na ścieżki

Pozdrawiam, Iwona.
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
Witaj Wandziu w Nowym Roku. Widzę, że Iwona tak samo zachwyca się Twoim ogrodem jak ja. A Twój obecny wątek to ja oglądam już od ponad miesiąca (jak w Renaty wątku rozmawiałyśmy o trawach). Nie wpisywałam się wcześniej, bo chciałam poznać jeszcze więcej Twoich wątków. Ale cóż, rok się kończył, więc szybciutko się namalowałam. I cieszę się z tego. Chciałabym już otworzyć swój wątek, ale mam tak niewiele zdjęć, nie myślałam nigdy o robieniu zdjęć ogrodu, dopóki nie trafiłam na forum. Myślę, że może wiosną otworzę. Na razie mam niewiele do pokazania. Tym bardziej, że od momentu jak kupiliśmy nasze siedlisko, nie dokumentowałam zmian.
Pozdrawiam. Iga
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WANDZIU......no to niech się nam

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Wandeczko

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wandziu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Niestety nie pamiętam Twojego sposobu. Dlatego nie korzystam

Niestety nie pamiętam Twojego sposobu. Dlatego nie korzystam

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu absolutnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia
To normalne, że czasami człowiekowi nic się nie chce, więc dlaczego nie miałoby to dotyczyć forum.
Zresztą to nie jest szkoła/praca i nie musimy podpisywać listy obecności. Ty jesteś najważniejsza. Najlepszego w 2014

To normalne, że czasami człowiekowi nic się nie chce, więc dlaczego nie miałoby to dotyczyć forum.
Zresztą to nie jest szkoła/praca i nie musimy podpisywać listy obecności. Ty jesteś najważniejsza. Najlepszego w 2014

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Wandziu ja też sie przyłączam, ale z dala znów przeziębienie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Najlepszego Wandziu w nowym sezonie.
Jeszcze zima wprawdzie przed nami, ale teraz już z górki.
Czy twoje rośliny też czują wiosnę i wyłażą z ziemi ?
U mnie niektóre róże nie zakończyły jeszcze poprzedniego a już rozwijają następne pączki.
Krokusy też mam na wierzchu.
Pozdrowienia i pomyślności wszelkiej.

Jeszcze zima wprawdzie przed nami, ale teraz już z górki.
Czy twoje rośliny też czują wiosnę i wyłażą z ziemi ?
U mnie niektóre róże nie zakończyły jeszcze poprzedniego a już rozwijają następne pączki.
Krokusy też mam na wierzchu.
Pozdrowienia i pomyślności wszelkiej.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki