Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko ;:167 magnolia jest tak cudne, że możesz ją pokazywać, ja nie mogę oczy od niej oderwać i pięknie dziękuję za jej fotki ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiedziałam miałam nosa , kolejna porcja zdjęć miss magnolii ;:167 w mojej okolicy nie ma tak wiekowej okazałej i pięknej .
Jagódko masz zdjęcie całej miodunki ciekawam listków ;:224 kwiatuszki mają piękny kolorek .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wczoraj byliśmy na wystawie w Ołomuńcu i tam również zachwycałam sie pięknie kwitnącymi magnoliami. O dziwo jest ich tam mnóstwo w każdym przydomowym ogródku i nie tylko .To są niezapomniane widoki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu super zawód wybrałaś.. wszak to co pokazujesz to najlepsze lekarstwo dla mojej duszy ;:180 Cudny pokaz ,kiedyś zobacze to na żywo ;:333 Stanę za płotem i będę wzdychać ;:173
Czasami załuje ,ze to takie ogromne drzewa i mi się nie zmieści na podwórku ...bedę podziwiać u Ciebie ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Serdecznie witam ....moich wspaniałych Gości i kłaniam się nisko ;:180 .

Bardzo dziękuję za miłe wpisy ...tak ogólnie ;

Ani / akl62 , Agusi/AGNESS , Agusi/ Agnieszce 72 , Zibiemu / ZbigniewG , Kasi / robaczek _Poznań , Agusi / Aguniada ,Lideczce / slila1 , Halince / HalinaK , Elżuni / tija , Jadzieńce / Jakuch , Danie / mm-complex ;:167 ;:180 ;:196 .

Miodunki nie mam w większej perspektywie sfoconej ...ale ona ma liście czysto zielone , podłużne , bez żadnych plam nakrapianych , tudzież ciapek ...to odmiana Bowles Red .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wyobrażam sobie jak teraz wszystkich zachwyca Twoja magnolia, zdjęcie nie oddaje jej wielkości. Sam kwiat wokół.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Igo, nie będę oryginalna, ale dołączę do zachwytów nad magnolią.
Moje maleństwa jeszcze nie maja zamiaru otwierać pąków.
Na targach nie udało mi się kupić gwiaździstej ;:185
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Igolku magnolia ;:167 Po prostu bajka ;:224
Chciałabym ją kiedyś zobaczyć na żywo i poznać osobiście jej właścicielkę ;:167
Zalatana jetem dlatego nic nie piszę , ale zaglądam regularnie .

Buziaczki !!! ;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko... ;:167 oj , tak , masz rację ...jakby nie uchwycił jej na fotce , to nie oddaje ogromu kwiecia , ani wielkości drzewa .

Justynko...doczekasz sie na pewno ...a za miłe słowa dziękuję ;:196 . Może jeszcze podejdziesz stellatę - to najwcześniej kwitnąca z magnolii .

Agusiu...i ja podglądam ...czytam , ale jakoś mnie wena opuściła ...i nic nie piszę ;:185 . Dziękuję za słowa ciepłe i dla mojego ;:167 bardzo miłe ;:196 . Może wybierasz sie kiedyś , w góry Beskidu Śląskiego ...ew. w Tatry , czy chociażby do Wadowic , Donizaurolandu w Zatorze ....ew. do Oświęcimia ? Zapraszam serdecznie i ja Ciebie chętnie bym poznała ;:196 .
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ależ wielgachna magnolia :shock: :shock: :shock: nieziemno ona wygląda, całe drzewo w kwiatach - niesamowity widok ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,my przywiozłyśmy miodunki o jednokolorowych liściach znad jeziora u Bożenki i ona stoi jak ma mokro,jak słońce to klapie.Pewnie bedę musiała przesadzic ją do cienia, a twoja gdzie rośnie?
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Po cichu sobie podglądałam wątek, ale muszę napisać - magnolia olbrzymia i piękna. Wygląda jak okaz z ogrodu botanicznego.
Mignęło mi zdjęcie rozsady pierwiosnków - mam pytanie czy one łatwo z siewu rosną?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,a może orientujesz się kiedy sadziec powinien wychodzić z ziemi,bo boję się,że zmarzł albo nie wiem co,bo nic tam się nie dzieje?
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszłam ledwo żywa z ogrodu ; ryłam szpadlem kolejny raz rabatę , ta cholerna glina mnie wykończy ...chyba będę robić gliniane donice ...popyt by na nie zapewne był . Przesadziłam funkie , bodziszki i języczki oraz jakieś korzenie ...chyba mięty .

Uwielbiam to zmęczenie , ale radość i satysfakcja ...bezcenne :tan . Jutro jeszcze wokół oczka mała kosmetyka - wyzbierać noski klonowe - jak ja nie cierpię tej dłubaniny ;:223 . Nie wiem , ale klony i jesiony akurat nie moje , a liści z nich mam pełno tylko ja w swym ogrodzie .

Elizo ...witaj :wit ...tak dawno Cię nie było :( . Ale już jesteś i to cieszy ... ;:138 . Tak ...magnolia to potężne drzewo , w końcu ma ponad czterdzieści lat .

Gosiu...no , popatrz , jak to jest , co powinno stać , to się kładzie - leży plackiem ...a Twoja miodunka powinna stać ;:108 ...na baczność , bo ma rosnąć w cieniu ..albo w półcieniu . U mnie rośnie w półcieniu ...słońce jest filtrowane .... ;:3 ;:224 .

Olgo ...witaj serdecznie Miły Gościu i ...usiądź , proszę pod rozłożystą magnolią , kontemplując się jej widokiem , tudzież zapachem ;:108 .
Pierwiosnki bez problemu wzeszły , ale np. Vialii i Gold Lace rosną powoli . Kandelabrowy natomiast już dzisiaj posadziłam na rabatę primulkową . Trzeba dużo cierpliwości i ...dobrą ziemię do wysiewów .

Gosiu ...sadziec powinien wyjść kwiecień - maj ...poczekaj jeszcze ...bo on kwitnie w lecie ..to ma czas .

Jaki masz ten sadziec ; konopiasty , purpurowy , czekoladowy , czy plamisty ? O ile pamiętam , to go pokazywałaś i to chyba odmiana konopiastego , prawda ?
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ojj tak troszkę mnie nie było u Ciebie - przepraszam :oops:

Ona ma 40 lat???? ooo mamuśś :shock: u siebie zasadziliśmy jesienią dopiero magnolie i teraz jak sobie pomyśle że będę miała prawie 70 lat na karku jak doczekam takich rozmiarów tych piękności jak u Ciebie to aż zniechęcam się że kiedykolwiek doczekam takiego widoku...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”