Maryś, nie bij
Justynko, zapraszam gorąco
Linetko, cieszę się, że kurak posmakował
Asiu 
próbuj i daj cynka, czy smakował
Kasik, myślę, że jak najbardziej można, ewentualnie część płynu można odsączyć jeśli arbuz byłby zbyt wodnisty
Aniu, pomyślę coś
Manenko 
polecam

Wieczorkiem wrzucę jeszcze jedną wersję, z makaronem z cukinią
Moniczko, robiłam kiedyś, baaardzo dawno temu, zanim wyszłam za Zagorzałego Przeciwnika Koperku

zupę-krem ze świeżych ogórków z serkiem śmietankowym. Gotowałam bulion drobiowy z warzywami (marchewka, pietruszka, seler, kawałek pora), odcedzałam, wrzucałam do wrzącego bulionu starte na grubej tarce ogórki ze skórką, dodawałam część warzyw z wywaru (marchewki, trochę selera i pietruszki), dodawałam 2-3 serki topione śmietankowe, te takie w kostkach dużych, nie te małe trójkąciki, podgotowałam i jak się rozpuściły, wszystko miksowałam na gładko. Na koniec gotowania dodawałam duuużo koperku i troszkę śmietany, sól, pieprz do smaku. Jeśli lubisz, to można też dodać ząbek czosnku, posiekany drobno. Do tego, ofkors

groszek ptysiowy lub grzaneczki
