Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majka 411 - róże 2012 cz.2 (sezon różany)

Post »

Majeczko,miłego wypoczynku na łonie...natury ;:3
Coral Dawn- kupiłam rok temu dał kilka kwiatów,przemarzł,odbił jednym pedem i stoi.Kwiatów jeszcze nie ma ale...tak nie musi być u Ciebie :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tak, odpoczywaj i rob foty - duzo, duzo fotek - zebysmy mialy co w zimowe wieczory ogladac :lol:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko ja też bym się tak pobyczyła na tarasie i o niczym nie myślała ;:170 fajnie by było ale rzeczywistość ciśnie się ze swoimi problemami. :evil: ;:222
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka, przyłączam się do apelu Jule - rób duuużo ślicznych fotek, będziemy ładować bateryjki w zimne jesienne wieczory ;:170
ps. ja mam zamówioną Pashminkę :heja :heja :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju mam nadzieję, że kiedyś uda mi się ją dostać. Miłego wypoczynku przy pracy życzę. :D
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Maju moje róże jakoś słabo kwitną więc fajnie jest Tu wpaść i napawać się takimi widokami , co ty im dajesz że one mają takie ilości kwiatów :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, na razie zrobiłam eksperyment taki, że róże zasiliłam tylko w jednej części ogrodu. Zobaczymy jak przezimują i jak będą rozwijały się wiosną. Jeśli zobaczę różnicę reszta też dostanie. Mykoryzę dałam tez swoim rh. Zobaczymy.
I Pashminka i Agnes cudne ;:167
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Majka , ta pasmina jest totalnie niezwykła, wprost niewiarygodna :shock: gdzie ja można zamówić? Pytam, ale kompletnie nie wiem gdzie miałabym ja posadzić, heheh.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju tak się cieszę że to Agnes Schilingier bo bardzo mi się podoba jej kwiat i właśni ją zamówiłam u Gosi może jesienią zawita u mnie. Twój doktorek nie wygląda na wysokiego, widziałam go w realu u Anki ale to był olbrzym, też go ma drugi sezon ale w zeszłym roku jej nie powtarzał kwitnienia.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie nadal mokro i zimno, róże mają przerwę w kwitnieniu. Granny jednak kwitnie nieprzerwanie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale śliczna ta fotka Agnes ;:63
Majeczko, ja również dołączam do apelu o dużą ilość fotek ;:196
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Maju koniecznie rób dużo zdjęć ;:224 Zamawiam ;:224 ;:224 takie gdzie będą wszelkie odcienie czerwieni i wszystkie Edenki :;230
Agnes Schilingier zdobyła i moje ;:167 Muszę tylko pomyśleć gdzie by ją tu posadzić ;:224
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witam:) różę Heidi Klum kupiłam w lipcu przypadkiem ze względu na jej cudny kolor ,dopiero na forum wyczytałam że może być chorowita ... mam jednak nadzieję że u mnie taka nie będzie i że przeżyje zimę :) ja w porównaniu do Was mam mało róż i odmian ale w tym roku po lekkim przemarznięciu u mnie królową jest róża którą rok temu kupiłam pod nazwą Monica ... to chyba rabatowa ale wyrosła na duży krzew i ciągle kwitnie,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witam, :wit
tym razem z domku, więc mogę swobodnie pisać i wstawiać zdjęcia. :D

Dużo padających ostatnio deszczy spowodowało lawinę różanych przyrostów. Pokazują się nowe pąki kwiatowe, jedne już kwitną inne dopiero zbierają siły. Na rabacie zrobiło się buszowato od nowych przyrostów na różach. Usunęłam sporo różnych jednorocznych kwiatów. Przycięte szałwie i przetaczniki ładnie się rozrosły, tworzą zgrabne kępki tylko drugi raz słabo kwitną. Róże nawet są dość zdrowe, nie licząc jakiś tam listków zdjętych z dolnych partii niektórych krzaczków, szczególnie z niektórych angielek i np. Chippendale. Chyba najbardziej nie popisała się Souvenir de la Malmasion, ona łapie mączniaka. Dostała oprysk, jak nie pomoże, to zetnę ją do zera. Leonardo da Vinci, Lavender Pinocchio, Old Port, Heidi Klum i Ebb Tide jak na razie nie wykazują na liściach żadnych chorobowych zmian. Purle Eden załapał od dołu, ale skończyło się na zdjęciu kilku listków. Teraz sobie kwitnie w najlepsze, i znowu tworzy nowe przyrościki.
Wiosną kupiłam nawóz interwencyjny do róż. Był mi potrzebny do pobudzenia Aspirinki. Niby się udało, bo zechciała łaskawie wypuścić dwa badylki i nawet widziałam jej kwiaty. Teraz ani drgnie, ale tego nawozu nie mogłam już stosować, bo wiadomo już mamy sierpień. Żeby go wykorzystać robiłam roztwór w konewce i podlewałam nim róże. Oczywiście podlewałam w ostanie dnia lipca.
Teraz jestem zła, bo nie spodziewałam się, że po tym nawozie kwiaty dostaną dziwnie wyrazistych kolorów. Oj?. nie lubię takich kolorów. One nie są naturalne. Zaraz wstawię zdjęcia z dzisiejszego dnia, jeżeli lubicie takie zabarwienia kwiatów, to możecie stosować ten nawóz właśnie żeby poprawić ich kolor.

Aszko, Jule, Majeczko, Kasiu, Elżbietko, Katik, Gosiu, Magenta, Danusiu, Ewciu, Moni, Maddy, Monikwiaty, dziękuję za odwiedziny ;:196 . Życzenia udanego wypoczynku się sprawdziły :D
Foty jak tylko jest co ?. ;:oj trzaskam a, co? ;:333

Aszko, w takim razie ciekawa jestem jak Coral Down przezimuje, to róża ze strefą 5b.

Katik, kiedy właśnie moje róże w pierwszym kwitnieniu nie miały dużej ilości kwitów.
Wyjątkowo róże ze szkółki francuskiej, to tak one mają wyjątkowy potencjał. Kwitły bardzo obficie i jeszcze powinny kwitnąć.

Gosiu-Margo, ale podobno efekt zastosowania mikoryzy, to co najmniej trzy lata. Do tego czasu zapomnisz co której dałaś ? :;230

Kasiu-magenta, ja zamawiałam razem z Gosią-Deirde we szkółce francuskiej.

Danusiu, zaraz wstawie zdjęcie Doktorka , będzie razem z Mammą. On nie jest mały, tylko jak nie kwitnie, to nie robie mu zdjęć. :wink:

Monikwiaty, róża Monica, to chyba nie rabatówka. Jeżeli chodzi o Heidi Klem, to ona ładnie przezimowała, natomiast musisz zadbać o nią , bo ma skłonności do chorób. Załóż swój wątek chętnie pooglądamy Twoje różyczki.

Zdjęcia z 13 sierpnia :D

Chippenalle i w dali Amber Queen, z lewj dalia pomponowa.
Obrazek

Chippendalle
Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No to dawaj te slicznoty ...jestem gotowa ;:173
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”