Działka na Kaszubach 2011
-
- 50p
- Od: 3 lip 2010, o 07:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach 2011
Działeczka świetna , nie zdążyłem niestety przejrzeć wszystkich Twoich wątków od dechy do dechy bo troszke tego jest . Mogłabyś pokazać zdjęcie Twojego oczka. nt. mojego odpowiem niebawem w moim wątku 

Zajrzyj do mnie 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1652293" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1652293" onclick="window.open(this.href);return false;
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, zdjęcia jak zawsze cudne i w żadnym wypadku nie nudne
Taka szklarenka to super sprawa. Moje siewy póki co zabutelkowane. Ale mam tego niewiele.
Słaby ze mnie siewca
Pozdrawiam

Taka szklarenka to super sprawa. Moje siewy póki co zabutelkowane. Ale mam tego niewiele.
Słaby ze mnie siewca

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Olu - ja już sobie nie wyobrażam - jak bym sobie bez niej poradziła, dlatego jestem niezmiernie wdzięczna Krysi za pomoc w jej zakupie. Nazwę kwiatka z Dużej Donicy muszę odszukać - bo zapomniałam
Powiem Ci tylko tyle - że bardzo ładnie kwitnie na czerwono.
Agato - koty jak dzieci - są bardzo ciekawskie i zawsze interesują się wszystkim co się dzieje w domu. Jakby więc mogły odpuścić sobie zasiewy??
Justynko - każdy ma trochę inne preferencje. Ja bardzo lubię jednoroczne i lubię siać. Inni wolą byliny albo gotowe sadzonki...i tak powinno być, gdyby wszyscy lubili to samo - świat byłby nudny
Arturze - na Twoją prośbę fotki mojego oczka, zwanego Leśną Kałużą..
Pierwsza fotka z 2010 roku, na zdjęciu pomysłodawca i twórca oczka. Pozostałe są z ubiegłego roku ( maj i czerwiec)

Agato - koty jak dzieci - są bardzo ciekawskie i zawsze interesują się wszystkim co się dzieje w domu. Jakby więc mogły odpuścić sobie zasiewy??
Justynko - każdy ma trochę inne preferencje. Ja bardzo lubię jednoroczne i lubię siać. Inni wolą byliny albo gotowe sadzonki...i tak powinno być, gdyby wszyscy lubili to samo - świat byłby nudny

Arturze - na Twoją prośbę fotki mojego oczka, zwanego Leśną Kałużą..
Pierwsza fotka z 2010 roku, na zdjęciu pomysłodawca i twórca oczka. Pozostałe są z ubiegłego roku ( maj i czerwiec)

-
- 50p
- Od: 3 lip 2010, o 07:55
- Kontakt:
Dziękuję pięknie za wstawienie fotek oczka
To jest dowód na to że oczko wcale nie musi być duże aby było urocze i aby można w letni wieczór przy grilu usiąść niedaleko owego oczka i czerpać przyjemność patrząc na falującą taflę wody
Masz pompkę fontannową ? bo chyba widzę jej efekt na jednym ze zdjęć . Jeżeli tak to jak ona się sprawuje i czy efekt jaki powinna ona dawać jest zadowalający ??
Pozdrawiam pięknie. Odpisz w moim wątku jeśli możesz
To jest dowód na to że oczko wcale nie musi być duże aby było urocze i aby można w letni wieczór przy grilu usiąść niedaleko owego oczka i czerpać przyjemność patrząc na falującą taflę wody
Masz pompkę fontannową ? bo chyba widzę jej efekt na jednym ze zdjęć . Jeżeli tak to jak ona się sprawuje i czy efekt jaki powinna ona dawać jest zadowalający ??
Pozdrawiam pięknie. Odpisz w moim wątku jeśli możesz

Zajrzyj do mnie 

- amba19
Ta Arturze - mam taką małą pompkę z OBI za około 50 zł. Sprawuje się fajnie. Jest efekt wizualny i dźwiękowy, a także woda się natlenia i trochę filtruje. Tam jest taki filtr z gąbki i ja go czyszczę co jakiś czas. Cieszę się że się nasza Kałuża podoba
A wszystkim - którzy zaglądają na Kaszuby chciałam życzyć WESOŁYCH ŚWIĄT!

A wszystkim - którzy zaglądają na Kaszuby chciałam życzyć WESOŁYCH ŚWIĄT!
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Wesołych Świąt .. z zaśnieżonej Małopolski
To oczko... zazdroszczę

To oczko... zazdroszczę

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu! Popatrzyłam na Twoją wiosnę i pozazdrościłam Ci krokusów (szczególnie spodobały mi się te białe z żółtymi gardziołkami). Moje krokusy prawie wszystkie odmówiły kwitnięcia ! Nie mam pojęcia ,dlaczego...
Świetny pomysł na szklarenkę.
Świetny pomysł na szklarenkę.
- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Marysiu - najlepszego
Byłam na działce na Świeta, spacerek po Waszych włościach zaliczony. Wszystko w porządku, krokusiki pięknie Ci kwitną

Byłam na działce na Świeta, spacerek po Waszych włościach zaliczony. Wszystko w porządku, krokusiki pięknie Ci kwitną

- amba19
Bernadetko - oczko to było marzenie mojego syna. Ja się nie bardzo lubię babrać w wodzie, ale lubię otoczenie tej Kałuży
Tamaryszku - te kwitnące krokusy są u mnie zadomowione od kilku lat. Natomiast te, które posadziłam jesienią - to istna porażka. Zakwitły tylko cebulki z jednego opakowania i to takie mikrusy że lupa była do nich potrzebna. Pozostałe - albo nie wykiełkowały albo nie zakwitły - pierwszy raz mnie coś takiego spotkało.
Majeczko - dzięki
Olu - ja byłam wczoraj. Przechodziłam obok Twojej działki i widziałam autko, ale Was nie było widać....
U mnie aktualnie apogeum kwitnienia krokusów - po za tym raczej nic specjalnego się nie dzieje. Obfotografowałam moje rabatki - zgodnie z postanowieniem - aby robić to przynajmniej raz w miesiącu
No to lecimy po kolei od bramy...

Rabata różowa - kwitną kilkuletnie kępy krokusów, pojedyncza puszkinia - reszta budzi się pomalutku

Rabata pod płotem - tu rozgrywa się dramat. Jakieś potwory wyżerają cebule sadzonych jesienią tulipanów. Nawet nie zobaczę - jakie to kolory
A krokusy nie zakwitły....
Jest też pozytyw. Rabata się wydłuża w kierunku bramy

Rabatki przy ganku z lewej - iglakowa a z prawej różana, która jeszcze śpi nierozpakowana po zimie....

Rabata trójkątna od ubiegłej jesieni zwana liliowcową. Nic nie kwitnie ale mnóstwo wyłazi z gleby.

Rabata żółta - kwitną krokusy i pomalutku startuje pierwiosnek. Ładnie przezimowały psizęby i się nawet rozmnożyły

Rabata południowa. Plany na ten rok - to totalna rewolucja w tym miejscu. Mam zamiar posadzić tam trawy, tak jak było zaplanowane na początku.

Zaczątek rabaty przy tarasie. Na razie iglak został ostrzyżony na bonsai'a. Planowane obsianie maciejką coby pięknie pachniało wieczorkiem
Nowa, tegoroczna pergola blokuje przejście do Kargula,który ma rozwaloną bramę od kilku lat i ja mam tego dosyć. wej strony został przesadzony beż od Grażynki-Księgowej. Mam nadzieję, że zasłoni mi widok na rzeczony barakowóz Kargulowy wraz z przyległościami.

Minirabatka przy kamieniu

Biała rabatka wygląda rozpaczliwie. Nie wiem, kiedy się doczekam jakiegoś fajnego widoku w tym miejscu...

Leśna Kałuża - trzeba wodę wymienić

Pierwiosnkowa - są straty po zimie . Padło kilka pierwiosnków w tym ten przywieziony z Dobrzycy. Trudno, ale będzie można coś dokupić
na przykład w Lubaniu albo na Renku
Za to wydaje mi się, że moje zeszłoroczne siewki mają pączusie
Źle mi się wstawiło zdjęcie pergoli ( dwa razy to samo) Poprawiam się

Z lewej strony będę miała sporo miejsca na jednoroczne, zanim bez się nie rozrośnie.
Tamaryszku - te kwitnące krokusy są u mnie zadomowione od kilku lat. Natomiast te, które posadziłam jesienią - to istna porażka. Zakwitły tylko cebulki z jednego opakowania i to takie mikrusy że lupa była do nich potrzebna. Pozostałe - albo nie wykiełkowały albo nie zakwitły - pierwszy raz mnie coś takiego spotkało.
Majeczko - dzięki

Olu - ja byłam wczoraj. Przechodziłam obok Twojej działki i widziałam autko, ale Was nie było widać....
U mnie aktualnie apogeum kwitnienia krokusów - po za tym raczej nic specjalnego się nie dzieje. Obfotografowałam moje rabatki - zgodnie z postanowieniem - aby robić to przynajmniej raz w miesiącu
No to lecimy po kolei od bramy...

Rabata różowa - kwitną kilkuletnie kępy krokusów, pojedyncza puszkinia - reszta budzi się pomalutku

Rabata pod płotem - tu rozgrywa się dramat. Jakieś potwory wyżerają cebule sadzonych jesienią tulipanów. Nawet nie zobaczę - jakie to kolory

Jest też pozytyw. Rabata się wydłuża w kierunku bramy

Rabatki przy ganku z lewej - iglakowa a z prawej różana, która jeszcze śpi nierozpakowana po zimie....

Rabata trójkątna od ubiegłej jesieni zwana liliowcową. Nic nie kwitnie ale mnóstwo wyłazi z gleby.

Rabata żółta - kwitną krokusy i pomalutku startuje pierwiosnek. Ładnie przezimowały psizęby i się nawet rozmnożyły

Rabata południowa. Plany na ten rok - to totalna rewolucja w tym miejscu. Mam zamiar posadzić tam trawy, tak jak było zaplanowane na początku.

Zaczątek rabaty przy tarasie. Na razie iglak został ostrzyżony na bonsai'a. Planowane obsianie maciejką coby pięknie pachniało wieczorkiem

Nowa, tegoroczna pergola blokuje przejście do Kargula,który ma rozwaloną bramę od kilku lat i ja mam tego dosyć. wej strony został przesadzony beż od Grażynki-Księgowej. Mam nadzieję, że zasłoni mi widok na rzeczony barakowóz Kargulowy wraz z przyległościami.

Minirabatka przy kamieniu

Biała rabatka wygląda rozpaczliwie. Nie wiem, kiedy się doczekam jakiegoś fajnego widoku w tym miejscu...

Leśna Kałuża - trzeba wodę wymienić

Pierwiosnkowa - są straty po zimie . Padło kilka pierwiosnków w tym ten przywieziony z Dobrzycy. Trudno, ale będzie można coś dokupić

Za to wydaje mi się, że moje zeszłoroczne siewki mają pączusie

Źle mi się wstawiło zdjęcie pergoli ( dwa razy to samo) Poprawiam się

Z lewej strony będę miała sporo miejsca na jednoroczne, zanim bez się nie rozrośnie.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu super zdjęcia,jakbym tam była,wszystko wiem.Do zobaczenia
- amba19
Grażynko witaj, nie było Cię wczoraj na działce 

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No nie dane mi było dojechać,dzieci wymyśliły obiad rodzinny.A ja myślałam ,że tam przesadzimy wiciokrzewy na tą bramkę i od razu masz zasłonięte.Już jestem z przerwami ale mialam rozmowe z Mexico.Do nich musisz mieć mocna dobrą kratkę ich jest chyba 5 jeśli nie wymarzły.
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Widzę że u Ciebie też trawnik chyba ucierpiał po zimie bo wygląda tak samo jak u mnie

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- amba19
Grażynko - ja myślę że ta pergola razem z kratką to jest za słaba konstrukcja jak na wiciokrzew. Ja myślę że posadzę je dookoła barakowozu i tej "werandy" - przynajmniej będą zasłonięte i nie będą straszyć...
Joanno - u mnie to normalka po zimie. Ja nie mam ambicji coby mieć aksamitny idealny trawnik. Byle było zielono i się nie kurzyło. A tak poważnie - to chyba przyczyną jest moja bardzo słaba gleba. Następnym razem zabieram na działkę wertykulator - to i trawnik nabierze nieco lepszego wyglądu.
Joanno - u mnie to normalka po zimie. Ja nie mam ambicji coby mieć aksamitny idealny trawnik. Byle było zielono i się nie kurzyło. A tak poważnie - to chyba przyczyną jest moja bardzo słaba gleba. Następnym razem zabieram na działkę wertykulator - to i trawnik nabierze nieco lepszego wyglądu.