Rośliny Karoliny cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Karoliny cz.II

Post »

podejrzewam że poczta ma swoją stronkę i powinien tam byc cały regulamin
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To i ja opowiem swoją sytuację.
Zamówilam w tamtym roku dla mamy biżutrię srebrną. Pierścionek i kolczyki. Paczuszka malutka, oczywiście doszla, ale w jakim stanie. Aż się poplakalam. Ktoś musial potraktować ją butem! Pierścionek i jeden kolczyk calkiem zgniecione, musialam do zlotnika nieść, a na poczcie w nosie mieli, jak im pokazalam w jakim stanie przesylka doszla.

I inna sytuacja. Mam na wsi super listonnoszke, ale jak ona idzie na urlop to w zastępstwie niej chodzi pewien lepek. Nigdy z awizem nie wchodzi do domu, nawet do skrzynki nie wrzuca, tylko wciska w brame! Napisalam ofiicjalną skargę na niego. To mi powiedzial, ze się psów boi, bo tabliczka na plocie wisi. To przecież móglby zatrąbić, ale po co, lepiej wpakować świstek w bramę i jechać dalej ....
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ale się smutnie zrobiło ;:222
Karolci wątek się zabrudził ;:224

Pytałaś ,czy będę zimować epipphylum :shock: .
Nie wiem ,co dokładnie miałaś na myśli ;:224
Moje epi sadziłam z zeszłym roku na jesieni.Zimowało normalnie na oknie-rozrastając się.Lato spędziło na dworze i kwitło.Więc nie planowałam żadnych szczególnych zabiegów przy nim.Oprócz różowego-mam jeszcze 2 inne i doniczkę z różnymi innymi.Tamte niestety jeszcze nie kwitły,mimo takiego samego traktowania.Ale mniejsze są,może temu.
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Karolinko jaka przykra sprawa ale chyba musimy wszyscy zacząć pisać meile do poczty polskiej ,wyrażać swoje opinie i wszędzie gdzie temat poczty się pojawi w sieci,żeby zaczęli traktować ludzi,którzy ich utrzymują z należytym szacunkiem .Wszak internauci tworzą potężną rzeszę opiniotwórczą czyż nie...?
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

IkaD pisze:Karolinko jaka przykra sprawa ale chyba musimy wszyscy zacząć pisać meile do poczty polskiej ,wyrażać swoje opinie i wszędzie gdzie temat poczty się pojawi w sieci,żeby zaczęli traktować ludzi,którzy ich utrzymują z należytym szacunkiem .Wszak internauci tworzą potężną rzeszę opiniotwórczą czyż nie...?
wreszcie ktoś napisał coś mądrego - zamiast się na nich użalac trzeba coś z tym zrobic - gdyby nie nasze przesyłki to by roboty nie mieli
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

izabela skula pisze:
IkaD pisze:Karolinko jaka przykra sprawa ale chyba musimy wszyscy zacząć pisać meile do poczty polskiej ,wyrażać swoje opinie i wszędzie gdzie temat poczty się pojawi w sieci,żeby zaczęli traktować ludzi,którzy ich utrzymują z należytym szacunkiem .Wszak internauci tworzą potężną rzeszę opiniotwórczą czyż nie...?
wreszcie ktoś napisał coś mądrego - zamiast się na nich użalac trzeba coś z tym zrobic - gdyby nie nasze przesyłki to by roboty nie mieli
Iza , ja już to na poczcie swego czasu głośno stwierdziłam-to sie na mnie tak popatrzyły,jakby ufo zobaczyły. :evil:
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

Beata bo to głupia baba była.... :;230
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie tak, ale teraz jak adres żle napisany to wiedzą gdzie mnie znależć :;230
Wtedy , koleus w lutym 5 dni krążył w samochodzie i pan był u mnie z inna przesyłką,ale nie wiedział,że i ta do mnie-bezczelnośc :evil: :evil:
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

może ten pan nie znał wszystkich literek i miał problem z odczytaniem :;230
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Głupiego udawał i tyle, :evil:
Ciekawe jak tu przyjdzie gospodyni co powie na nasze pogaduszki :;230 :heja , moze będzie zła za bałagan :;230 ;:19
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ja obstawiam wściekłość listonosza za list wielkości paczki ;:222 bo jak on ma go wepchnąć w tą swoją torbkę? i w sumie nie dziwię się, że go nerwy biorą, ale różnica 4zł na przesyłce piechotą nie chodzi, a same wiemy po ile często za kwiatki płacimy w sieci.. ;:224 z czego połowa to koszty... ale żeby taki pan miał sobie prawo zdemolować list to już gruba przesada... niestety skargi nic nie dają i co z tego, że nie gadamy a robimy? Ja szczerze nienawidzę tej instytucji i mówię o tym głośno, od 10 lat mam z nimi złe przygody, w całej Polsce ;:223 wiecznie muszę się kłócić, pisać skargi itp bo to przyjdzie list, zwykły list - bez zawartości :shock: pusta koperta :shock: a to awizo w skrzynce choć w domu byłam a listonoszowi nawet zadomofonować się nie chciało.. a to jak dziś - baba w okienku do mnie jak nadawałam kartonik z kwiatkami dla forumowiczki - "a co jest w środku?".. a co jej do tego? ;:202 ah można by gadać i gadać ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Było jej odpowiedzieć ..świeżutki" środek naturalny"- nawóz do kwiatów...chce Pani powąchać??? :;230 :;230 :;230

A teraz proponuje zacząć znów chwalić fiołkaski Karolinki :tan ...bo czarno widzę najbliższą przyszłość ...i dziewczyna nam nic więcej nie pokaże i nie da..bo wysyłać nie zechce... :;230

Karolinko..dawaj foteczki...na rozchmurzenie naszych obliczy.. ;:168
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

mniodkowa pisze:Ja obstawiam wściekłość listonosza za list wielkości paczki ;:222 bo jak on ma go wepchnąć w tą swoją torbkę? i w sumie nie dziwię się, że go nerwy biorą, ale różnica 4zł na przesyłce piechotą nie chodzi, a same wiemy po ile często za kwiatki płacimy w sieci.. ;:224 z czego połowa to koszty... ale żeby taki pan miał sobie prawo zdemolować list to już gruba przesada... niestety skargi nic nie dają i co z tego, że nie gadamy a robimy? Ja szczerze nienawidzę tej instytucji i mówię o tym głośno, od 10 lat mam z nimi złe przygody, w całej Polsce ;:223 wiecznie muszę się kłócić, pisać skargi itp bo to przyjdzie list, zwykły list - bez zawartości :shock: pusta koperta :shock: a to awizo w skrzynce choć w domu byłam a listonoszowi nawet zadomofonować się nie chciało.. a to jak dziś - baba w okienku do mnie jak nadawałam kartonik z kwiatkami dla forumowiczki - "a co jest w środku?".. a co jej do tego? ;:202 ah można by gadać i gadać ;:224
Aguś, właśnie pani na poczcie mi mówiła, że listonoszowie nie mają obowiązku brać ze sobą listów z gabarytem B. Powiedziała, że wręcz jest przekonana iż wszyscy zostawiają awizo. Co więcej, do gabarytu B zaliczają się również przesyłki w kopertach bąbelkowych więc powiedziała, że bąbla też prawdopodobnie do domu nie zaniesie.
Ja mam to szczęście, że póki co mieszkam na wsi, mam super listonosza, który każdą przesyłkę przynosi mi do domu ;:215
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

izabela skula pisze:zdarza sie że fiołki kwitną cały rok - Karolcia uważaj żeby ich nie przechłodzic bo ja już kilka straciłam w ten sposób ;:223
Dostałam radę, żeby kwiatuszki poobcinać bo kwitnienie o tej porze roku dla młodej rośliny może być nazbyt obciążające.
jola1313 pisze:Ale się smutnie zrobiło ;:222
Karolci wątek się zabrudził ;:224

Pytałaś ,czy będę zimować epipphylum :shock: .
Nie wiem ,co dokładnie miałaś na myśli ;:224
Moje epi sadziłam z zeszłym roku na jesieni.Zimowało normalnie na oknie-rozrastając się.Lato spędziło na dworze i kwitło.Więc nie planowałam żadnych szczególnych zabiegów przy nim.Oprócz różowego-mam jeszcze 2 inne i doniczkę z różnymi innymi.Tamte niestety jeszcze nie kwitły,mimo takiego samego traktowania.Ale mniejsze są,może temu.
Jolciu, nic mi się nie zabrudziło :D
To i ja nie będę zimować epi, bo nie mam gdzie. Chyba, że mi się miejsce zwolni. Jedno epi chce kwitnąć ;:oj

Kasiu - Labko bez obaw, będę wysyłać :D Jak Twoje listeczki???
anka93 pisze:Głupiego udawał i tyle, :evil:
Ciekawe jak tu przyjdzie gospodyni co powie na nasze pogaduszki :;230 :heja , moze będzie zła za bałagan :;230 ;:19
Beatka, tak, jestem zła :;230 teraz przyjedź tu do mnie i pomóż mi posprzątać ;:136

Mnie ciekawi, czy ktoś korzystał z InPostu? Czy oni mają podobne usługi? Czy ta firma jeszcze w ogóle istnieje? ;:oj

Foteczki muszę zrobić ale to jutro za dnia bo nie mam żadnych aktualnych :D
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolina!!, w życiu nie przyjade do Ciebie sprzatać :heja .U siebie nie chce mi się , a do Ciebie tyle km tłuc ,żeby się zarobic?!!! ;:222 .O , nie.Moge przyjechać kwiatki i kaczuszki poogladać,winko wychylic- na takie sprawy tak. ;:65 :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”