Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Bożenko, czy dobrze kojarzę że zajrzałaś do szkółki Magda? Kurczę, zaraz tam chyba pójdę i ja, skoro tak kusicie :twisted:
Nie martw się ilością zamówionych roślin - póki portfel to wytrzymuje, a miejsca na nasadzenia nie brakuje, to i M. jakoś to łyknie ;-)
Marysiu, wysyłam dużą dawkę słońce do Ciebie! Niebo co prawda lekko się chmurzy, ale może dzień będzie ładny :)
Dorotka, bo u mnie żółtków jak na lekarstwo, ale jakies tam niedobitki są ;-) żartuję - azalie pontyjskie uwielbiam, takoż kwitnące na słoneczny żółty berberysy :) Miłego!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wpadłam przelotem licząc na energetyzujące zdjęcia i nie pomyliłam się! Przecudna azalia! rośnie u Ciebie w pełnym słońcu? bo bardzo mi się marzy koło moich rh, ale tam cień mocny...z drugiej strony we wrocławskim parku Szczytnickim azalie razem z rh pod drzewami rosną i kwitną oszałamiająco...
x-ag-a
---

Post »

Pat, witaj z rana... jak samopoczucie? Mam trzy azalie pontyjskie... rosły dotychczas w różnych częściach ogrodu - i w słońcu i w półcieniu, nie miało to wpływu na obfitość kwitnienia... jesienią przesadziłam wszystkie trzy do rabaty leśnej i tam tworzą symbiozę z rh, iglastymi i wrzosami. Moim zdaniem, mimo bliskości ocieniających brzóz, zupełnie im ten lekki cień nie zaszkodzi... są wspaniałe, to prawda :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry Agus :wit Ty to zadnych malych bylin nie kupuj czasem, skup sie na "napakowanej" roslinnosci :wink: takie kurduple, to nie Twojego ogrodu... szkoda kasy.
A wiesz, ze czapka mnie zaczyna cmic buuu mam nadzieje, ze to na slonce, bo jak na slonce, to przezyje te trzy dni ;:108
x-ag-a
---

Post »

Julek, a w rzyció! Małe byliny nie są do mojego ogrodu - giną i ich nie widać, nie mówiąc już o wydanych pieniądzach przy żadnym efekcie. Po prostu chciałam pooglądać, bo to lubię... Co do czapki, to ja już mam wyjęte Cinie, bo zaczyna ćmić... chyba zaraz łyknę... łączę się w bólu!
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Aga ,jak sie dziś miewasz ? Omena mówi ze za 3tygodnie zobaczymy pierwsze oznaki wiosny co ty na to ?
x-ag-a
---

Post »

Cześć Ewa! Czytając takie wieści, mam się natychmiast wspaniale! :) Wszyscy już stoimy w blokach startowych i czekamy na wiosnę :) Oby przyszła zgodnie z prognozami!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

aguniada pisze:Julek, a w rzyció! Małe byliny nie są do mojego ogrodu - giną i ich nie widać, nie mówiąc już o wydanych pieniądzach przy żadnym efekcie. Po prostu chciałam pooglądać, bo to lubię... Co do czapki, to ja już mam wyjęte Cinie, bo zaczyna ćmić... chyba zaraz łyknę... łączę się w bólu!
Dlaczego ja nie trafiłam na FO 3 lata temu?
Bo teraz to nawet ja, czyli ignorant ogrodniczy, to wiem :uszy

Współczuję dolegliwości...
Psinka spała z rodzicami w łóżeczku? 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

witaj :wit
Gdzie nie wejdę to tylko ;:162 o wiośnie,a to jeszcze i tylko 44 dni,przynajmniej do kalendarzowej :wink:
a ja tam lubię i duże ,okazałe roślinki i małe,wdzięczne :wink:
miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja sobie tak gdam tylko dla ostroznosci :wink:
Podobno na weekend ma byc zimniej ale sloneczniej, to byla by przyczyna naszych cmiacych czaszek ... oby tak bylo, bo bez przyczyny nie zgadzam sie na bolesci :twisted:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Aga ja też zamawiałam w szkółce Magda ,nawet jeszcze wtedy nie było komputerów Przysyłała ofertę i można było zamówić .Rośliny zdrowo się rozrastają Ma teraz w ofercie sadziec ,który nie rośnie wysoki.Można go wsadzić na rabatę.Ceny też przystępne
.,.
x-ag-a
---

Post »

Ewo, przejrzałam ofertę szkółki - faktycznie jest sporo interesujących roślin. Zdecydowałam jednak, że tę przyjemność zachowam na zakupy wiosną, na żywo... mam na liście bardzo dużo roślin konkretnych i niestety kosztownych, więc na byliny raczej nie będzie funduszy (poza tym, mam też sporą ilość zamóionych on-line bodziszków, świecznic, róż oraz jednorocznych, na które czekam). Może pod koniec sezonu, zobaczymy.
Julek, masz moje stałe upowaznienie do gadania - Ty wiesz, że mnie trzeba pilnować ;-) Czaszki nas ćmią na przedwiośniu - to normalne przy zmianach pogody...
Aniu, witam... nie mam nic przeciwko małym roślinkom, ale w moim buszu one niestety giną... jest kilka odsłoniętych miejsc, gdzie mogę posadzić floksy szydlaste czy goździki, ale generalnie kupuję wszystko co docelowo jest giganteus ;-)
Magdo, psio-córcia spała na swojej podusi - wyobraź sobie, że ona grzecznie przesypia całą noc. Wzorowe dziecię :)
Mówisz, że nie wiedziałaś o wielu ogrodowych niuansach 3 lata temu? Ja też! :)

PanM mógłby coś skrobnąć... zamilknął był jakoś ;:173
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu jak się miewa Sarunia?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ciekawa jestem jakie zamówiłaś róże ,bo ja tylko jedną The Prince .Długo na nią czatowałam.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dobry Aguś :wit
PPE śliczny, ja też zamówiłam :-) Gdzie chcesz posadzić te clemkI u siebie? Łatwiej będzie dobrać jak podasz przeznaczenie ;:173
Miłego dnia, u nas pięknie i słonecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”